Τι κι αν μετρά μόλις οκτώ χρόνια ζωής; Η Άμιλλα Τρίπολης κατάφερε για δεύτερη φορά να προβιβαστεί στις εθνικές κατηγορίες στηριζόμενη αποκλειστικά σε νεαρές αθλήτριες που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Α2 γυναικών μέσα από τους αγώνες μπαράζ. Ο προπονητής της Άμιλλας, Θοδωρής Τσουκαλάς, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την άνοδο αλλά και για το πρόγραμμα παραγωγής αθλητριών που υπάρχει στο σύλλογο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την άνοδο στην Α2:
“Όλοι στην ομάδα νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση γιατί μία προσπάθεια δύο ετών έφερε καρπούς. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε να ανέβουμε έχοντας μικρό μέσο όρο ηλικίας και ένα ρόστερ με νεαρά κορίτσια. Αν εξαιρέσουμε δύο κοπέλες που είναι 30 και 23 όλες οι άλλες είναι από 19 έως και 14 ετών. Η φιλοσοφία μας από την ίδρυση της ομάδας το 2003 είναι να στηρίξουμε τα μικρά παιδιά και είμαστε χαρούμενοι που για δεύτερη φορά ανεβαίνουμε έχοντας μείνει πιστοί στο πλάνο μας”.

Για τους στόχους που θέτει πλέον:
“Περιμένουμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για να δούμε πόσες ομάδες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν. Όποια κι αν είναι τελικά η απόφαση εμείς θα κοιτάξουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Η φιλοσοφία μας δεν θα αλλάξει θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να βγάλουμε νέα παιδιά και γιατί όχι αν κάποιες αξίζουν να πάρουν μεταγραφή σε ομάδα της Αθήνας.

Βέβαια για να συνεχίσει να υπάρχει το σωματείο θα πρέπει να πάρει ένα αντίτιμο από όποιο παιδί φεύγει. Δεν γίνεται εμείς να επενδύουμε για να παράγουμε αθλήτριες και μετά να υπάρχουν ομάδες που έχουν την απαίτηση να πάρουν παίκτριες χωρίς να δώσουν τίποτα. Εμείς πως θα επιβιώσουμε ως σύλλογος; Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να υπάρξει η επαρχία αν οι ομάδες παίρνουν τους παίκτες χωρίς να δίνουν κάποιο αντάλλαγμα”.

Για τα μπαράζ ανόδου:
“Είμαστε από τις ομάδες που ξεχώρισαν στα μπαράζ. Είχαμε διάρκεια, ήμασταν πιο γυμνασμένοι κι αυτό φάνηκε στις αντοχές που είχαμε και στις τρεις ημέρες. Το επίπεδο δεν ήταν ιδιαίτερα καλό. Δυστυχώς παίζανε στις περισσότερες ομάδες παίκτριες σε μεγάλη ηλικία και δεν είδα να ξεχωρίζουν κάποιες μικρές κοπέλες. Το ζητούμενο είναι να κάνεις αθλητισμό και να παράγεις. Εμείς νιώθουμε ικανοποίηση βλέποντας κάποια κορίτσια μας να έχουν παίξει στις Εθνικές ομάδες.

Εμείς εδώ έχουμε ως αρχή μας να στηριζόμαστε σε μικρά παιδιά και με δύο ή τρεις ενισχύσεις η ομάδα θα παλέψει με ότι οικονομικά μέσα έχει για να μείνει στη κατηγορία. Εκτός αυτού μας ενδιαφέρει πολύ τα παιδιά να είναι και καλοί μαθητές γι’ αυτό νιώθουμε υπερήφανοι που πολλά κορίτσια μας φοιτούν σε κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας“.