Του Φώτη Δουκάκη
02/12/2011 (18:28)

Έχει συνηθίσει να βλέπει τους άλλους από ψηλά, όμως σήμερα, στην εκδήλωση της ΟΣΕΚΚ, κλήθηκε να δει πως είναι να παίζεις μπάσκετ πάνω σε ένα αμαξίδιο. Πριν παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ του Αμαρουσίου και της ΠΑΣΚΑ, ο σέντερ του Ολυμπιακού, Λάζαρος Παπαδόπουλος, έκατσε πάνω σε ένα αμαξίδιο και είδε πως είναι το μπάσκετ πάνω σε αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγαινε το ίδιο καλά πάνω σε αυτό, αφού όπως μας εξομολογήθηκε αργότερα, “εντάξει το σουτ, πανώ κάτω θα το βρεις, αλλά αυτό που είναι δύσκολο είναι να ελέγχεις το αμαξίδιο. Αυτό θέλει πραγματικά πολύ προπόνηση και φυσικά δύναμη. Και σωματική και ψυχική“.

Παρόμοια εμπειρία είχε και ο Άγγελος Κορωνιός, ο οποίος στα σουτάκια που επιχείρησε δεν έδειξε να έχει χάσει επαφή με το καλάθι, αφού τα ποσοστά του ήταν εξαιρετικά. Παρόλ’αυτά είδε τις δυσκολίες και είπε: “Πραγματικά αυτό που κάνουν τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό. Χρειάζεται μεγάλη θέληση να συνεχίσεις να βρίσκεσαι μέσα στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είδαμε και εμείς σήμερα πως είναι να παίζεις μπάσκετ σε αμαξίδιο και βγάλαμε το εξής συμπέρασμα… Το μπάσκετ είναι ένα“.