Η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πιερίας μπορεί να έχει μόλις δύο χρόνια “ζωής”, αλλά από τη νέα σεζόν θα έχει ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες. Η ΑΓΕΠ δημιούργησε φέτος για πρώτη φορά γυναικείο τμήμα και κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Α2, όντας αήττητη στην ΕΚΑΣΚΕΜ και στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου. Ο τεχνικός της ομάδας, Σωτήρης Πασαχίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την εξαιρετική φετινή πορεία της ομάδας αλλά και για την ΑΓΕΠ.

Για την άνοδο της ΑΓΕΠ στην Α2 γυναικών παρότι ήταν η πρώτη φορά που κατέβασε γυναικείο τμήμα: “Για εμένα δεν αποτελούσε έκπληξη παρότι κανείς δεν το πίστευε στην αρχή και νόμιζαν ότι αστειευόμουν. Με τις προπονήσεις τα κορίτσια ανέβηκαν κάναμε τις νίκες που έπρεπε και κατορθώσαμε αυτούς που μας αμφισβήτησαν να τους διαψεύσουμε και να αρχίζουν να μας πιστεύουν. Όταν τελειώσαμε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ όλοι πίστευαν ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και στο ειδικό. Τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτόν και απέδειξαν ότι έχουν την εμπειρία να χτυπήσουν την άνοδο.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί βέβαια αν η ΑΓΕΠ δεν μας έδινε όλα τα εχέγγυα να δουλέψουμε κι αν οι άνθρωποι που ηγούνται της ομάδας δεν πίστευαν στο πλάνο που είχαμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αθλήτριες γιατί έκαναν το κάτι παραπάνω δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, ενώ παράλληλα οφείλουμε ένα ευχαριστώ και στους συζύγους τους, οι οποίοι τους επέτρεψαν να έρθουν να αγωνιστούν παρά τις οικογενειακές υποχρεώσεις και ήταν φίλαθλοι της ομάδας”.

Για την αήττητη πορεία: “Είχε να κάνει με την εμπειρία των παικτριών. Παρότι δεν κάναμε όλοι μαζί τις προπονήσεις που θα έπρεπε, μέτρησαν τα προπονητικά χρόνια που είχαμε περάσει μαζί τα παλαιότερα χρόνια. Είχαμε παίκτριες πολύ έμπειρες με αποκορύφωμα την Νικολαΐδου που θεωρώ ότι θα έπρεπε να λάμπει ακόμα στο γυναικείο μπάσκετ. Κατά την άποψη μου πρόκειται για μία από τις καλύτερες Ελληνίδες παίκτριες. Αυτά που λέω δεν αδικούν τα υπόλοιπα κορίτσια που είναι εξαιρετικές αθλήτριες, πολύ έμπειρες και με μεγάλες ικανότητες. Θεωρώ ότι δεν είχαν την δυνατότητα να δείξουν τι μπορούν να κάνουν αν προπονηθούν σωστά και εύχομαι τώρα να παρουσιάσουν τις πραγματικές τους δυνατότητες”.

Για τους στόχους που υπάρχουν πλέον: “Μέσα σε μία τέτοια οικονομική συγκυρία εμείς δεν μπορούμε παρά να είμαστε προσγειωμένοι. Δεν είχαμε ποτέ την πολυτέλεια να διαθέτουμε σπόνσοερες, καθώς η ΑΓΕΠ είναι ένας σύλλογος που στηρίχτηκε και φτιάχτηκε για τις ακαδημίες. Θα πρέπει πλέον να βοηθήσουν και οι φίλαθλοι της πόλης γιατί μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν.

Αγωνιστικά θέτουμε ως στόχο τις καλές εμφανίσεις που θα δικαιολογήσουν το 16-0 με το οποίο ερχόμαστε στην κατηγορία. Θα παίξουμε με τις παίκτριες που έχουμε και δεν θα κάνουμε μεταγραφές, όμως πιστεύω στις αθλήτριες μας.
Γενικά θέλουμε να γίνει ένας δυνατός σύλλογος στο γυναικείο μπάσκετ για τον οποίο θα μιλάει όλη η πόλη. Φιλοσοφία του συλλόγου είναι να μαζέψουμε τα παιδιά ώστε αντί να είναι στις καφετέριες να είναι στον αθλητισμό”.