Πρωτόγνωρες στιγμές ζει αυτές τις ημέρες το Ηράκλειο λόγω της διεξαγωγής του τουρνουά “3on3 streetball – Τάπα στην βία”, που διοργανώνεται από τον ΠΣΑΚ και την ΕΟΚ, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου.

Πλήθος κόσμου και φανατικών οπαδών… της πορτοκαλί μπάλας δίνουν το “παρών” στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, τον κεντρικότερο δρόμο του Ηρακλείου, ο οποίος έχει μετατραπεί σε… ένα τεράστιο γήπεδο μπάσκετ. Άνθρωποι κάθε ηλικίας δεν χάνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο μπάσκετ και σε 12 συνολικά μπασκέτες να παίξουν το αγαπημένο τους σπορ.

Παρόντες στη διοργάνωση ήταν και οι Μανώλης Παπαμακάριος, Νίκος Παπανικολόπουλος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Γιώργος Καλαϊτζής, Νίκος Βούλγαρης, Αβραάμ Καλλινικίδης, Γιώργος Αποστολίδης, Γιώργος Τσιάρας, Γιώργος Κούμουλος, Δημήτρης Κομποδιέτας, Μάριος Μπατής και Γιάννης Καλαμπόκης.

Με φόντο το μνημείο – σύμβολο της πόλης, τα μέλη του ΠΣΑΚ φόρεσαν τα σορτσάκια τους και μαζί με τους μικρούς φίλους του μπάσκετ έπαιξαν, διασκέδασαν και έβγαλαν φωτογραφίες. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Μανώλης Παπαμακάριος, δώρισε στους Γιάννη Μπρα και Κώστα Βαρδαβά μία φανέλα της Εθνικής Ελλάδος με υπογραφές των παικτών λίγο πριν αναχωρήσουν για τα φιλικά στην Βραζιλία.

Όλοι μαζί βέβαια για μια ακόμη φορά έριξαν “Τάπα στην βία” που είναι άλλωστε και το κεντρικό σύνθημα του τουρνουά το οποίο θα συνεχιστεί και αύριο (Κυριακή 1 Ιουλίου) με τους τελικούς των πρωταθλημάτων αλλά και των διαγωνισμών.