Η ώρα για το “Αθήνα 2013” (28-30 Ιουνίου) πλησιάζει και άπαντες περιμένουν πως και πως την έναρξη του Διεθνούς Σεμιναρίου που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ. Για ακόμα μία χρονιά, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης προσπαθεί για το καλύτερο αφού στο φετινό Σεμινάριο θα μιλήσουν δύο πρωταθλητές, ο Γιώργος Μπαρτζώκας (πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό) και ο Λούκα Μπάνκι (πρωταθλητής Ιταλίας με τη Σιένα), αλλά και οι Βαγγέλης Αγγέλου (Άρης), Παναγιώτης Ζάλογγος (γυμναστής Άρης) και φυσικά ο ασίσταντ κόουτς των Ντένβερ Νάγκετς, Βανς Ουόλμπεργκ.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ, Γιώργος Καλαφατάκης, μίλησε στο basketblog.gr για το μεγάλο ραντεβού του προσεχούς τριημέρου τονίζοντας πως “γίνεται για μία ακόμα χρονιά ένα Διεθνές σεμινάριο που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ και πρέπει να περάσουμε στον κόσμο να καταλάβει πως προσπαθούμε με ό,τι μέσα και δυνάμεις διαθέτουμε για την επιμόρφωση των μελών μας”, και συνέχισε: 

Πάγια τακτική μας είναι να έχουμε πάντοτε δύο Έλληνες προπονητές γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν καταξιωθεί στην Ευρώπη και πρέπει να τους δίνουμε βήμα. Θα μιλήσει και ο γυμναστής του Άρη, με τον οποίο είχα συνεργαστεί σε Ηρακλή και ΚΑΟΔ, ο οποίος είναι εξαιρετικός στη δουλειά του. Νομίζω ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν προσπαθούμε και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο.Πιστεύω πως θα έχουμε μεγάλη προσέλευση”.