Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εύχεται κάθε επίτυχία στην Εθνική Ομάδα και το Φώτη Κατσικάρη στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο που ξεκινάει σήμερα (4/7, 19.00 με Ιράν) με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ενώ επίσης δίνει συγχαρητήρια στην Εθνική Γυναικών Κωφών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Θεσσαλονίκη και για την Εθνική Ανδρών Κωφών για την κατάκτηση της 5ης θέσης.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Για την Εθνική Ανδρών: «Η εθνική ομάδα των Ανδρών ρίχνεται στη μάχη του Προλυμπιακού Τουρνουά στο Τορίνο και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θέλει να ευχηθεί καλή τύχη στον Φώτη Κατσικάρη, τους συνεργάτες του και σύσσωμο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο».

Για τις Εθνικές Γυναικών και Ανδρών Κωφών: «Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θέλει να συγχαρεί την Εθνική Γυναικών που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Τα εύσημα αξίζουν και στην αντίστοιχη ανδρική μας ομάδα, που τερμάτισε στην 5η θέση. Τα κορίτσια μας μας έκαναν περήφανους για ακόμη μία φορά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Πολλά συγχαρητήρια στην προπονήτρια Αθηνά Ζέρβα, στις παίκτριες, στο τιμ και στην ομοσπονδία για αυτή την επιτυχία».