Μπορεί να έχασε στο… νήμα την άνοδο στην Α2 Γυναικών, αλλά η ικανοποίηση από την πορεία της ομάδας ήταν διάχυτη στο στρατόπεδο του ΑΟΝΑ. Ο προπονητής της ομάδας της Αργυρούπολης, Διονύσης Κουκουζέλης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τους λόγους που τα κορίτσια του είναι πρώτα, τους νέους στόχους που θέτει αλλά και την παραγωγική διαδικασία από την οποία η ομάδα της Αργυρούπολης προσδοκά πολλά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πορεία που είχε φέτος ο ΑΟΝΑ και τους λόγους που του στέρησαν την άνοδο: “Ο στόχος που θέσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου για την φετινή σεζόν ήταν να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο παρότι υπήρχε χαμηλός μέσος όρος ηλικίας. Θέλαμε κ μέσα από την καθημερινή προσπάθεια στην προπόνηση και την υπομονή να κερδίσουμε εκτός από εμπειρίες και τον σεβασμό των αντιπάλων.

Τηρούμενων των αναλογιών λοιπόν η κατάκτηση της 3ης θέσης αποτελεί τεράστια επιτυχία για εμάς και παρακαταθήκη για το μέλλον. Νομίζω πως μετά τον πολύ καλό 1ο γύρο, μας επηρέασε η έλλειψη εμπειρίας αλλά και βάθους στον πάγκο με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στον τελικό. Παρ’ όλ’ αυτά η προσπάθεια των κοριτσιών όλη την σεζόν στα μάτια μου αξίζει όσο κ η πρώτη θέση“.

Για τους στόχους που θέτει για τη νέα σεζόν: “Μόλις τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Ήδη αποκτήσαμε 3 πολύ έμπειρες αθλήτριες που θα προσδώσουν άλλη δυναμική στο τμήμα. Πλέον έχουμε καταλήξει ότι κριτήριο για να φέρουμε μια αθλήτρια στον σύλλογο είναι ο χαρακτήρας της και η διάθεση της για προπόνηση.

Οι κοπέλες αυτές αποτελούν υπόδειγμα και στα δύο, επομένως θεωρώ πως μπορούμε φέτος να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει και άνοδο. Κυριότερος στόχος παραμένει να έχουμε την συνείδηση μας ήσυχη ότι δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας κι ότι αυτό που παρουσιάζουμε στο γήπεδο είναι μπασκετικά ελκυστικό”.

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της Αργυρούπολης: “Μετά από 15 χρόνια ενασχόλησης σε υποδομές γυναικείων έχω καταλήξει πως ο καταλληλότερος τρόπος για την ανάδειξη ταλέντων και την στελέχωση των πρώτων τμημάτων με γηγενείς αθλήτριες είναι η καθετοποιημένη οργάνωση της προπόνησης. Αυτό σημαίνει πως από το γυναικείο μέχρι τις ακαδημίες το μοντέλο προπόνησης και φιλοσοφίας είναι ακριβώς το ίδιο. Έτσι η μετάβαση ενός κοριτσιού από το ένα τμήμα στο άλλο τους φαίνεται ως φυσιολογική εξέλιξη.

Έχουμε χωρίσει την αγωνιστική μας φιλοσοφία σε κλιμακούμενης έντασης ασκήσεις και παιχνίδια για να το προσαρμόσουμε στο κάθε ηλικιακό τμήμα. Ξεκινάμε με ασκήσεις παιγνιώδους μορφής στις ακαδημίες και προχωράμε σε πιο εξειδικευμένες καθώς μεγαλώνουν. Όλα όμως γίνονται μέσα στο ίδιο πλαίσιο. Τα κομμάτια που δίνουμε κυρίως έμφαση είναι το 1 εναντίον 1 και η κίνηση χωρίς την μπάλα. Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος στελεχώνει ανελλιπώς με αθλήτριες τις ομάδες της ένωσης αλλά και τις μικρές εθνικές ομάδες επιβεβαιώνοντας την δουλειά των προπονητών και του προγράμματος που ακολουθούμε”.

Για το επίπεδο της Α’ ΕΣΚΑΝΑ γυναικών: “Το επίπεδο της κατηγορίας για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής θεωρώ ότι είναι αρκετά υψηλό. Τα μπάτζετ έχουν μειωθεί και πλέον οι αθλήτριες αλλά και οι προπονητές που ασχολούνται το κάνουν από αγάπη κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Προφανώς και ο κανονισμός με την υποχρεωτική συμμετοχή παικτριών κάτω των 22 χρόνων έχει παίξει τον ρόλο του, αλλά τα σημάδια ως τώρα είναι ενθαρρυντικά κυρίως από τις ομάδες που στηρίζονται στις υποδομές τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό είναι ο πρωταθλητής Φάρος“.

Για το γυναικείο μπάσκετ: “Το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα έχει κ παρόν και κυρίως μέλλον. Η υποχρεωτική πλέον στροφή στην παραγωγική διαδικασία μόνο ελπίδες δημιουργεί για κάτι καλύτερο που δεν θα αργήσει να φανεί. Περιθώρια βελτίωσης προφανώς και υπάρχουν αρκεί να βρεθούν άνθρωποι που να αγαπάνε τον χώρο και να είναι διατεθειμένοι να αφιερώνουν χρόνο και ιδέες”.