Οι Μαχητές-Πειραματικού έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στις πρώτες 4 αγωνιστικές της φετινής Β’ Εθνικής στο Βορρά. Μετρώντας 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα χωρίς… συγκάτοικο, έχοντας το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα, η ομάδα από τα Πεύκα έχει δύο σερί εντός έδρας αγώνες στις επόμενες αγωνιστικές, στοιχείο που δείχνει ότι μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό διάστημα στην κορυφή. Φυσικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν επαναπαύεται στις… δάφνες της κορυφής και προσπαθεί να πετύχει στο ακέραιο το στόχο της, που δεν είναι άλλος από την προσθήκη και μονιμοποίηση των παικτών που έρχονται από την Κ20 του συλλόγου, όντας 9 παίκτες συνολικά.

Ένας από τους πρωταγωνιστές των Μαχητών-Πειραματικού τη φετινή σεζόν είναι ο Δημήτρης Στόλης. Ο νεαρός ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Μακεδονικό και μιλώντας στο basketblog.gr αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, τους στόχους για τη φετινή σεζόν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έχει δομηθεί το φετινό ρόστερ.

·        4η σερί νίκη για τους Μαχητές-Πειραματικού και μάλιστα εκτός έδρας. Ποιο ήταν το κλειδί που σας έδωσε μία εύκολη επικράτηση;

«Όπως κάνουμε με κάθε ομάδα της κατηγορίας, έτσι δεν υποτιμήσαμε και τον Μακεδονικό. Από την αρχή της εβδομάδας επικεντρωθήκαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και στοχεύσαμε στις αδυναμίες τους αντιπάλου. Η εύκολη επικράτηση οφείλεται κυρίως στη σωστή καθοδήγηση που είχαμε από τον coach όσον αφορά την προσέγγιση του παιχνιδιού. Ακολουθώντας τις οδηγίες που μας είχαν δοθεί στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού καταφέραμε να πετύχουμε μια εμφατική νίκη».

·        Όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα υπολογίζατε σε ένα τέτοιο σερί στην αρχή του πρωταθλήματος;

«Στην αρχή της χρονιάς δεν φανταζόμασταν ότι θα καταφέρναμε να πετύχουμε ένα τέτοιο σερί γιατί βλέπαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξέραμε ότι αν ήμασταν συγκεντρωμένοι και σοβαροί στις προπονήσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε μια καλή αρχή όπως και έγινε».

·        Ποιος είναι ο στόχος των Μαχητών-Πειραματικού για τη φετινή χρονιά;

Ο στόχος τη φετινή χρόνια είναι η ομάδα να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως αυτό εξαρτάται από εμάς σε μεγάλο βαθμό και από την διάθεση που θα έχουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και ένταση η ομάδα θα καταφέρει να βρίσκεται κάπου στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας»

·        Στα παιχνίδια σας μέχρι τώρα έχουμε παρατηρήσει ότι έχετε έναν επιθετικό πλουραλισμό. Ποιο πιστεύεις εσύ ότι είναι το στοιχείο που έχει πιο έντονο από όλα φέτος η ομάδα;

«Στα 4 παιχνίδια που δώσαμε αποδείξαμε ότι έχουμε αρκετούς τρόπους να προκαλέσουμε ζημιά στον αντίπαλο. Εκτός από το υψηλό ποσοστό ευστοχίας που έχουμε από την περιφέρεια η ομάδα βασίζεται αρκετά στο ποστ. Πάνω από όλα όμως αυτό που διατηρήθηκε λίγο παραπάνω φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι η ενέργεια και η ένταση που βγάζουμε σε άμυνα και επίθεση».

·        Είναι η δεύτερη χρονιά των Μαχητών-Πειραματικού φέτος στην κατηγορία και διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό και ο περσινός κορμός. Νιώθετε πιο έμπειροι σε σχέση με πέρυσι;

«Σαφώς είμαστε πιο έμπειροι σε σχέση με πέρυσι καθώς η ομάδα έχει ζήσει την κατηγορία και γνωρίζει πόσο ανταγωνιστικό είναι το κλίμα. Σε αυτό βέβαια συμβάλλουν και οι προσθήκες του Μαυρίδη και του Μητσάκη που με την εμπειρία και τις γνώσεις τους βοηθούν αρκετά τους υπόλοιπους «νεαρούς» της ομάδας. Η εμπειρία που διακρίνει αρκετούς παίκτες σε συνδυασμό με το πάθος και την όρεξη που διαθέτουμε είναι ο λόγος που έχουμε κάνει αυτήν την πετυχημένη πορεία ως τώρα»

·        Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος;

«Ακόμα είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και πιστεύω πως οι ομάδες είναι σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι. Θα ήταν λάθος αν επαναπαυόμασταν από την ως τώρα πορεία μας καθώς έρχονται δυνατά παιχνίδια στη συνέχεια. Εμείς συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και αποδεικνύουμε το αποτέλεσμα κάθε Κυριακή στο γήπεδο».

 

Tags:
Στόλης