Το παράνομο στοίχημα ήταν πληγή στην ψυχή των παιδιών και του αθλήματος. Χθες, όμως, είχαμε και πληγή στο… σώμα του νεανικού μπάσκετ, καθώς υπήρξε συμπλοκή στο κλειστό του Μίλωνα, στον αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Ολυμπιακό, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός νεαρού με κατσαβίδι στο κεφάλι (!) και τη διακοπή του ματς!

Αυτό ήταν το πέμπτο παιχνίδι στη χρονιά, ανάμεσα σε Μίλωνα και Ολυμπιακό. Όλα τα προηγούμενα είχαν κυλήσει ομαλά, όπως και αυτό, μέχρι το 2.50” πριν την λήξη του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν 56-48.

Μια ομάδα αγνώστων (σ.σ. λέγεται ότι έφεραν χαρακτηριστικά οπαδών άλλης ομάδας) μπήκαν στο γήπεδο και σύμφωνα με μαρτυρίες των φιλάθλων που βρίσκονταν στο κλειστό έφεραν ένα μαχαίρι κι ένα κατσαβίδι. Λέγεται, μάλιστα, ότι απ’ έξω βρίσκονταν καμιά 20αριά ομοϊδεάτες τους.

Οι απρόσκλητοι οπαδοί άρχισαν τις αντεγκλήσεις και τις λεκτικές αντιπαραθέσεις με φίλους του Ολυμπιακού. Δεν άργησαν να συμπλακούν, με αποτέλεσμα ένας φίλαθλος των φιλοξενούμενων να χτυπηθεί με κατσαβίδι στο κεφάλι και να λιποθυμήσει.

Οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού αναμείχθηκαν στον… καβγά, θέλοντας να προστατεύσουν τον φίλο τους, με αποτέλεσμα ένας – δύο εξ αυτών να δεχθούν χτυπήματα στο πρόσωπο.

Οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι, οι εισβολείς αποχώρησαν τη στιγμή που κατέφθασαν περιπολικά και ασθενοφόρο (παρέλαβε τον τραυματία). Όταν ξαναβγήκαν οι διαιτητές και θέλησαν να συνεχίσουν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι αρνήθηκαν, λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης των παικτών τους (ειδικά αυτών που είχαν τραυματιστεί στο πρόσωπο), με αποτέλεσμα να κλείσει το φύλλο αγώνα.

Τα εφηβικά πρωταθλήματα ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ. Και από το παράνομο στοίχημα, και από τη βία. Κάποιοι βιάζονται να μεγαλώσουν, κάποιοι άλλοι δεν σέβονται ότι παιδιά αθλούνται. Υποχρέωση ΟΛΩΝ μας είναι να τα προστατεύσουμε.