«Σαράντα χρόνια; Μόνο; Θέλουμε να τα κάνουμε τετρακόσια» λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Τάκης Καλαντζής, προπονητής της ομάδας. «Πιστεύετε ότι αστειεύομαι; Αυτό είναι το όραμα του προέδρου, των μελών της Διοίκησης και όσων ασχολούνται με την ομάδα. Οπότε και ο δικός μου και των συνεργατών μου. Να αφήσουμε κάτι σημαντικό πίσω μας. Μια ομάδα γεμάτη υγεία, ιδανικά, που θα εκφράζει την παραγωγική διαδικασία και θα κάνει τον κόσμο να χαίρεται».

Δηλαδή δεν θέλετε να νικάτε; Μόνο παραγωγή επιθυμείτε; Αυτό τολμήσαμε να ρωτήσουμε…

«Μα δεν υπάρχει κάποιος που θέλει να χάνει» απαντά ο Καλαντζής. «Το έχουμε φιλοσοφήσει όμως διαφορετικά. Η νίκη έρχεται μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία. Ιστορία γράφουν οι παρέες δε λένε; Ωραία… Θέλουμε πρώτα απ’ όλα να είμαστε παρέα, όλοι μαζί, ο πρόεδρος, η διοίκηση, ο κόσμος, οι παίκτες, οι προπονητές. Η καλή ατμόσφαιρα σου εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες δουλειάς καθώς όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Οπότε όταν όλα είναι έτσι, γιατί να μην έχεις και αποτελέσματα; Όταν διασκεδάζεις κάθε σου μέρα στην ομάδα;».

Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη λοιπόν. Και ξεκάθαρη. «Φυσικά. Το βασικό είναι να χαιρόμαστε που είμαστε στον Ερμή Αργυρούπολης. Υπάρχουν εδώ κάποιοι άνθρωποι που έρχονται επειδή το γουστάρουν. Επειδή είναι το κέφι τους. Επειδή αγαπούν την πόλη τους και τους συμπολίτες τους. Επειδή θέλουν να δημιουργήσουν μια εστία άθλησης όπου η νεολαία θα εκφραστεί. Κι επειδή θέλουν να παράγουν έργο.

Σου μιλάω για τον Πλάτωνα Καλλέργη, τον πρόεδρο, που πρώτα είναι φίλος της ομάδας και μετά πρόεδρος. Γίνεσαι… εχθρός του αν του ζητήσεις συνέντευξη να ξέρεις. Θα σε στείλει στους παίκτες. Το κάνει επειδή το γουστάρει όχι για να προβληθεί. Ο αντιπρόεδρος Γιώργος Απειθης είναι στο ίδιο πνεύμα όπως και ο γενικός αρχηγός ο Νίκος Τσιουράκης. Ο Νίκος Βαλαης είναι από τους ιδρυτές της ομάδας… Τι να πρωτοθυμηθώ, κάποιους θα ξεχάσω… Απλά θα σου πω ότι η άνοδος είναι αφιερωμένη στον Σπύρο Γιαννακόπουλο… Αυτό.

Η μεγαλύτερή τους χαρά είναι να αναδεικνύεται αθλητής από εμάς και να παίρνει μεταγραφή για άλλη ομάδα. Όχι για να πλουτίζουν εκείνοι, αλλά για να είναι καλά ο αθλητής».

Οπότε να πιστέψουμε ότι οι Ακαδημίες στον Ερμή Αργυρούπολης παίζουν ρόλο; «Μεγάλο και τις αναπτύσσουμε» είπε ο κόουτς Καλαντζής. «Χωρίς να υποτιμάμε κανέναν, χωρίς να αντιπαλεύουμε κανέναν παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας και πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλό. Και να σας πω και κάτι που το πιστεύουμε όλοι στον Ερμή; Χαιρόμαστε να βλέπουμε κι άλλες Ακαδημίες να αναπτύσσονται. Δε θέλουμε να μαζέψουμε όλα τα παιδιά εμείς και να τάζουμε πράγματα τρελά. Το θέμα μας είναι η διαμόρφωση χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών συνδυαστικά με την άρτια εκμάθηση των μυστικών του μπάσκετ».

Και τι τους λέτε; «Ότι πρέπει πρώτα να είναι καλοί συμπαίκτες και όχι καλοί παίκτες» απαντά χωρίς δισταγμό ο Τάκης Καλαντζής. «Γιατί αυτό έχουμε κι εμείς, στη συνεργασία μας με τη διοίκηση. Πρώτα είμαστε καλοί συμπαίκτες. Κανείς δε δουλεύει για την πάρτη του».

Τι περιμένουμε από τον Ερμή τη νέα σεζόν; «Μια όμορφη πρόταση για το μπάσκετ» απαντά ο κόουτς της ομάδας. «Ένα σύνολο που θα το χαίρεται, θα γουστάρουν που βρίσκονται σ’ αυτή την ομάδα. Κάποιοι άνθρωποι θυσιάζουν χρόνο και χρήμα για το γούστο τους. Το λιγότερο που τους οφείλουμε είναι να σεβόμαστε τον εαυτό μας. Διότι έτσι σεβόμαστε κι εκείνους. Θέλουμε να παρουσιάσουμε κι άλλα πράγματα, που θα μας φέρουν κοντά στον πολίτη της Αργυρούπολης για να του εξηγήσουμε ότι είμαστε η ομάδα που αξίζει να παρακολουθεί. Διότι αν έρθει μια φορά, μετά δε θα ξεκολλάει. Κι ας μεγαλώσει η παρέα μας δε φοβόμαστε. Όλους τους θέλουμε».