Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ΣΕΠΚ πραγματοποίησε το ταξίδι στην Αμερική. Οι Σωτήρης Νικολαΐδης, Ανδρέας Μαύρος, Θανάσης Μολυβδάς, Χρήστος Νίκου και Σάββας Καμπερίδης με επικεφαλής τον Θόδωρο Ροδόπουλο αλλά και τη συμμετοχή του Ηλία Ζούρου, έκαναν το ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η… πορεία τους ξεκίνησε από το Ντιτρόιτ και τους Πίστονς όπου ο Λόρενς Φρανκ “φιλοξένησε” τους Έλληνες προπονητές για έξι μέρες, διάστημα για το οποίο βρέθηκαν στο Ντιτρόιτ και οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης.

Οι Έλληνες προπονητές παρακολούθησαν τον αγώνα των Πίστονς με τους Ράπτορς, ενώ ο βοηθός προπονητή Τζόν Λόιερ μίλησε για δύο ώρες στους “επισκέπτες” αναλύοντας το πρόγραμμα της ομάδας του.

Η συνέχεια βρήκε τους τεχνικούς στο Σικάγο όπου και εκεί έμειναν για έξι ημέρες όπου συμμετείχαν στο τριήμερο Σεμινάριο Προπονητών της NIKE, ενώ συνέχισαν την περιήγησή τους στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστεν, το Ντε Πολ, ενώ φιλοξενήθηκαν από τους Μπουλς.

Η αποστολή ταξίδεψε και στο Μιλγουόκι, όπου παρακολούθησαν προπονήσεις του Μαρκέτ και του Μιλγουόκι, ενώ είδαν τον αγώνα Μιλγουόκι – Ουάσινγκτον.