Ο Αργοναύτης αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, από την οποία έχουν αναδεχθεί αρκετοί σημαντικοί παίκτες και προπονητές και συνεχίζει τη σκληρή δουλειά για να έχει ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Καραμουσαλίδης μίλησε στον ΣΕΠΚ για τους στόχους του Αργοναύτη στον 1ο όμιλο Βορρά της Γ’ Εθνικής, αλλά και τις εκτιμήσεις του για το φετινό πρωτάθλημα.
Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με τον Αργοναύτη Καλαμαριάς: “Η συνεργασία που ξεκίνησε από πέρυσι είναι πολύ θετική γιατί προχωράει πάνω σε σωστές βάσεις. Η ομάδα του Αργοναύτη στηρίζετε στις χρόνιες προσπάθειες που κάνει ο πρόεδρος, Λάκης Βελισσαρίδης και μαζί του οι Στάθης Παναγιωτόπουλος και Στέλιος Μπαϊρακτάρης που είναι νυχθημερόν παρόντες για την ομάδα βοηθώντας στην επίλυση όλων των προβλημάτων. Για κάθε προπονητή έτσι και για εμένα είναι άκρως τιμητικό να βρίσκεται και να δηλώνει μέλος μίας τόσο ιστορικής ομάδας”.

Για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής 1ο όμιλο Βορρά: “Ακόμα είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα καθώς δεν υπάρχει πλήρη εικόνα των ομάδων. Γενικά πιστεύω ότι θα έχουμε πολλές ισοδύναμες και ανταγωνιστικές ομάδες αφού ως συνήθως υποβιβάζονται αρκετοί και ανεβαίνουν λίγοι οπότε συμπιέζεται η κατάσταση. Βέβαια μέχρι την τελευταία στιγμή μπορεί να γίνει κάποια μεταγραφή που να αλλάζει τα δεδομένα οπότε δεν μπορούμε από τώρα να μιλήσουμε για φαβορί.

Πλέον σε όλες τις κατηγορίες η κρίση έχει περιορίσει τα οικονομικά κίνητρα και έχει αλλάξει τα δεδομένα. Οι νεαροί αθλητές έχουν ευκαιρίες για μία γρήγορη ανάδειξη, ενώ οι μεγαλύτεροι ηλικιακά παίκτες αναγκαστικά αλλάζουν προτεραιότητες, καθώς ψηλά στη λίστα τους είναι η δουλειά τους που εξασφαλίζει την επιβίωση και μετά το μπάσκετ”.

Για τη φιλοσοφία που κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι και τους στόχους που θέτει: “Το κύριο μέλημα μας ήταν να κάνουμε ένα μείγμα έμπειρων και νεαρών αθλητών. Στη μεταγραφική περίοδο μας βοήθησε το γεγονός ότι ο Αργοναύτης είναι από τις πιο υγιής οικονομικά ομάδες στη Θεσσαλονίκη όπου τηρεί ότι υπόσχεται. Αυτό είναι σημαντικό όπλο για έναν προπονητή στις προσπάθειες που κάνει για να ενισχύσει την ομάδα του. Φυσικά είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει σωματείο που δεν επηρεάστηκε οικονομικά και δεν έκανε ένα “κούρεμα” στο μπάτζετ αλλά η φερεγγυότητα είναι πάντα ένα προσόν.

Αγωνιστικά όπως είπα και πριν στηριζόμαστε σε ένα μείγμα πολλών νεαρών παιδιών με φιλοδοξίες και δυνατότητες που πλαισιώνονται από 3-4 έμπειρους. Πέρυσι τερματίσαμε στην 8η θέση και καταξιωθήκαμε στην κατηγορία, οπότε φέτος ευελπιστούμε σε μία ακόμα καλύτερη θέση σύμφωνα με αυτά που μπορούμε και αξίζουμε”.