Το Περιστέρι είναι μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ. Τα οικονομικά προβλήματα το έχουν φέρει στη Β’ εθνική, όμως η νέα διοίκηση προσπαθεί να αλλάξει σελίδα στην ομάδα και να την επαναφέρει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Παπαμάρκος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη συνεργασία του με τους “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” αλλά και για τους μακροπρόθεσμους στόχους που υπάρχουν.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για τη συνεργασία του με το Περιστέρι:
“Η συνεργασία μας ξεκίνησε λίγο περίεργα εξαιτίας της χρονικής στιγμής που έγινε. Μέχρι τώρα αν κάνω έναν μικρό απολογισμό, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά που γίνεται. Είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ κι η ομάδα δουλεύει σε άκρως επαγγελματικούς ρυθμούς. Το ρόστερ δεν είναι στελεχωμένο από εμένα, όμως υπάρχει ένα πολύ καλό υλικό και παρά το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, τα παιδιά αντέδρασαν σε πολλές δύσκολες καταστάσεις. Με σκληρή προπόνηση, πλέον, έχουμε μία χημεία που μας κάνει να μπαίνουμε σε κάθε αγώνα και να διεκδικούμε μέχρι τέλους τη νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά.

Γενικότερα στο Περιστέρι είμαι πολύ καλά, γνωρίζω ότι είναι μία ομάδα που έχει την πίεση του αποτελέσματος, όμως ήμουν έτοιμος γι αυτό. Το ευχάριστο είναι ότι δουλεύουμε κάτω από άριστες συνθήκες κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις πληρωμές αλλά με την καθημερινότητα, καθώς όλοι μπορούν να είναι απερίσπαστοι στο έργο που έχουν αναλάβει. Αυτό με κάνει να είμαι αισιόδοξος τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον”.

Για τους στόχους που υπάρχουν:
“Βραχυπρόθεσμα έχουμε ως στόχο μόνο το επόμενο παιχνίδι και την επόμενη προπόνηση. Έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε κι έτσι θα πάμε μέχρι τέλους. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, το όνομα, η ιστορία κι η δυναμική αυτού του συλλόγου βάζει τον πήχη εκεί που πρέπει. Το Περιστέρι θέλει βήμα – βήμα κι όχι με άλματα να φτάσει εκεί που ανήκει, στην Α1. Είναι σημαντικό ότι οι άνθρωποι της ομάδας είναι αποφασισμένοι να το κάνουν με βήματα κι όχι με άλματα. Αυτό για εμένα είναι μείζονος σημασίας. Αποκτούμε φέτος μία βάση για την επόμενη χρονιά πάνω στην οποία θα πατήσουμε για να χτίσουμε”.

Για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής:
“Από τότε που έγινε η διάσπαση των ομίλων, ο Νότος έχει πολλές αθηναϊκές ομάδες κι είναι πολύ δυνατός. Παίζουν καλοί παίκτες στη κατηγορία και υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι. Φέτος στο πρωτάθλημα υπάρχουν δύο ομάδες που έχουν ρόστερ πρωτόγνωρο για την κατηγορία, όμως υπάρχουν εξίσου ανταγωνιστικές ομάδες και πιο κάτω. Το ευχάριστο είναι ότι κι η δική μου ομάδα έχει αποδείξει ότι ανήκει σε αυτό το γκρουπ. Ο Φάρος κι η Κύμη είναι δύο ομάδες που πιστεύω ότι θα φτάσουν μέχρι το τέλος, όμως υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα σύνολα όπως για παράδειγμα αυτά των Αμύντα και Παπάγου. Συνολικά γίνεται ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα που αξίζει να το παρακολουθεί ο κόσμος”.