Την έντονη δυσαρέσκειά του με την ύπαρξη πολλών ομάδων U23 στις χαμηλότερες κατηγορίες των τοπικών ενώσεων της πρωτεύουσας εξέφρασε προς την ΕΟΚ ο ΠΟΛΙΣ Καλλιθέας, με την ομάδα των χαμηλότερων πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΝΑ να κάνει λόγο για μια μορφή αδικίας έναντι των υπολοίπων συλλογών. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έχουμε ένα παράπονο ως Σύλλογος. Πριν περίπου έναν χρόνο μας πλησίασε ο τότε υποψήφιος Πρόεδρος για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και μας υποσχέθηκε διαφάνεια, ανάπτυξη στα ερασιτεχνικά σωματεία και μπαλόνια στα ανοικτά μας για τις υποδομές μας. Δεν ζητήσαμε βέβαια να γίνουν από την επόμενη ημέρα, άλλωστε δεν ονειροβατούμε, αλλά πιστέψαμε στην προσπάθειά και το όραμά του για ένα καλύτερο αύριο του Ελληνικού μπάσκετ. Άλλαξε αρκετά, άλλα θετικά κατ εμάς και άλλα όχι.

Το να δημιουργούνται τμήματα ανδρών Under 23, στα σωματεία των Εθνικών Κατηγοριών και με δικαίωμα ανόδου στην επόμενη κατηγορία, είπαμε να το καταπιούμε κ αυτό. Το να κατεβαίνουν να παίζουν αθλητές από Α2, Β και Γ εθνική στην Γ’ΕΣΚΑΝΑ ή στην Δ’ ΕΣΚΑ αν μη τι άλλο τι χρησιμεύει σε αυτούς τους αθλητές και πραγματικά μας ξεπερνάει. Είπατε κ. Πρόεδρε ότι θα το ρυθμίσετε σε τηλεφωνική μας συνομιλία πριν 20 ημέρες. Δεν σας βλέπουμε όμως να κινείστε προς αυτή την κατεύθυνση …

Και εννοείται δεν τα έχουμε με τις ομάδες που καλά κάνουν και τους χρησιμοποιούν, αφού τους δίνει αυτό το παραθυράκι ο Νόμος, η ανάπτυξη των αγωνιστικών τμημάτων των αθλητών που απαρτίζουν αποκλειστικά αυτά τα τμήματα ποιός είναι όμως κ ο σκοπός δημιουργίας τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, παιδί των 205 εκατοστών ύψος, στο τελευταίο παιχνίδι μας με σωματειο under 23, δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Αν δεν μπει στο παρκέ, ούτε στο Γ τοπικό, που έχουν σκοπό οι κύριοι υπεύθυνοι του Σωματείου του να τον βάλουν να αγωνιστεί για να τον ψήσουν. Όλα λοιπόν για το αποτέλεσμα και μόνο. Εμάς τους εραστές του αθλήματος δεν μας σκεφτήκατε κ. Πρόεδρε;;; Και στο φινάλε τι αγωνιστικά πλάνα να προβούν αυτές ομάδες, αυτών των κατηγοριών που ξοδεύουν χρήμα και μεράκι για την όποια διάκριση.

Και μην ξεχνάτε ότι αυτά τα λόγια προέρχονται από ένα σωματείο που υπήρξε για πολλά χρόνια σε Εθνικό Επίπεδο το οποίο με εθελουσία πτώση παίζει σε αυτή την κατηγορία.