Δείτε ΕΔΩ την λίστα της προηγούμενης αγωνιστικής

1. Νίκος Γεωργούλης (360 πόντους, 18.9 πόντους ανά αγώνα) ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (22 χρονών, 1.86 ύψος)

Ούτε η διακοπή (λόγω Καθαράς Δευτέρας) δεν σταμάτησε την ξέφρενη πορεία της Ηλεκτρούπολης και το νικηφόρο σερί πέντε αγώνων της. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα του κόουτς Παπασπυριδάκου βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους στο ημίχρονο από τον Πόλις αλλά στο β’ μέρος τα έκανε όλα σωστά σε άμυνα και επίθεση φτάνοντας στην παλικαρίσια ανατροπή και τελικά στην εύκολη νίκη. Ο παίκτης-αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος, Νίκος Γεωργούλης συνέχισε να ανεβάζει τους μέσους όρους του όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 21 πόντους και τρία τρίποντα (έφτασε τα 41 εύστοχα σουτ πίσω από τα 6,75).

2. Ρήγας Παπαργυρόπουλος (331 πόντους, 17.4 πόντους ανά αγώνα) ΠΟΡΦΥΡΑΣ (33 χρονών, 2.02 ύψος)

Ο Πορφύρας είχε ακόμα μία εύκολη αποστολή την Δευτέρα κόντρα στον τελευταίο Ίκαρο Νέας Σμύρνης. Η ομάδα του κυρίου Λειβάδη, καθοδηγούμενη από τον ηγέτη της, Ρήγα Παπαργυρόπουλο έφτασε με περίσσια άνεση στο τελικό 93-65. Ο πολύπειρος πρώην παίκτης του Εσπέρου Λαμίας, παρότι δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί όσο έχει συνηθίσει, πρόλαβε να πετύχει 16 πόντους και να διατηρήσει την δεύτερη του θέση στην λίστα των σκόρερ.

3. Παντελής Σέττος (328 πόντους, 17.3 πόντους ανά αγώνα) ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (33 χρονών, 1.80 ύψος)

Ακόμα μία προσωπική “παράσταση” από τον Παντελή Σέττο που όμως συνοδεύτηκε από νέα αποτυχία του Πόλις Καλλιθέας. Οι παίκτες του κόουτς Θάνου, παρότι προηγήθηκαν με 16 πόντους στο ημίχρονο στο κλειστό της Αργυρούπολης τελικά έχασαν με “κάτω τα χέρια” από την Ηλεκτρούπολη. Ο άλλοτε ιστορικός αρχηγός των ανόδων της Κύμης, ήταν ο κύριος λόγος που οι Καλλιθεώτες έχτισαν μία διαφορά στο πρώτο μέρος, σκοράροντας τους 22 από τους 28 πόντους του σε αυτό το διάστημα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατόρθωσε να πιάσει παρόμοια μυθικά στάνταρ απόδοσης, με την ανατροπή να έρχεται μοιραία.

4. Γιώργος Κατσούρης (299 πόντους, 15.7 πόντους ανά αγώνα) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (30 χρονών, 1.94 ύψος)

Η κλάση του μεγάλη και αποδεδειγμένη. Ο Γιώργος Κατσούρης ήταν ο παίκτης που η Δάφνη Αγίου Δημητρίου δεν είχε και για αυτό δεν μπόρεσε να κερδίσει την Ελευθερία Μοσχάτου. Η προτελευταία ομάδα από τον Άγιο Δημήτριο στάθηκε εξαιρετικά στο παιχνίδι κόντρα στο συγκρότημα του κ. Σίμου, βάζοντας στην δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος πάρα πολλά προβλήματα. Όμως, ο πρώην παίκτης της Δραπετσώνας και του Εσπέρου Καλλιθέας, Γιώργος Κατσούρης σκόραρε 15 πόντους και κάποια πολύ κρίσιμα καλάθια στο σημείο που η Ελευθερία πήρε το προβάδισμα νίκης (μαζί με τον Μαρκουίζο οι κορυφαίοι).

5. Θέμης Φωτόπουλος (294 πόντους, 15.5 πόντους ανά αγώνα) ΠΟΡΦΥΡΑΣ (40 χρονών, 1.93 ύψος)

Ακόμα μία μέρα στην δουλεία όπως θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί. Ο Mr. Eskana στα 40 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος να έχει σημαντική επιρροή και πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία. Το παιχνίδι της Δευτέρας δεν αντέχει κριτική καθώς ο τρίτος Πορφύρας αντιμετώπισε τον ουραγό Ίκαρο Νέας Σμύρνης τον οποίον όπως είναι λογικό κέρδισε πολύ εύκολα. Ο Θέμης Φωτόπουλος χωρίς να αγωνιστεί πολύ και χωρίς να… ζοριστεί ιδιαίτερα, οργάνωσε τους Πειραιώτες, έβαλε 13 πόντους και παρέμεινε στην πέμπτη θέση της λίστας .

6. Μάνος Αντωνούσος (279 πόντους, 14.7 πόντους ανά αγώνα) ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (22 χρονών, 1.82 ύψος)

“Μαγικός” αλλά για ακόμη μία φορά ηττημένος ο Μάνος Αντωνούσος. Ο εκ Σάμου ορμώμενος 22χρόνος γκάρντ στο παιχνίδι με τον Πορφύρα στο “Παναγιώτης Σαλπέας” βρέθηκε σε μία από τις καλύτερες του φετινές βραδιές. Συγκεκριμένα, πέτυχε 30 πόντους με 5 τρίποντα αλλά για 18η φορά φέτος, έφυγε από το παρκέ με σκυμμένο το κεφάλι καθώς η ομάδα του Τσιτσόπουλου έχασε με 93-65 από τους Πειραιώτες. Οι νεοσμυρνιώτες μπορεί να μην γλυτώσουν τον απευθείας υποβιβασμό στην Β’ ΕΣΚΑΝΑ Ανδρών αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναδείξουν έναν παίκτη που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον ακόμα και σε υψηλότερη κατηγορία.

7. Γιάννης Γιαμπάνης (275 πόντους, 14.5 πόντους ανά αγώνα) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (30 χρονών, 1.92 ύψος)

Η Ελευθερία Μοσχάτου δυσκολεύτηκε στο κλειστό της οδού Θεομήτορος κόντρα στην Δάφνη Αγίου Δημητρίου. Ο θηριώδης σέντερ της ομάδας του Σίμου δεν ήταν σε καλό φεγγάρι αλλά απέδειξε την αξία του βάζοντας δύο μεγάλα καλάθια στο φινάλε όταν η μπάλα “έκαιγε” αναχαιτίζοντας έτσι τις προσπάθειες των αντιπάλων να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Ο Γιαμπάνης σκόραρε 7 πόντους και όπως ήταν φυσικό έπεσε μία θέση στην λίστα, μετά και την εξαιρετική παραγωγικά εμφάνιση του Αντωνούσου, αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά το ροζ φύλλο αγώνα το οποίο η ομάδα του κατέκτησε.

8. Μάριος Βαθρακοκοίλης (273 πόντους, 14.4 πόντους ανά αγώνα) ΕΥΡΥΑΛΗ (30 χρονών, 1.85 ύψος)

Μία από τις χειρότερες φετινές της εμφανίσεις πραγματοποίησε η Ευρυάλη κόντρα στον Ερμή Περάματος και μάλιστα στην έδρα της. Το συγκρότημα του κ. Σιγλέτου ηττήθηκε πολύ εύκολα με 72-56 από τον Ερμή κάνοντας ένα βήμα προς τα πίσω όσον αφορά τα play-off. Μοναδικός διασωθείς του “ναυαγίου”, ο Μάριος Βαθρακοκοίλης που μπήκε πριν τρεις αγωνιστικές στην λίστα και φαίνεται πως δεν θα… ξαναβγεί. Ο σκόρερ της ομάδας από την Γλυφάδα σκόραρε 17 πόντους όντας ο μόνος παίκτης της ομάδας του με διψήφιο αριθμό!

9. Γιώργος Τσίλαγας (266 πόντους, 14 πόντους ανά αγώνα) ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (23 χρονών, 1.92 ύψος)

Η Δάφνη Αγίου Δημητρίου μετά από καιρό είχε καλή εικόνα. Μάλιστα, η εμφάνιση των παικτών του κόουτς Θάνου Αλεξανδρόπουλου αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς ο αντίπαλος τους ήταν η δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα, Ελευθερία Μοσχάτου. Ο all-around περιφερειακός και αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Τσίλαγας προσπάθησε όσο μπορούσε σε άμυνα και επίθεση για να δώσει το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του αλλά στο τέλος αυτό δεν κατέστη εφικτό. Το προϊόν των ακαδημιών του Πανιωνίου έβαλε 10 πόντους και έτσι έπεσε μία θέση στην λίστα μας.

10. Αλέξανδρος Αρκουμάνης (253 πόντους, 13.3 πόντους ανά αγώνα) ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (30 χρονών, 1.91 ύψος)

Ο Πόλις ηττήθηκε με 73-56 από την Ηλεκτρούπολη ενώ είχε πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 28-44! Όπως και όλοι οι παίκτες των Καλλιθεωτών άλλωστε, έτσι και ο Αλέξανδρος Αρκουμάνης ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος και… άφαντος στον δεύτερο ημίχρονο. Ήταν δεύτερος σκόρερ, πίσω από τον Σέττο (βλέπε νούμερο τρία), της ομάδας του κόουτς Θάνου για ακόμα ένα ματς με τους 12 πόντους του αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει την ροή του ματς και να αποσοβήσει την ήττα.

Πηγή πλειοψηφίας φωτογραφιών: Μπει δεν μπει