Απάντηση θέλησε να δώσει η διοίκηση του ΔΑΣ Δραπετσώνας, αλλά από ότι φαίνεται έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα ξεχνώντας μάλλον ότι έχει να κάνει με παιδιά. Η νέοι…θεωρώ παράγοντες της ομάδας μίλησαν για παραίτηση του Βαγγέλη Πεταλά, ο οποίος δεν δέχθηκε μείωση μισθού, γεγονός που είναι σεβαστό σαν άποψη και κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε στα εσωτερικά της ομάδας, αλλά μόνο οι ίδιοι. Αν η ανακοίνωση σταματούσε εκεί, θα μιλούσαμε για μια σοβαρή απάντηση, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας θέλησαν να δώσουν μια άλλη διάσταση.

Έτσι, όπως θα διαβάσετε, και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του, αναφέρουν ότι μετά τις τρεις ήττες και τον μηδενισμό από τον αγώνα με την Ελευθερία Μοσχάτου, οι 10 αθλητές καταδίκασαν την τμήμα σε υποβιβασμό, γεγονός που αποτελεί τιμωρία μελλοντικών αθλητών του τμήματος και σαν τέτοια θα αντιμετωπιστεί, ρίχνοντας τους άμεσα την ευθύνη…

Αναλυτικά:

«Η διοίκηση του Συλλόγου δεν προτίθεται να αντιδικήσει με κανέναν δημόσια σε σχέση με την παραίτηση του προπονητή του μπάσκετ κ. Βαγγέλη Πεταλά.

Για την αποκατάσταση των πραγματικών και μόνο γεγονότων διευκρινίζει ότι, μετά την ανάληψη της ευθύνης του τμήματος Μπάσκετ από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γλαμπεδάκη Μανόλη, καθώς η θέση έμενε κενή από την 1η Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκαν από το σύνολο του συμβουλίου των εφόρων μεγάλα κενά και ανορθοδοξίες στον τρόπο λήψης και εφαρμογής αποφάσεων, στον τρόπο διαχείρισης του τμήματος.

Στον επανασχεδιασμό της διοικητικής λειτουργίας με στόχο την διαφάνεια και τον ορθολογισμό τόσο στην λήψη αποφάσεων όσο και στην διαχείριση των εσόδων-εξόδων του τμήματος, προέκυψε, μαζί με μια σειρά άλλων μέτρων, η υποχρέωση μείωσης της μισθοδοσίας του κ. Πεταλά, κάτι το οποίο δεν αποδέχτηκε και παραιτήθηκε.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι η όσο το δυνατόν πιο διαφανής διαχείριση των οικονομικών δοσοληψιών του Συλλόγου, όσο και η αποκατάσταση ισονομίας και ισοτιμίας μεταξύ των επαγγελματιών-συνεργατών του Σύλλογου, καθώς και η αποκατάσταση του κύρους των εθελοντών γονέων που αναλαμβάνουν υποχρεώσεις εφόρων.

Η ενέργεια των 10 αθλητών του εφηβικού τμήματος Μπάσκετ -δείχνοντας έμπρακτη συμπαράσταση στον κ. Πεταλά στον τελευταίο αγώνα που παραβρέθηκε ως κόουτς- να αποχωρήσουν από τον αγώνα και να μηδενίσουν την ομάδα καταδικάζοντας την σε υποβιβασμό –σαν συνέχεια και αποτέλεσμα και των τριών συνεχόμενων προηγούμενων ηττών- αποτελεί μια τιμωρία των μελλοντικών αθλητών του τμήματος και σαν τέτοια θα αντιμετωπιστεί. Πολύ περισσότερο που όσοι ενήλικες συμμετείχαν στην δημιουργία κλίματος «συνομωσίας και αντίστασης» αποποιούνται κάθε ευθύνης αφήνοντας τους έφηβους «να καθαρίσουν».»