Σε ένα τρομερό από την αρχή μέχρι και το τέλος, η Νεανική Εστία Μεγαρίδας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Φοίνικα Πειραιά με 62-60 και να αρπάξει ένα υπερπολύτιμο εισιτήριο για τον μεγάλο Τελικό του φετινού Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ -τον πρώτο από το 2019 έπειτα από δύο αναβολές ελέω κορονοϊού!

Οι δύο ομάδες ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης πολύ κοντά στο σκορ με τις συνεχείς διακυμάνσεις και τα προβαδίσματα να αποτελούν το σήμα κατατεθέν της εν λόγω αναμέτρησης.
Ωστόσο, η αρμάδα του Πειραιά ήταν αυτή που στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου έστω και με μικρά προβαδίσματα, ωστόσο ο Γερονικολός με δύο διαδοχικά τρίποντα στο 38′ έδωσε μετά από ώρα το πλεονέκτημα στη ΝΕΜ με 59-57.

Στη συνέχεια, και με ένα λεπτό περίπου να απομένει για το φινάλε, οι τυπικά γηπεδούχοι άρπαξαν 4 συνεχόμενα (!) επιθετικά ριμπάουντ, με τον Γερονικολό με 1/2 βολές να διαμορφώνει το 60-57 12 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε

Μέχρι τέλους, η ΝΕΜ ήταν απόλυτα ψύχραιμη στις βολές που επιχείρησε την ίδια στιγμή που στον αντίποδα φρόντιζε να ανακόπτει καίρια και έγκαιρα τις επιθέσεις των τυπικά φιλοξενούμενων με φάουλ -με το ριμπάουντ του Καλλινικίδη 1.5 δευτερόλεπτο πριν το τέλος έπειτα από 1/2 βολές του Φοίνικα να τελειώνει το ματς και να χαρίζει στην ομάδα του την πρόκριση!

Τα ημίχρονα: 30-30, 62-60

Νωρίτερα, ο ΑΟΠ Φαλήρου είχε καταφέρει να κερδίσει το πρώτο διεκδικήσιμο εισιτήριο για τον Τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ κερδίζοντας τον… συμπολίτη στη Β’ Εθνική Πρωτέα Βούλας με 61-48 -ένα αποτέλεσμα που του δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει ό,τι του στέρησε ο κορονοϊός το 2020 με την αναβολή του Τελικού.

Ουσιαστικά λοιπόν, ΝΕΜ και ΑΟΠΦ αποτελούν το ζευγάρι που έφτασε μέχρι και την πηγή της διοργάνωσης και μένει μόνο να δούμε -όταν με το καλό οριστεί η ημερομηνία- ποιος θα προλάβει να πιει πρώτος νερό…

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

ΝΕΜ – Φοίνικας Πειραιά 62-60
ΑΟΠΦ – Πρωτέας Βούλας 61-48

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

ΝΕΜ – Έσπερος 99-91
Άρης Νίκαιας – ΑΟΠΦ 63-77
Πρωτέας Βούλας – Ερμής Αργυρούπολης 72-56
Φοίνικας Πειραιά – Τράχωνες/Δία 73-70