Η Ελευσίνα ετοιμάζεται να φορέσει τα… καλά της και να υποδεχθεί το διήμερο 23-24 Ιουνίου, όλους όσοι θέλουν να περάσουν κάποιες ώρες παίζοντας μπάσκετ, στο 3on3 Streetball, το οποίο διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Ελευσίνας, η ΕΟΚ και ο ΠΣΑΚ, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ και με την αρωγή του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας και των Ελληνικών Πετρελαίων.

“Είναι το πρώτο “3on3” που γίνεται σε συνεργασία με την ΕΟΚ και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι το τουρνουά γίνεται με την άνοδο του Πανελευσινιακού στην Α1. Ευχαριστώ όλους τους φορείς που συμβάλλουν με όλα τα μέσα, τους χορηγούς επικοινωνίας και όσους μας βοηθούν να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Θέλουμε να ρίξουμε μία δυνατή τάπα στη βία. Με τη βοήθεια όλων σας, θα τα καταφέρουμε” είπε ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Μανώλης Παπαμακάριος.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς τόνισε: “Η ομάδα του Πανελευσινιακού εδώ και 6-7 χρόνια κάνει μία εξαιρετική πορεία κι έχει δημιουργήσει υποδομές, αλλά κι ένα κλίμα από ανθρώπους που ασχολούνται μέσα στην πόλη με το μπάσκετ από μεράκι και με αυταπάρνηση. Σήμερα αθλούνται 500-600 παιδιά στις μικρές κατηγορίες της ομάδας. Το τουρνουά που θα γίνει είναι πολύ σημαντικό, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετές εκατοντάδες παιδιών. Θα αλλάξουν όλοι γνώμη για την πόλη της Ελευσίνας και θα δουν πως έχει πολλές ομορφιές και πρωτίστως φιλόξενους ανθρώπους”.

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης ανακοίνωσε πως τον Αύγουστο θα γίνει στο Ζάππειο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3on3“: “Το τουρνουά που θα γίνει τις επόμενες μέρες θα είναι το πρώτο πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα “3 on 3” Ανδρών και Γυναικών, που θα γίνει 23-26 Αυγούστου μπροστά από το Ζάππειο. Το “3 on 3” γίνεται σταδιακά κάτι ανάλογο με το beach volley και πιθανότατα από το 2016 θα γίνει κι αυτό ολυμπιακό άθλημα“.

Ο εκπρόσωπος των Ελληνικών Πετρελαίων, Σταύρος Καρπέτας υποστήριξε: “Τα ελληνικά πετρέλαια στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, όπως και τις αθλητικές κινήσεις. Χαιρόμαστε να βλέπουμε ομάδες να μαζεύουν γύρω τους παιδιά. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας, σαν εταιρική κοινωνική ευθύνη”, ενώ τέλος η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη ευχαρίστησε:

“τον Δήμο Ελευσίνας, την ΕΟΚ και τον ΠΣΑΚ για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν ένα μπασκετικό τουρνουά στην πόλη μας και ειδικά στο λιμάνι της Ελευσίνας. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της διοργάνωσης. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν κοντά στο άθλημα. Ο οργανισμός μας θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες”.