Ο Γιάννης Χριστόπουλος ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές στο σεμινάριο του ΣΕΠΚ στο περιθώριο του All Star Game στην Πάτρα. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου για το σεμινάριο και την ομιλία του.
Αναλυτικά:

Για την αλλαγή ρόλου, καθώς από ακροατής πέρασε στην όχθη του ομιλητή: “Σε αυτή τη δουλειά καλούμαστε να περάσουμε από αυτά τα στάδια. Είναι κάτι στο οποίο πρέπει να αποδώσεις από οποιοδήποτε πόστο ή θέση. Το στοίχημα είναι προσωπικό για τον κάθε προπονητή. Όλες αυτές οι διαδικασίες το μόνο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι να σε κάνουν καλύτερο”.

Για το θέμα που ανέλυσε (άμυνα στο pick n’ roll): “Ήταν ένα θέμα για το οποίο μπορείς να μιλάς πολλές ώρες αναλύοντας καταστάσεις. Όσον αφορά την συγκεκριμένη αμυντική κατεύθυνση που προσπαθήσαμε να δώσουμε είναι μία κατεύθυνση που σε βοηθάει πάρα πολύ σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν βρίσκεται η ομάδα σου. Είναι κάτι που το έχουμε δει από επίπεδο Α1 και εθνικών ομάδων μέχρι παιδικών πρωταθλημάτων. Είναι μία διαδικασία που μπορείς να πάρεις από τους παίκτες το 100% των δυνατοτήτων τους, να προσδώσουν χαρακτήρα στην ομάδα σου και πάνω απ’ όλα για εμένα να καταφέρεις να ερεθίσεις την αγωνιστική ικανότητα των αθλητών, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν πράγματα για τα οποία πολλές φορές μιλάμε αλλά λίγες φορές βλέπουμε.

Το κομμάτι των λεπτομερειών είναι το νούμερο ένα, το οποίο καλούμαστε ως προπονητές να αναπτύξουμε και να επιμείνουμε, καθώς στο τέλος αυτή είναι που κάνει την διαφορά. Μόνο έτσι μπορεί η δική μας δουλειά να είναι ποιοτική και να αποδώσει καλύτερα στις ομάδες”.

Για την ευκαιρία που είχε να μιλήσει μπροστά στους συντοπίτες του, τους προπονητές της Πάτρας: “Για εμένα είναι μία εμπειρία που είχα ζήσει και στο παρελθόν σε ένα Σεμινάριο που είχε γίνει το 2008 και πάλι στην Πάτρα. Χάρηκα πάρα πολύ όταν μου προτάθηκε από τον Σύνδεσμο να αναπτύξω ένα θέμα. Είδα πολλούς φίλους και γνωστούς από το χώρο του μπάσκετ για τους οποίους μόνο καλά λόγια έχω να πω κι όχι για λόγους διπλωματίας. Θεωρώ ότι έδωσα κάποια στοιχεία, τα οποία τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό και στη δική μου φιλοσοφία είναι πολύ σημαντικά. Το γεγονός ότι αυτό έγινε στην Πάτρα με κάνει πολύ χαρούμενο”.