Η επιστροφή του Παπάδου Γέρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά από διάλειμμα ενός έτους είναι γεγονός. Η ομάδα της Μυτιλήνης έκανε επίδειξη δύναμης στα παιχνίδια των μπαράζ ανόδου αποδεικνύοντας πως η επάνοδος στις εθνικές κατηγορίες ήταν… εύκολη υπόθεση. Ο τεχνικός της ομάδας, Παναγιώτης Κακαλιάς, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τα μπαράζ ανόδου που βρήκαν πρώτο τον Παπάδο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους που μπαίνουν πλέον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την άνοδο στη Γ’ εθνική με τον Παπάδο Γέρα:
“Ο πρόεδρος και γενικότερα όσοι ασχολούνται με την ομάδα στο νησί έχουν αρχίσει και αγαπάνε ολοένα και περισσότερο το μπάσκετ με αποτέλεσμα να ασχολούνται συνεχώς περισσότερο. Από την πρώτη χρονιά που ήταν στην Γ’ εθνική ήθελαν την παραμονή, όμως στις λεπτομέρειες δεν τα κατάφεραν. Πλέον με σύμμαχο και την εμπειρία ο πρόεδρος κατάφερε να χτίσει κάτι που ανέβηκε εύκολα.

Παρά την πίκρα από τον υποβιβασμό το προηγούμενο καλοκαίρι αποφάσισαν να κρατήσουν ένα κορμό επτά παικτών που είναι αθλητές επιπέδου Γ’ και Β’ εθνικής. Αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά σε πρωτάθλημα και μπαράζ. Πρόθεση μας είναι αυτό ο κορμός να κρατηθεί και του χρόνου κάτι που αποτελεί επιθυμία δική μου και του προέδρου. Μεταξύ των παικτών υπάρχει καλό κλίμα, έχουν βρει χημεία και επειδή είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες μπορούν να συνεργάζονται χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα”.

Για τα μπαράζ ανόδου:
“Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Παπάδος Γέρα πήρε εύκολα την άνοδο. Το ρόστερ είχε μεγάλη ποιοτική διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Το πρόβλημα ήταν ότι το πρωτάθλημα της ένωσης Λέσβου τέλειωσε το Μάρτιο και τόσο καιρό οι παίκτες δεν δούλεψαν μαζί ούτε μία μέρα.

Στη συζήτηση που είχαμε με τον πρόεδρο αποφασίσαμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα να δουλέψω στην Αθήνα μαζί με 3-4 παιδιά που μένουν μόνιμα εδώ και ανήκουν στην ομάδα, ενώ μία εβδομάδα πριν τα μπαράζ πήγα στη Μυτιλήνη και δούλεψα με τους υπόλοιπους παίκτες. Στο πρώτο μόνο ματς φανήκαμε ασύνδετοι, όμως μετά όλα ήταν καλά”.

Για τους στόχους που θέτει πλέον:
“Θέλουμε να δημιουργηθεί μία ομάδα με στόχο να μην κινδυνέψει και παράλληλα να παίζει όμορφο μπάσκετ ικανοποιώντας και αυξάνοντας τους φιλάθλους μας. Όσο θα αυξάνεται ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο θα μπορούμε να τραβάμε νέα παιδιά στις ακαδημίες. Η Μυτιλήνη είναι ένα μεγάλο νησί και έχει ταλέντο, οπότε όσο υπάρχει η συνεργασία μου με την ομάδα θα προσπαθώ να έχω υπό την εποπτεία μου και τις ακαδημίες με στόχο να βγουν παιδιά από τα σπλάχνα του συλλόγου που θα σταθεροποιήσουν τον Παπάδο Γέρα στις Εθνικές κατηγορίες”.