Ο Ερμής συνεχίζει να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο ρόστερ του, με σκοπό να πετύχει την άνοδο τη νέα σεζόν, αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, οι ανανεώσεις συνεχίζονται, αλλά και οι αποχωρήσεις παικτών που για διάφορους λόγους δε θα συνεχίσουν στην ομάδα της Αργυρούπολης.

 

Στα των ανανεώσεων, ο Γιάννης Μαυραντζώτου θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα, για 3η συναπτή χρονιά, με τον Έλληνα αθλητή να προσέφερε τα μέγιστα στην περσινή εξαιρετική πορεία του Ερμή Αργυρούπολης.

Στα… αρνητικά, πέντε παίκτες δε θα συνεχίσουν στην Αθηναϊκή ομάδα. Ο λόγος για τους Παύλο Ξυνογαλά, Γιάννη Μπαλαμώτη, Θοδωρή Ζέγγο, Σταύρο Πεφάνη και Σωκράτη Γρηγόρα, τους οποίους και ευχαρίστησε η ομάδα της Αργυρούπολης, ενώ τους ευχήθηκε για ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας τους, αποκαλώντας τους και ως παιδιά του συλλόγου παρά το ότι βρισκόντουσαν μόλις ένα χρόνο στην ομάδα.

 

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις του Ερμή Αργυρούπολης:

 

«Ο Γιάννης Μαυραντζώτου συμφώνησε να αγωνιστεί για τρίτη χρονιά με τον Ερμή Αργυρούπολης.

Ο αθλητής που γεννήθηκε το 2002, πέρυσι ήταν από τους κομβικότερους παίκτες στο ρόστερ του Παναγιώτη Γκαναβία, που συνδύαζε τις εντυπωσιακές αθλητικές ικανότητες (δεν ήταν λίγα τα φοβερά καρφώματα που έκανε), την σκληρή άμυνα και το αξιόπιστο περιφερειακό σουτ.

Ο Γιάννης έχει αγωνιστεί στον Πανιώνιο (παίδες 2017 – 2018 / 2η θέση στην Ελλάδα), στον Πανιώνιο (εφηβικό 2018- 2019 / 3η θέση ΕΣΚΑΝΑ) και στον Ολυμπιακό (εφηβικό 2019 – 2020 / 3η θέση στην Ελλάδα).

Έχοντας ήδη μία πολύ καλή χρονιά στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ, είμαστε απολύτως βέβαιοι, ότι φέτος θα είναι η χρονιά του και θα λάμψει τη σεζόν 2022-2023».

 

«Εκτός από την αποχώρηση του αρχηγού μας, Θοδωρή Παπαδάκη, είχαμε όμως και μία σειρά αποχωρήσεων από την περσινή ομάδα.

Με δεδομένο ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, αποφασίστηκε να μην ανανεωθεί η συνεργασία με τους Παύλο Ξυνογαλά, Γιάννη Μπαλαμώτη, Θοδωρή Ζέγγο, Σταύρο Πεφάνη και Σωκράτη Γρηγόρα.

Όλα τα παιδιά, ανεξαιρέτως, είναι εξαιρετικοί αθλητές και φανταστικοί χαρακτήρες, ενώ συνέβαλλαν αποφασιστικά στην εξαιρετική πορεία της ομάδας. Μερικές φορές όμως, στον αθλητισμό, οι αποφάσεις είναι σκληρές. Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ και τους ευχόμαστε τα καλύτερα στη συνέχεια της καριέρας τους. Μπορεί να έπαιξαν μόλις ένα χρόνο στον Ερμή, τους αγαπάμε όμως σαν να ήταν δικά μας παιδιά.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις των μεταγραφών της ομάδας».