Ο ΣΕΠΚ κινείται στους ρυθμούς του All Star Game στην Πάτρα και συγκεκριμένα σε αυτούς του σεμιναρίου που θα διοργανώσει το Σάββατο το πρωί. Ο Θανάσης Παπαχατζής, ο οποίος θα είναι ένας εκ των ομιλητών, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το θέμα που θα αναπτύξει, ενώ δεν έκρυψε την βεβαιότητα του ότι θα γίνει ένα υψηλού επιπέδου Σεμινάριο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τοπικό Σεμινάριο στη Πάτρα, στο οποίο είναι ομιλητής: “Είμαι ευχαριστημένος γιατί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών θα είναι παρών στο All Star Game. Η πλευρά του προπονητή θα συμμετέχει ενεργά. Είναι σημαντικό και ευχάριστο ότι ένα Σεμινάριο προπονητικής είναι μέσα στο πρόγραμμα της γιορτής του μπάσκετ. Το επίπεδο σίγουρα θα είναι υψηλό γιατί οι κύριοι Πετρόπουλος και Χριστόπουλος είναι έμπειροι προπονητές και καταξιωμένοι. Όσοι βρεθούν στο Sporting House θα παρακολουθήσουν ένα πολύ ενδιαφέρον Σεμινάριο”.

Για το θέμα “επίθεση συνέχειας εναντίον Man to Man με βάση την διεισδυτική ντρίμπλα”, το οποίο θα αναλύσει: “Λέγοντας επίθεση συνέχειας εννοούμε μία οργανωμένη κίνηση της επίθεσης, η οποία εν δυνάμει δεν έχει τέλος έπειτα από ένα αριθμό πασών. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να σταθούμε με μεγαλύτερη βαρύτητα στη κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα, ενώ παράλληλα όλοι οι παίκτες συμμετέχουν μέσα στο παιχνίδι μας γιατί όλοι έχουν ευκαιρία να σκοράρουν ή να δώσουν μία ελεύθερη πάσα. Αυτό κάνει την επίθεση απρόβλεπτη και ικανή να αντιμετωπίσει κάθε μορφή πίεσης που θα ασκήσει ο αντίπαλος. Όσον αφορά την διεισδυτική ντρίπλα οι επιθέσεις αυτές δίνουν σε όλους τους παίκτες τη δυνατότητα να επιτεθούν με μπάσιμο αξιοποιώντας τη ντρίμπλας, η οποία είναι το κύριο όπλο της επίθεσης στο σύγχρονο μπάσκετ των 24 δευτερολέπτων”.

Για την πόλη της Πάτρας που φιλοξενεί μία τέτοια διοργάνωση όπως το All Star Game: “Χωρίς να ξέρω πως οργανώθηκε το All Star Game θεωρώ δεδομένη την συμβολή των επιχειρήσεων της Πάτρας και των τοπικών φορέων. Είχα την τύχη να συμμετέχω σε πολλά καλοκαιρινά καμπ και είδα πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους επιχειρηματίες και τους φορείς.

Ο κόσμος  θέλει το μπάσκετ κι αυτό φαίνεται από τον κόσμο που γεμίζει το γήπεδο για να στηρίξει τον Απόλλωνα. Αυτό δεν γίνεται μόνο φέτος που η ομάδα είναι στην Α1 αλλά γινόταν και τα προηγούμενα. Μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη για εμένα η Πάτρα είναι η πόλη που αναπτύσσει περισσότερο το μπάσκετ. Ο Απόλλωνας αποτελεί μόνο τη βιτρίνα αυτής της πόλης, καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες με καλές ακαδημίες που προάγουν το άθλημα. Ο Έσπερος Πατρών για παράδειγμα έχει καλές ακαδημίες με οργάνωση, ενώ υπάρχουν κάποιες ιδιωτικές ακαδημίες από προπονητές που αναπτύσσουν κι αυτή τη δραστηριότητα.

Όλα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά καθώς διευρύνεται η παραγωγική διαδικασία σε υψηλό επίπεδο, ενώ παράλληλα υπάρχει μία ομάδα στην Α1 με μεγάλη δυναμική και όλες τις συνθήκες που θα τις επιτρέψουν να πρωταγωνιστήσει. Ο Απόλλωνας έχει δικό του γήπεδο, έχει κόσμο, εκπροσωπεί μία ολόκληρη πόλη κι όλα αυτά αποτελούν εχέγγυα για μία καλή πορεία στην Α1″.