Δείτε ΕΔΩ την λίστα της προηγούμενης αγωνιστικής

1. Νίκος Γεωργούλης (339 πόντους, 18.8 πόντους ανά αγώνα) ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (22 χρονών, 1.86 ύψος)

Η Ηλεκτρούπολη μετρά πλέον τέσσερις σερί νίκες, και πίσω από τον αήττητο και πρωτοπόρο Ίκαρο Καλλιθέας είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Κόντρα στην Δάφνη Αγίου Δημητρίου το συγκρότημα του κόουτς Παπασπυριδάκου δυσκολεύτηκε αλλά έχοντας επιθετικό πλουραλισμό μεγαλύτερο από των αντιπάλων του έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα. Ο νεαρός ηγέτης της Ηλεκτρούπολης πέτυχε 16 πόντους. Ο Γεωργούλης έχει φτάσει το παιχνίδι του σε σημείο που να βάζει 15+ πόντους στο… ρελαντί χωρίς να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

2. Ρήγας Παπαργυρόπουλος (315 πόντους, 17.5 πόντους ανά αγώνα) ΠΟΡΦΥΡΑΣ (33 χρονών, 2.02 ύψος)

Η κατάλληλη λέξη για να περιγράψουμε αυτά που έκανε ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος στο Βυζαντινό στην αναμέτρηση των Πειραιωτών με τα Ταταύλα, είναι… πάρτι! Ο Πορφύρας απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει των play-off νικώντας με 81-70 εκτός έδρας το συγκρότημα του κόουτς Φαρμάκη. Ο κ. Λειβάδης έδωσε σαφή οδηγία να περάσει η μπάλα στο ζωγραφιστό στον πολύπειρο πρώην παίκτη του Εσπέρου Λαμίας, και δικαιώθηκε απόλυτα. 30 πόντους, και πάρα πολλές κερδισμένες “μάχες” κάτω από τις δύο ρακέτες ο απολογισμός του Big… Papa.

3. Παντελής Σέττος (300 πόντους, 16.7 πόντους ανά αγώνα) ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (33 χρονών, 1.80 ύψος)

Ο Πόλις ηττήθηκε πολύ εύκολα από τους Τράχωνες στην έδρα του χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση. Ο άλλοτε ιστορικός αρχηγός των ανόδων της Κύμης, πέτυχε 15 πόντους αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει μία ακόμα ήττα που ήρθε φυσιολογικά για το συγκρότημα του κόουτς Θάνου.

4. Γιώργος Κατσούρης (284 πόντους, 15.8 πόντους ανά αγώνα) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (30 χρονών, 1.94 ύψος)

Η Ελευθερία μετέτρεψε την δύσκολη έξοδο στην Δραπετσώνα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα σε υγιεινό περίπατο. Η ομάδα του κόουτς Σίμου έχοντας για πρώτο… βιολί τον πρώην παίκτη της αντιπάλου της και του Εσπέρου Καλλιθέας, Γιώργο Κατσούρη (17 πόντους με 4 τρίποντα) έφυγε εύκολα με το “διπλό”. Η Ελευθερία πήρε ακόμα μία νίκη την οποία αφιέρωσε στον τραυματία Κρεμαστούλη και παλεύει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει των play-off.

5. Θέμης Φωτόπουλος (281 πόντους, 15.6 πόντους ανά αγώνα) ΠΟΡΦΥΡΑΣ (40 χρονών, 1.93 ύψος)

Είπαμε ότι ο πρωταγωνιστής της νίκης του Πορφύρα με τα Ταταύλα ήταν ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος (βλέπε νούμερο δύο της λίστας). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Mr. Eskana δεν έκανε την δουλειά του. Αντιθέτως μάλιστα, ο Θέμης Φωτόπουλος σκόραρε 15 πόντους και μαζί με τον Γιαννόπουλο ήταν οι δύο πιο αξιόπιστες επιθετικές λύσεις της ομάδας του κόουτς Λειβάδη, πίσω από τον Παπαργυρόπουλο. Παρέμεινε στην πέμπτη θέση της λίστας των τοπ-σκόρερ με αυτόν τον τρόπο.

6. Γιάννης Γιαμπάνης (268 πόντους, 14.9 πόντους ανά αγώνα) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (30 χρονών, 1.92 ύψος)

Τα μέγιστα συνείσφερε ο Γιάννης Γιαμπάνης στο “διπλό” του συγκροτήματος του κόουτς Σίμου στην Δραπετσώνα. Ο θηριώδης σέντερ σκόραρε 14 πόντους, με δύο σουτ πίσω από τα 6,75, όντας πίσω από τον Γιώργο Κατσούρη (βλέπε νούμερο τέσσερα) ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του Μοσχάτου. Όπως έχουμε ξαναπεί, ο Γιαμπάνης δεν είναι ο κλασσικός σκόρερ αλλά ο άνθρωπος για όλες τις βρώμικες δουλειές πράγμα που απέδειξε και την Δευτέρα.

7. Μάριος Βαθρακοκοίλης (256 πόντους, 14.2 πόντους ανά αγώνα) ΕΥΡΥΑΛΗ (30 χρονών, 1.85 ύψος)

Ήρθε για να μείνει όπως φαίνεται ο Μάριος Βαθρακοκοίλης. Μετά την είσοδό του στην λίστα την περασμένη εβδομάδα με τους 32 πόντους του κόντρα στα Ταταύλα, ο περιφερειακός της ομάδας του κόουτς Σιγλέτου, σκόραρε 18 πόντους στο εύκολο “διπλό” στην έδρα του ουραγού της βαθμολογίας, Ικάρου Νέας Σμύρνης. Αποτέλεσμα της δεύτερης σερί καλής, παραγωγικά, εμφάνισης, να ανέβει στην έβδομη θέση της λίστας καθώς μπορεί να έχει τον ίδιο αριθμό πόντων με τον παίκτη της όγδοης θέσης, τον Γιώργο Τσίλαγα, αλλά έχει σημειώσει περισσότερα τρίποντα.

8. Γιώργος Τσίλαγας (256 πόντους, 14.2 πόντους ανά αγώνα) ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (23 χρονών, 1.92 ύψος)

Έναν ολόκληρο γύρο έχει η Δάφνη Αγίου Δημητρίου να γευτεί την χαρά της νίκης. Οι παίκτες του κόουτς Θάνου Αλεξανδρόπουλου δεν μπορούν να “σπάσουν” αυτό το αρνητικό σερί με τίποτα και τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν, παρότι υπάρχουν και τα play-out, αν υποθέσουμε πως τον απευθείας υποβιβασμό τον έχει καπαρώσει ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης. Ο all-around περιφερειακός και αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Τσίλαγας ήταν στο παιχνίδι κόντρα στην Ηλεκτρούπολη εκτός τόπου και χρόνου. Άστοχος, χωρίς καθαρό μυαλό και σίγουρα η ευθύνη σε αυτό δεν βαραίνει μόνο τον ίδιο.

9. Μάνος Αντωνούσος (249 πόντους, 13.8 πόντους ανά αγώνα) ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (22 χρονών, 1.82 ύψος)

Ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης άντεξε ένα δεκάλεπτο κόντρα στην Ευρυάλη προτού φανεί η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Το συγκρότημα του κόουτς Τσιτσόπουλου γνώρισε την 17η φετινή ήττα με τον εκ Σάμου ορμώμενο γκάρντ να είναι για ακόμα ένα ματς ο πρώτος σκόρερ των ουραγών (17 πόντους). Οι νεοσμυρνιώτες μπορεί να μην γλυτώσουν τον απευθείας υποβιβασμό στην Β’ ΕΣΚΑΝΑ Ανδρών αλλά το ενδεχόμενο ο Αντωνούσος να παραμείνει στην δεκάδα των τοπ-σκόρερ ως το φινάλε της σεζόν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

10. Αλέξανδρος Αρκουμάνης (241 πόντους, 13.4 πόντους ανά αγώνα) ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (30 χρονών, 1.91 ύψος)

Όπως και ο Σέττος, έτσι και ο Αρκούμανης δεν μπόρεσε να διασωθεί από το νέο “ναυάγιο” του Πόλις. Ο 30χρόνος γκάρντ της ομάδας του κόουτς Θάνου πέτυχε εννέα πόντους στην ευρεία εντός έδρας ήττα από τους Τράχωνες και αν συνεχίσει να μην σκοράρει δεν αργεί η ώρα που οι διώκτες του θα τον φτάσουν-προσπεράσουν, βγάζοντας τον από την λίστα.

Πηγή πλειοψηφίας φωτογραφιών: Μπει δεν μπει