Η ομάδα γυναικών του Περιστερίου πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ ενώ από την Παρασκευή κατέχει και το κύπελλο. Ο προπονητής του Περιστερίου, Αντώνης Παπαδέλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τον τελικό κόντρα στον Προμηθέα αλλά και για τους επόμενους στόχους.
Αναλυτικά:

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΣΚΑ: “Από την αρχή είχαμε ως στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου και την άνοδο στην Α2, οπότε η κατάκτηση ήταν μέσα στους στόχους. Το καταφέραμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό. Ο Προμηθέας είναι μία πολύ καλή ομάδα κι αυτό φαίνεται από τη βαθμολογική θέση που έχει στην Α’ ΕΣΚΑ. Είναι δεύτεροι έχοντας την 2η καλύτερη άμυνα και την 3η καλύτερη επίθεση. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι αυτό το παιχνίδι και καταφέραμε να περιορίσουμε τα ατού του Προμηθέα.

Η καλή αμυντική εικόνα της ομάδας μας μας οδήγησε σε αυτό το ευτυχές γεγονός. Βέβαια λειτουργήσαμε καλά και στην επίθεση. Στα πρώτα 3 δεκάλεπτα ήμασταν συγκεντρωμένοι με αποτέλεσμα να ξεφύγουμε ακόμα και με 21 πόντους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο διαχειριστήκαμε τη διαφορά που είχαμε πάρει και την πίεση που άσκησε ο Προμηθέας καταφέρνοντας τελικά να επικρατήσουμε με 12 πόντους”.

Για την μέχρι τώρα αήττητη πορεία της ομάδας του στην Α’ ΕΣΚΑ: “Η ομάδα στήθηκε το καλοκαίρι με μεγάλη προσοχή και είναι γεγονός ότι έχει μία πληρότητα σε όλες σχεδόν τις θέσεις. Έχει γίνει συστηματική δουλειά από όλο το τεχνικό τιμ κι από τον γυμναστή, Νίκο Γλεντή, με σκοπό η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη και με σταθερή απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος. Κάθε εβδομάδα δουλεύουμε πάνω στον αντίπαλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο στο scouting όσο και εντός γηπέδου κι αυτό έχει φέρει την αήττητη πορεία μας μέχρι τώρα.

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτή τη πορεία το έχουν τα κορίτσια που δουλεύουν σκληρά μέσα στην προπόνηση και έχουν καταφέρει να μας φέρουν μέχρι εδώ. Η πορεία μας αντικατοπτρίζεται και από τους αριθμούς, καθώς έχουμε την καλύτερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος”.

Για τα πλέι οφ στα οποία το Περιστέρι θα έχει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τέλους: “Στόχος μας είναι να έχουμε το απόλυτο των νικών με όλες τις ομάδες ούτως ώστε να ψάχνουμε μία επιπλέον νίκη στα ημιτελικά και στον τελικό με όποιον βρεθούμε αντίπαλοι. Μέχρι τώρα έχουν πάει όλα καλά και είναι γεγονός ότι βάσει προγραμματισμού είμαστε σε καλό δρόμο. Τα πλέι οφ, όμως, είναι ιδιαίτερη διαδικασία και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας για να μπορέσουμε να τον επιτύχουμε”.