Μία βδομάδα έμεινε μέχρι η Εθνική ομάδα κωφών γυναικών να ριχτεί στη μάχη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η “γαλανόλευκη” τερμάτισε πέρυσι στην 4η θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και ταξιδεύοντας για το Ικόνιο της Τουρκίας έχει μεγάλες φιλοδοξίες και πολλά όνειρα. Η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αθηνά Ζέρβα, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ και μοιράστηκε τις σκέψεις της για το Πανευρωπαϊκό, ενώ ακτινογράφησε και τις ομάδες που θα βρει η Ελλάδα απέναντι της στο Β’ γκρουπ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωφών που ξεκινάει την επόμενη Παρασκευή (29/06):
“Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ένα από τα κομμάτια των διοργανώσεων των κωφών αθλητών. Θα γίνει από τις 29 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου στο Ικόνιο της Τουρκίας και ως χώρα θα συμμετέχουμε με γυναίκες και άντρες. Ήταν μεγάλη η θέληση των παιδιών να αγωνιστούν και αυτή η επιθυμία τους βοήθησε να ξεπεράσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Είναι αξιέπαινα γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του ταξιδιού και της παραμονής πληρώθηκε από τις ίδιες.

Στον αγωνιστικό τομέα πιστεύω ότι φέτος η ομάδα θα είναι ένα βήμα καλύτερη σε σχέση με πέρσι σε ότι αφορά την αφομοίωση της φιλοσοφίας σε άμυνα και επίθεση. Πέρσι στο Παγκόσμιο ήμασταν πιεσμένοι γιατί βάλαμε πολλά πράγματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, όμως παρ’ όλ’ αυτά φτάσαμε στη 4η θέση, ενώ θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο.

Η περσινή πορεία, όμως δεν μας εξασφαλίζει ένα μετάλλιο φέτος. Ξεκινάμε από το μηδέν κουβαλώντας την όρεξη που έχουμε, τον ενθουσιασμό, την αφοσίωση στη προπόνηση, το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει και την αγάπη που έχουν τα κορίτσια μεταξύ τους. Με βάση αυτά πάμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας”.

Για τον όμιλο της Εθνικής που συμμετέχει και η διοργανώτρια Τουρκία μαζί με τις Ουκρανία και Ρωσία:
“Η Ουκρανία είναι ένας αντίπαλος που αντιμετωπίσαμε πέρσι στο Παγκόσμιο και τις ξέρουμε καλά. Τόσο εγώ όσο και ο συνεργάτης μου Βαγγέλης Σιμσιρής την έχουμε διαβασμένη. Πρόκειται για μία ομάδα δυνατή, συμπαγής, με καλά κορμιά.

Όσον αφορά τη Ρωσία στο Παγκόσμιο δεν είχαμε πρόβλημα και τη κερδίσαμε εύκολα.
Πιστεύω ότι εμείς με την Ουκρανία θα διεκδικήσουμε τη πρώτη θέση. Όπως όλα δείχνουν η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο μας θα αντιμετωπίσει ή την Σουηδία ή την Λιθουανία, οι οποίες δείχνουν να είναι λίγο πιο μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες του άλλου ομίλου. Με την Τουρκία που παίζουμε στη πρεμιέρα πρέπει να ήμαστε πολύ προσεκτικές γιατί πρόκειται για την διοργανώτρια που θέλει να δείξει καλό πρόσωπο μπροστά στο κοινό της, ενώ είναι σημαντικό ότι θα έχει στο πλευρό της τον κόσμο της”.

Για τις διαφορές που έχει η ομάδα σε σχέση με πέρσι:
“Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε ότι δεν ήταν όπως θέλαμε και να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να αιφνιδιάσουμε όσους αντιμετωπίσαμε στο Παγκόσμιο. Θέλουμε να γίνουμε πιο επιθετικοί στο αμυντικό μας προφίλ και να τροποποιήσουμε την επίθεση μας. Τα παιδιά έχουν αρχίσει ήδη να αφομοιώνουν αυτά που θέλουμε. Σε αυτό βοηθάει ότι τα περισσότερα κορίτσια είχαν ενεργό συμμετοχή και με καλή παρουσία στις ομάδες που αγωνίζονται”.

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν για το τουρνουά:
“Οι δικές μου προσδοκίες είναι πάντα υψηλές γιατί βλέπω μόνο την κορυφή και δεν σκέφτομαι ποτέ ότι θα χάσω. Αυτό είναι εύκολο τώρα γιατί έχω μία ομάδα που σκέφτεται το ίδιο. Αυτά τα κορίτσια έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση γιατί ήδη έχουν καταφέρει πολλά σε υψηλό επίπεδο κερδίζοντας μετάλλια.

Πέρσι μας στοίχισε πολύ η ήττα στον ημιτελικό από τη Σουηδία και ο τρόπος που χάθηκε το παιχνίδι. Αυτό που προσπαθώ είναι να ελέγξω συναισθηματικά τον τρόπο που θα αντιδράσουμε σε περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωπες στο τουρνουά. Από εκεί και πέρα θέλω να πάμε και να γυρίσουμε από την Τουρκία όλες μαζί αγαπημένες γιατί εκεί βασίζεται η ομάδα. Αν αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε όνειρα και να έχουμε προσδοκίες χρωστάμε πολλά στην ομοσπονδία που κινεί γη και ουρανό για να βοηθήσει την ομάδα”.