Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ είναι για ακόμα μια χρονιά πέρα για πέρα ανταγωνιστικό, με τους οργανισμούς της αθηναϊκής λίγκας να δίνουν μάχη σώμα με σώμα προκειμένου να πετύχουν τους εκάστοτε στόχους τους.

Και μπορεί για τη ζώνη του υποβιβασμού να γίνεται πραγματικά μια σπουδαία μονομαχία, με την 12η Ηλεκτρούπολη να απέχει μόλις 4 βαθμούς από την 5η θέση και τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης (4 βαθμοί χωρίζουν οκτώ ομάδες, 3 επτά ομάδες, 2 τέσσερις ομάδες 1 2 ομάδες) αλλά το απανταχού ενδιαφέρον περιτριγυρίζεται φυσικά στη μάχη για την πολυπόθητη άνοδο στη Γ’ Εθνική, την 4η δηλαδή εθνική κατηγορία της χώρας, με τον Φοίνικα να ηγείται της κούρσας με 27 βαθμούς και μόλις μια αποτυχία σε 14 μέχρι στιγμής παιχνίδια, αλλά και πολλές ακόμα ομάδες να τον καταδιώκουν με 3 και 4 βαθμούς λιγότερους -κάτι που χαρίζει στην αρμάδα του Πειραιά μεν ένα τεράστιο πλεονέκτημα αλλά με ακόμα 14 ματς στο πρόγραμμα όλα είναι κάτι περισσότερο από ανοικτά.

Ένας λοιπόν, από τους συλλόγους που προσπαθούν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Φοίνικα δεν είναι άλλος από την Ακαδημία Ελευσίνας, που με 2 νίκες στα τελευταία 3 ματς της αλλά και με 69% επιτυχία φέτος (άρχισε τη σεζόν με 7-2) δείχνει πως μπορεί να κυνηγήσει το όνειρο της ανόδου μέχρι τέλους.
Και σε αυτόν το στόχο, βασικός πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Μόρφο, έναν από τους καλύτερους νεαρούς παίκτες όχι μόνο του οργανισμού αλλά και ολόκληρης της λίγκας!

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος άσος μετράει φέτος 13 πόντους ανά βραδιά (168 συνολικά), όντας υπεύθυνος δηλαδή για το 16% των εν γένει πόντων της Ελευσίνας, κάτι που αποδεικνύει φυσικά την τρομερή του συνεισφορά και στα ομαδικά δρώμενα.
Μάλιστα, στα τελευταία 7 παιχνίδια διανύει την καλύτερη περίοδό του στη σεζόν με 89 πόντους αλλά και 6 ματς με 10+ πόντους, ενώ στα τελευταία 2 ματς γράφει 15.5 ανά βραδιά -σε ένα σημαντικό δείγμα γραφής αναφορικά με την εξέλιξή του σε έναν από τους κορυφαίους νέους της ΕΣΚΑΝΑ.

Πώς αλλιώς αποδεικνύεται η συνεισφορά του στην Ακαδημία;
Από το γεγονός πως έχει συνδυάσει τις κορυφαίες του επιθετικά βραδιές στη λίγκα και με το ροζ φύλλο αγώνα, καθότι τόσο το season high των 19 πόντων με την Ευρυάλη όσο και κάθε αναμέτρηση όπου πέτυχε τουλάχιστον 16 πόντους συνοδεύτηκε με τη νίκη της Ελευσίνας!

 

Αναλυτικά οι 5 κορυφαίες του επιδόσεις:

19 πόντοι με Ευρυάλη
18 πόντοι με Αστέρα Αγ. Δημ.
18 πόντοι με ΑΟΝΑ
16 πόντοι με Δάφνη Αγ. Δημ.
13 πόντοι με Αστέρα Αγ. Δημ.