Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ευχαριστεί όλους όσους οδήγησαν την Εθνική Ελλάδος στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ 1987, ολοκληρώνοντας ένας έπος, το οποίο άλλαξε τη ροή όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ αλλά και ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ξέρουμε τι κάνατε το καλοκαίρι του 1987… Έχουν περάσει 28 χρόνια, από την ημέρα που η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ έγραψε την πρώτη χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Δεν έχει περάσει σχεδόν μία ημέρα, όμως, που να ξεχάσαμε αυτό το κατόρθωμα, αυτόν τον άθλο. Αυτό το «δώρο» που μας κάνατε και χάρη σε εσάς πολλοί από εμάς τώρα παίζουν μπάσκετ.

Η κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Αθήνα το 1987 έβγαλε χιλιάδες Έλληνες στους δρόμους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και κάποιοι από εμάς. Οι επιτυχίες από τότε είναι αμέτρητες για το ελληνικό μπάσκετ. Εσείς, όμως, βάλατε τις βάσεις και οι νέες γενιές ακολουθούν το… δρόμο που χαράξατε. Σας ευχαριστούμε! Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τι κάνατε το καλοκαίρι του 1987».