Το διάστημα της απραξίας ανήκει στο… παρελθόν!
Το μπάσκετ με καρότσι επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, καθώς ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, απέδειξε έμπρακτα ότι είναι σταθερά κοντά στον χώρο, δίνοντας άμεσα λύση στο πρόβλημα που υπήρχε.

Η μετακόμιση (και αυτό έργο “ξανθού“) από το Υπουργείο Υγείας στο Υφυπουργείο Αθλητισμού (εκεί που πάντα ανήκε, μέχρι να γίνει “λάθος εκτίμηση” από τους κυβερνώντες) είχε κι ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αναφορικά με την εκταμίευση χρημάτων από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της ομοσπονδίας.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΚ, Γιώργος Κούζας, συναντήθηκε με τον Γιάννη Ιωαννίδη, του εξέθεσε το πρόβλημα, βρήκε ευήκοα ώτα και το κύπελλο ξεκινά στο διήμερο 24-25 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση από την Ομοσπονδία μπάσκετ με καρότσι:

“Η (υποχρεωτική) αγωνιστική απραξία, δίνει τη θέση της στη δράση, καθώς στο τέλος του ερχόμενου μήνα ξεκινά το Κύπελλο. Η διοίκηση της ΟΣΕΚΚ υλοποιεί την απόφαση που πήρε η Γενική Συνέλευση, χάρη στην αρωγή του κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Αποδεχόμενος πλήρως την ορθότητα του αιτήματός μας (στη συνάντηση που είχαμε μαζί του την Παρασκευή 19/10), δείχνοντας πως παραμένει σταθερά κοντά στον χώρο του μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, έδωσε άμεσα λύση και ουσιαστικά την ώθηση που απαιτείτο για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, τα οποία δημιουργήθηκαν όχι από δική μας αδράνεια.

Ποτέ δεν γκρινιάξαμε, δεν θα το κάνουμε τώρα. Από τη στιγμή που μπαίνουμε στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, έχουμε ξεπεράσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Ξεπερνάμε και αυτό, επιστρέφουμε σε αγωνιστική δράση, δίνουμε ξανά ραντεβού εκεί που μας αρέσει να ανταμώνουμε: στα γήπεδα του μπάσκετ.

Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ευχαριστούμε και όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας. Ελπίζουμε στην πορεία να έχουμε κι άλλους αρωγούς, προκειμένου το ελληνικό μπάσκετ με καρότσι να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δράση του. Δράση σημαντική από κάθε άποψη.

Το Κύπελλο ξεκινά (τζάμπολ το Σαββατοκύριακο 24-25 Νοεμβρίου), το πρωτάθλημα θα ακολουθήσει, η συνήθεια που -για μας- έγινε λατρεία επιστρέφει στις ζωές μας”.

Ο Υφυπουργός ήταν θετικός και για την επιχορήγηση που αφορά στα σωματεία. Δεσμεύτηκε πως άμεσα θα δοθεί ένα σημαντικό μέρος αυτής και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εκταμιευθεί όλο το ποσό.