Η Ελευθερία Μοσχάτου έκανε δυναμική πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ γυναικών, κατακτώντας τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Αγίου Δημητρίου. Ο Σωτήρης Τσαραπατσάνης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά και για τους στόχους που θέτει η ομάδα.
Αναλυτικά:

Για τη θετική πρεμιέρα με την εκτός έδρας νίκη (54-67) επί του Αστέρα Αγ. Δημητρίου: “Είμαι ευχαριστημένος. Το παιχνίδι ήταν μεταξύ δύο ποιοτικών και καλών ομάδων. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ένα γρήγορο, δυνατό και ποιοτικό μπάσκετ. Βρεθήκαμε σε καλή ημέρα και κερδίσαμε έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη προσπάθεια όλων των κοριτσιών. Η δουλειά που γίνεται στο Μοσχάτο είναι ομαδική. Δεν μπορούμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι όταν κερδίζουμε εκτός έδρας έναν καλό αντίπαλο και ειδικά στην πρεμιέρα”.

Για τους στόχους που θέτει στο φετινό πρωτάθλημα: “Στόχος φετινός είναι να προωθήσουμε δικά μας μικρά παιδιά στη πρώτη ομάδα, να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες με τη βοήθεια των παλαιοτέρων και πιο έμπειρων κοριτσιών. Βαθμολογικά θέλουμε καταρχήν να περάσουμε στην επόμενη φάση, στην 8άδα, και για εμάς θα αποτελεί τεράστια επιτυχία αν μπούμε στην τετράδα”.

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες: “Προσπαθούμε ως σύλλογος να δώσουμε βαρύτητα στις ακαδημίες. Υπάρχουν περίπου 200 παιδιά που δουλεύουν καθημερινά με ένα πολύ καλό επιτελείο προπονητών και σκοπός μας είναι να φέρουμε όσο περισσότερα παιδιά γίνεται στους κόλπους του συλλόγου. Θέλουμε μέσα από μία προπονητική διαδικασία να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιες καλές φουρνιές παικτών που μελλοντικά θα μπορέσουν να πλαισιώσουν τα αντρικά και γυναικεία τμήματα. Σε μία εποχή που τα οικονομικά δεδομένα είναι στενά σε όλες τις ομάδες και η λέξη μεταγραφή είναι απαγορευτική είμαστε υποχρεωμένοι να παράγουμε”.