Λίγες ώρες μετά την επίσημη θέση της ιεραρχίας του για το φλέγον ζήτημα της αύξησης των ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ από 6 στους 7, ο ΠΣΑΚ χτύπησε και πάλι με νέα ανακοίνωση -στην οποία και αναφέρει πως η εν λόγω εξέλιξη μετατρέπει τον Έλληνα αθλητή από πρωταγωνιστή σε θύμα. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

“Στο ίδιο έργο…θύματα!

Αν το ελληνικό μπάσκετ γινόταν ταινία, σίγουρα πρωταγωνιστές θα ήταν οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές.

Χωρίς αυτούς, δεν θα υπήρχε ταινία, δεν θα υπήρχε… παιχνίδι!

Όμως, αντί να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτό το έργο, είμαστε τα θύματα!

Για μια ακόμη χρονιά, καλούμαστε να πάρουμε μέρος στον… πόλεμο που κάποιοι ξεκίνησαν, με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και όχι του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών είναι κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο της αύξησης των ξένων στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Στηρίζουμε όλες τις ομάδες της Basket League, οι οποίες δεν επιθυμούν την αύξηση των ξένων και αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η θλιβερή κίνηση και στις τοπικές κοινωνίες τους, όπως λιγότερα έσοδα, ελάχιστος κόσμος στα γήπεδα, μειωμένη τηλεθέαση, αποχώρηση χορηγών και γενικώς απαξίωση του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε.

Βλέπετε τα τελευταία χρόνια πως στο ποδόσφαιρο παίζουν 10 ξένοι σε κάθε ομάδα και το επίπεδο έχει πέσει αισθητά.

Θέλετε το ίδιο;

Εμείς ΟΧΙ και διευκρινίζουμε πως δεν κοιτάμε το προσωπικό μας συμφέρον αλλά το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Προτείνουμε οι αρμόδιοι, να μην υπογράψουν την πρόταση-έκτρωμα για αύξηση των ξένων στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, θα θεωρούνται συνυπεύθυνοι.

Οι υπογραφές αυτές, θα μείνουν στην ιστορία και θα χαραχθούν στην ταφόπλακα που οι ίδιοι βάζουν…”.