Ο Οδυσσέας Θέμελης βρίσκεται για πέμπτη σεζόν στον πάγκο της Κηφισιάς και προετοιμάζει την ομάδα του για το νέο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών Νότου. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νέα χρονιά, κάνοντας παράλληλα και τον πενταετή απολογισμό του.
Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με την Κηφισιά: “Για να βρίσκομαι για 5η σεζόν στην ομάδα σημαίνει ότι έχουμε καλή συνεργασία και ότι αμφότερες οι πλευρές είναι ικανοποιημένες. Προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο και τον έφορο που πάντα προσπαθούν να είναι κοντά στην ομάδα. Υπάρχει μία άψογη συνεργασία που αφήνει εμένα και τις παίκτριες να δουλέψουμε απρόσκοπτα και ελεύθερα. Για εμένα είναι ιδανικό το κλίμα”.

Για τους στόχους που θέτει στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 γυναικών Νότου: “Η συνεργασία μου με την Κηφισιά ξεκίνησε όταν η ομάδα είχε μόλις ανέβει στην Α’ ΕΣΚΑ. Από τότε είχαμε πει ότι θέλαμε η ομάδα να παρουσιάζεται καλύτερη χρόνο με το χρόνο. Αυτό το έχουμε καταφέρει και το πετυχαίνουμε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς υπάρχει μία σαφής βελτίωση.

Φέτος επειδή έχουμε και την αναδιάρθρωση ο βασικός μας στόχος είναι οπωσδήποτε η παραμονή κι από εκεί και πέρα αν είμαστε όλοι καλά θα δούμε πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. Έχουμε κάνει κάποιες μεταγραφές σε παίκτριες που μας έλειπαν και πλέον μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πιο πλήρεις σε σχέση με πέρυσι. Το βασικό είναι να μην έχουμε τραυματισμούς”.

Για το πρωτάθλημα της Α2: “Αρχικά φαινόταν ότι θα πηγαίναμε σε ένα πρωτάθλημα πολύ χαμηλού επιπέδου, όμως έστω και την τελευταία στιγμή όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και πιστεύω θα είναι πιο δύσκολο. Πέρυσι είχαμε τρία ακλόνητα φαβορί ενώ φέτος δεν υπάρχει φαβορί. Μόνο η Βούλα μπορούμε να πούμε ότι είναι λίγο πιο μπροστά αλλά από εκεί και πέρα όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους.

Πλέον όλοι μπορούν να κάνουν νίκες και ήττες απέναντι σε οποιανδήποτε αντίπαλο. Οι ομάδες είναι πάρα πολύ ισοδύναμες κι αυτό είναι καλό γιατί πρέπει όλοι μας να βρούμε τρόπους να γίνουμε καλύτεροι. Υπάρχουν καλοί προπονητές στη κατηγορία και είμαι σίγουρος ότι μπαίνοντας στη διαδικασία να βελτιώσουμε τις ομάδες μας θα υπάρχει και ατομική βελτίωση”.

Για το πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται ένας προπονητής αρκετά χρόνια σε μία ομάδα: “Όταν βρίσκεσαι τόσα χρόνια σε μία ομάδα δείχνει ότι υπάρχει μία καλή συνεργασία με τη διοίκηση. Μέσα σε αυτά τα χρόνια μπορείς και επιβάλλεται να βελτιώνεσαι γιατί πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο για να πηγαίνει η ομάδα λίγο πιο πάνω. Μέσα σε κάθε δουλειά παρουσιάζεις το έργο σου και συνεχώς βρίσκεις κίνητρο για να κάνεις το βήμα παραπάνω. Εκτός όλων των παραπάνω όσο μένεις σε μία ομάδα δένεσαι και συναισθηματικά. Αυτό αλλάζει και τον τρόπο αντιμετώπισης προς την ομάδα γιατί πλέον γίνεσαι ένα με τον σύλλογο”.