Ο Αχαρνής ΛΦΜ εδραιώνει την παρουσία του στη Β’ ΕΣΚΑ με την πολύ καλή παρουσία του για μια ακόμα σεζόν και ο προπονητής της ομάδας Πασχάλης Σερέτης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη φετινή σεζόν και κυρίως για το πλάνο που ακολουθεί.
Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με την ομάδα του Αχαρνή ΛΦΜ: “Η συνεργασία που έχουμε είναι πολύ καλή και προέκυψε μετά από προσπάθειες της απερχόμενης διοίκησης και ειδικά του κ. Τσόκου με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί ξανά την περίοδο 1996-98 έχοντας κάποιες επιτυχίες στο σωματείο. Αυτή η συνεργασία λοιπόν συνεχίζεται και με τη νέα διοίκηση, η οποία παρέχει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να γίνει το έργο που έχουμε αποφασίσει να παράγουμε”.

Για την αλλαγή πολιτικής που υπήρξε το καλοκαίρι με αποτέλεσμα το ρόστερ να έχει πλέον πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας: “Ήταν αναγκαίο… καλό για εμένα λόγω των δυσχερών οικονομικών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Το σωματείο πήρε την απόφαση να επενδύσει σε προπονητές και σε νέους αθλητές που προέρχονται από τα σπλάχνα του. Ήδη η αντρική ομάδα έχει μέσο όρο ηλικίας τα 18 με 20 χρόνια και όλα τα παιδιά προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Είναι ένα μακρόπνοο πλάνο που κύριο στόχο έχει να δώσει στα νέα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν στις αντρικές κατηγορίες με τελικό στόχο την σταδιακή άνοδο του συλλόγου. Φυσικά αν στο μέλλον δούμε ότι θα βοηθήσει στην εξέλιξη των παιδιών μέσα στην ομάδα να βρίσκεται και κάποιος πιο έμπειρος αθλητής τότε θα αποκτηθεί.

Το θετικό πάνω σε αυτό το προπονητικό πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει είναι η στάση που κρατάει η διοίκηση, η οποία φρόντισε από την αρχή να μην βαρύνει αυτά τα παιδιά με το άγχος κάποιου στόχου. Οι άνθρωποι είναι συνειδητοποιημένοι και γνωρίζουν ότι ίσως αυτή η απειρία μπορεί να μας στοιχίσει με κάποιο υποβιβασμό, όμως στόχος τους δεν είναι οι κατηγορίες αυτές καθαυτές αλλά να γίνει μία σωστή και αποτελεσματική παραγωγική διαδικασία”.

Για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ: “Είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Πρόκειται για μία σκληρή κατηγορία που στηρίζεται πολύ στη δύναμη. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι οι περισσότεροι αθλητές είναι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα οι προπονήσεις να μην γίνονται όπως θα ήθελαν οι περισσότεροι συνάδελφοι στις άλλες ομάδες. Γενικά πάντως μέσα στο πρωτάθλημα ο κάθε προπονητής έχει πολλά πράγματα που πρέπει να διαχειριστεί”.