Με την κανονική ροή στο πρωτάθλημα των Παίδων της Α’ ΕΣΚΑΝΑ να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί -με την αποψινή (21/3) αναμέτρηση μεταξύ του μαθηματικά πρώτου τη τάξει Ολυμπιακού με την ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν ΑΟΝ Αργυρούπολης, που παρά την νεοφώτιστη παρουσία του στη λίγκα κατάφερε να εκθρονίσει μερικές πραγματικές ηχηρές δυνάμεις των αντίστοιχων ηλικιακών πρωταθλημάτων κλείνοντας μια θέση στην πρώτη τετράδα, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής, η βάση δίνεται στους Εφήβους, με τη δράση τόσο στα Playoffs όσο και στα Playouts να αναμένεται να εκκινήσει το βράδυ της Τετάρτης.

Μετά από έναν τρομερό μαραθώνιο έξι αγώνων και κόντρα σε μερικούς πραγματικά σπουδαίους αντιπάλους όπως -μεταξύ άλλων φυσικά- οι ΔΑΣ Δραπετσώνας και ΑΟ Παλαιού Φαλήρου με σημαντικά βήματα στα εδάφη των εφηβικών πρωταθλημάτων εδώ και χρόνια, η τριάδα των Κρόνου Αγίου Δημητρίου, Πανιωνίου (που τερμάτισαν στα -2 και τα -3, αντίστοιχα, παιχνίδια μακριά από τον φύσει κυριαρχικό Ολυμπιακό) και Ιωνικού Νικαίας θα είναι αυτή που θα συμπληρώσει το καρέ με τους Πειραιώτες στα φετινά Playoffs. Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι με πλεονέκτημα έδρας θα υποδεχθούν τους τελευταίους ενώ Κρόνος και Πανιώνιος θα συναντηθούν στο έτερο ζευγάρι. Υπενθυμίζεται πως οι σειρές είναι Best of 3 και ο τελικός νικητής που θα περάσει στον τελικό θα είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος στις τρεις νίκες.

Όσον αφορά τώρα τη μάχη του υποβιβασμού, και εφόσον σημειωθεί πως οι ΑΕ Καλλιθέας, Έσπερος Καλλιθέας και Ελευθερία Μοσχάτου με απολογισμό 70 ηττών σε 77 αγώνες έπεσαν ήδη στη Β’ ΕΣΚΑΝΑ, οι Πρωτέας Βούλας, Μίλωνας, Πανελευσινιακός και Ίκαρος Καλλιθέας θα αναμετρηθούν από σήμερα μεταξύ τους για την παραμονή -με το γεγονός πως ο Μίλωνας βρίσκεται σε μια τόσο οδυνηρή θέση ώστε να παλεύει να κρατηθεί στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της Ένωσης να είναι κάτι που αφήνει πικρία τόσο στον οργανισμό της Νέας Σμύρνης όσο και στο ίδιο το πρωτάθλημα γενικότερα.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί πως μέχρι και τις αρχές Απριλίου το πολύ θα έχει ολοκληρωθεί η φάση των Playouts ενώ μέχρι και τα μέσα του ίδιου μήνα θα έχει τελειώσει και επίσημα η μάχη για τον Πρωταθλητή. Από εκεί και πέρα και με το καλοκαίρι να απέχει ακόμα 2.5 μήνες από την εκπνοή της σεζόν, η ΕΟΚ και η Ένωση δεν έχουν στα σκαριά τίποτα το αγωνιστικό ούτε για τους Εφήβους ούτε για τους Παίδες…

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Playoffs:

1η αγωνιστική (21/3):

Ολυμπιακός – Ιωνικός Νικαίας 20:45
Κρόνος Αγίου Δημητρίου – Πανιώνιος 22:00

2η αγωνιστική (23/3):

Ιωνικός Νικαίας – Ολυμπιακός 22:00
Πανιώνιος – Κρόνος Αγίου Δημητρίου 22:00

3η αγωνιστική (26/3 – αν χρειαστεί):

Ολυμπιακός – Ιωνικός 20:45
Κρόνος Αγίου Δημητρίου – Πανιώνιος 21:00

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Playouts:

1η αγωνιστική (21/3):

Πρωτέας Βούλας – Ίκαρος Καλλιθέας 21:30
Μίλωνας – Πανελευσινιακός 21:30

2η αγωνιστική (28/3):

Ίκαρος Καλλιθέας – Πρωτέας Βούλας 21:30
Πανελευσινιακός – Μίλωνας 22:00

3η αγωνιστική (4/4 – αν χρειαστεί):

Πρωτέας Βούλας – Ίκαρος Καλλιθέας 21:30
Μίλωνας – Πανελευσινιακός 21:30

 

Μπορείτε να δείτε την τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας των πρωταθλημάτων σε Παίδες και Εφήβους πατώντας ΕΔΩ.