Το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών!…
Την Παρασκευή στον πρώτο αγώνα του φάιναλ φορ η Δωδεκάνησος έχασε από το Μαρούσι και βίωσε την απογοήτευση. Όμως, οι αγώνες ήταν εντυπωσιακοί όσο και αμφίρροποι και οι δύο επόμενες νίκες (αρχικά επί του Θεσσαλού και σήμερα επί του ΠΑΣΚΑ Ελλ. Πετρέλαια), σε συνδυασμό με την ήττα του Αμαρουσίου από τον Θεσσαλό της χάρισαν τον τίτλο του πρωταθλητή (και μαζί το νταμπλ).

Οι αγώνες ήταν καταπληκτικοί, το φάιναλ φορ κράτησε τους φίλους του μπάσκετ με καρότσι σε ένταση και οι καλεσμένοι ήταν πολλοί και… εκλεκτοί. Στο Μετς είδαμε τον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Κονδύλη, τον πρόεδρο της ΟΔΚΕ, Ηλία Καφφέ, και τον Γ.Γ. της ομοσπονδίας, Νίκο Ιωάννου, τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, τους διεθνείς διαιτητές Τάσο Πηλοΐδη και Νίκο Σώμο, τον προπονητή της Σόλνα Βίκινγκς, Κώστα Κεραμιδά, τον προπονητή της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού, Κώστα Παπαδόπουλο, τον ασίσταντ κόουτς της γυναικείας ομάδας του Πανιωνίου, Χρήστο Κουτσούμπα.

Ο Ατνάν Χαμαντί αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ και ο Γιώργος Μακρής πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα σημερινά ματς:

Δωδεκάνησος – ΠΑΣΚΑ Ελληνικά Πετρέλαια 76-65
Διαιτητές: Τσούντσουρας – Παπαφωτίου – Τσάτσης.
Τα δεκάλεπτα: 18-13, 36-30, 54-48, 76-65.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ (Χατζηδημητρίου): Μιχαήλου 14, Χαμάντι 31, Χατζηδημητρίου 4, Στυλιανακάκης 3, Χαρτερός, Παππάς 24.
ΠΑΣΚΑ ΕΛΛ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (Χρόνης): Βατικιώτης, Σγαρδέλης 6, Βάσσης 13, Κωνσταντινόπουλος, Χαλδαίος 4, Κουνιάς 10, Παπαστάμος, Μακρής 30.

Θεσσαλός – Μαρούσι 60-43
Διαιτητές: Μπίκας – Στούμπος – Ξάνθος.
Τα δεκάλεπτα: 15-16, 31-29, 46-38, 60-43.
ΘΕΣΣΑΛΟΣ (Ζαραγκότας): Βαρυτιμίδης 8, Πλεξίδας 16, Τζίκας, Δαούλας, Ζαραγκότας 22, Βαρβούτας, Τσαπανίδης 14.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώρας): Μούκας 1, Τσαουσίδης, Χρόνης, Δήμου, Τριανταφύλλου 8, Πανούσης 9, Γιώρας 14, Κοντογιάννης, Ράσσα 11 (1).