Η Δόξα Λευκάδας έκανε την έκπληξη της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α1, νικώντας τον ΠΑΟΚ.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών αυτής της σπουδαίας νίκης, ο Χρήστος Ταπούτος, έκανε το δικό του σχόλιο για τον αγώνα, ενώ παράλληλα μίλησε και για την επόμενη αγωνιστική όπου η ομάδα της Λευκάδας θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα Πατρών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο άσος της Δόξας Λευκάδας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ:

Χρήστο, περιμένατε πως και πως αυτό το ματς και τελικά καταφέρατε να πάρετε μία μεγάλη νίκη. Είχατε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Που θεωρείς ότι υπερτερήσατε;

«Σημαντικό ρόλο, έπαιξε το γεγονός, ότι ο ΠΑΟΚ, δεν είχε καθόλου εικόνα από την ομάδα μας και κυρίως από τους Αμερικανούς. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ, προσπάθησε να δουλέψει, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του προπονητή μας από τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό ήταν δύσκολο. Τους πιάσαμε στον ύπνο, ξεφύγαμε στο σκορ και είχαμε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Εάν δεν κάναμε κάποια λαθάκια, ίσως να μην ήταν τόσο αγχωτική η νίκη μας».

Το ματς αυτό, περίμενε με μεγάλη αγωνία και ο κόσμος της Λευκάδας. Πιστεύεις ότι με αυτή τη νίκη, στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι θα δείτε τον διπλάσιο κόσμο;

«Θεωρώ ότι και το εμπορικό όνομα του επόμενου αντιπάλου, θα προσελκύσει τον κόσμο. Τα προηγούμενα χρόνια, ο κόσμος της Λευκάδας, δεν είχε την ευκαιρία να δει μεγάλους παίκτες και μεγάλες ομάδες. Πιστεύω ότι σε όλα τα ματς θα έρχεται, θα ευχαριστιέται το μπάσκετ και θα βοηθάει την ομάδα. Είναι ο βασικός παράγοντας, ώστε να μείνει η ομάδα στην κατηγορία».

Το μπάσκετ μπορεί να επιβιώσει στην επαρχία; Βλέπουμε πολλές ομάδες τα τελευταία χρόνια, να μην μπορούν να αντέξουν…

«Αυτό εξαρτάται από τις δυνατότητες και την όρεξη που έχουν οι παράγοντες. Οι δικοί μας παράγοντες, από αυτό το λίγο που τους έχω γνωρίσει, φαίνονται ορεξάτοι, έχουν θέληση και προσπαθούν με κάθε μέσο να βοηθήσουν».

Την επόμενη αγωνιστική, θα παίξετε με τον Προμηθέα στην Πάτρα. Τι θα πρέπει να προσέξετε για να πάρετε ένα ακόμη ροζ φύλλο;

«Ο Προμηθέας είναι μία καινούργια ομάδα, με καλούς Αμερικανούς και έμπειρους έλληνες παίκτες. Θα τους παρακολουθήσουμε στο βίντεο, θα δούμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους και πάνω σε αυτά, θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας. Είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι, θα μπούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και ότι έρθει».

Όλα βέβαια αυτή την εβδομάδα, κινούνται στους ρυθμούς του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Με την εμπειρία που έχεις, μπορείς να μας κάνεις μία πρόβλεψη;

«Ο Παναθηναϊκός είναι σε περίεργη κατάσταση λόγω του τραυματισμού του Τζέιμς. Στα επόμενα ματς θα αρχίσει να ψάχνεται διότι το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού του, ήταν γύρω από τον Τζέιμς. Χρειάζεται χρόνο πλέον για να αλλάξει. Θεωρώ ότι και λόγω της έδρας, τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός».