Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, τον Βόλο θα ξεκινήσει την Δευτέρα (4/2) η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προετοιμαστεί εκεί ενόψει της συμμετοχής του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της IWBF (ECMC – European Championship Men C), όπου σκοπό έχει να πάρει στην άνοδο στην Division B.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Φτάσαμε στις 16 ομάδες, που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), έχουμε πλέον δύο κατηγορίες, αλλά στρατηγικός στόχος παραμένει η βελτίωση της Εθνικής ομάδας κι η άνοδος στην Division B. Επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία, ξεκινά από τώρα μια στοχευμένη προετοιμασία διαρκείας.

Οι κατά τεκμήριο καλύτεροι παίκτες του μπάσκετ με αμαξίδιο, από την Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη. έδωσαν ραντεβού τη Δευτέρα (04/02), προκειμένου για την έναρξη της προετοιμασίας, ώστε το καλοκαίρι να δώσουν δυναμικό «παρών» στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της IWBF (ECMC – European Championship Men C), με στόχο την άνοδο της -για πρώτη φορά στα χρονικά- στην παραπάνω κατηγορία (Division Β). Όλα θα αρχίσουν από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Βόλου…

Η Ομοσπονδία, υπό την καθοδήγηση του Δ.Σ. της και του υπεύθυνου για την Εθνική Ομάδα, Γρηγόρη Κοντοδήμου, πιστή στον στρατηγικό της σχεδιασμό, προσφέρει στους διεθνείς παίκτες τις καλύτερες των συνθηκών.

Ένας έμπειρος Ομοσπονδιακός προπονητής -ο Τούρκος Καμουράν Οζντεμίρ-, με άμεση συνεργάτιδα την Ομοσπονδιακή προπονήτρια Ευδοξία Καρυοφυλάκη, δύο φυσικοθεραπευτές, ένας γυμναστής, μία ψυχολόγος, ένας ιατρός κι ένας φροντιστής, αλλά κι όλη η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, είναι στη διάθεση των αθλητών μας.

Η αρωγή του ΓΓΑ, Τζούλιου Συναδινού, τον οποίο η διοίκηση της ΟΣΕΚΑ ευχαριστεί για την αμέριστη συμπαράστασή του, είναι καθοριστική.

Όπως καθοριστική είναι η συμπαράσταση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, τον οποίο επίσης ευχαριστεί θερμά η διοίκηση της Ομοσπονδίας. Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Βόλου (γήπεδο και χώροι φιλοξενίας) περιμένουν την «πιο ισχυρή ομάδα της Ελλάδας».

Αμέσως μετά το τέλος του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας, οι διεθνείς θα μεταβούν απευθείας στη Θεσσαλονίκη, για να πάρουν μέρος στη γιορτή του αθλήματος, το 23ο All Star Game (9-10 Φεβρουαρίου, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο).

Tags:
ΟΣΕΚΑ