«Για να πρωταγωνιστήσει και πάλι η ΑΕΚ θέλει επιμονή και υπομονή» απάντησε σε ερώτηση μας ο Άγγελος Κορωνιός, Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας μίλησε στο basketblog με αφορμή την επέτειο 17 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα από την Ενωση απέναντι στην Κίντερ Μπολόνια με 83-76 στην Λωζάνη. Ο Ελληνας γκαρντ ήταν από τους πρωταγωνιστές εκείνης της πορείας του “δικεφάλου”, αλλά και στον τελικό έβαλε τη δική του… πινελιά στο να γίνει η ΑΕΚ, “βασίλισσα” ξανά.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της τότε ομάδας του “αρχιτέκτονα” Ντούντα, μας είπε ακόμα και για την προετοιμασία του τελικού, για το αν υπήρχε άγχος στην ομάδα πριν και κατά την διάρκεια του ματς, ενώ μας απάντησε και για τον κόσμο, αλλά και για το μέλλον της ΑΕΚ.

-Πως σας προετοίμασε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς για τον τελικό;

 «Μας προετοίμασε όπως για όλα τα παιχνίδια εκείνης της σεζόν χωρίς καμία διαφορά, η μόνη διαφορά ήταν ότι παίξαμε ένα τελικό. Δεν υπήρχε ειδική προετοιμασία για αυτό τον αγώνα».

-Είχατε ένα παραπάνω άγχος λόγω του ότι απέναντι σας ήταν η Κίντερ του Μεσίνα, του Ντανίλοβιτς, του Στομπέργκας και του συμπατριώτη σας του Νίκου Οικονόμου;

 «Άγχος όχι, ήταν μία πρόκληση διότι παίζαμε ένα τελικό, ένα ματς χωρίς αύριο στο οποίο η ομάδα που ήταν πιο καλά προετοιμασμένη ψυχολογικά και αγωνιστικά θα έπαιρνε το τρόπαιο. Απλά θεωρώ ότι η ΑΕΚ είχε ένα επιπλέον όπλο την μεγάλη επιθυμία της κατάκτησης κάτι που φάνηκε από την απόδοση μας και το τελικό αποτέλεσμα».

-Στο πρώτο ημίχρονο (46-33) και στο 28ο λεπτό του αγώνα (61-48) πήρατε διαφορά 13 πόντων, αλλά οι Ιταλοί επέστρεψαν (76-74) φοβηθήκατε ότι ίσως θα χάσετε τον τίτλο;

«Όχι δεν φοβήθηκαν ποτέ ότι θα χάσουμε, εξάλλου σε ένα τελικό το παιχνίδι τελειώνει με το σφύριγμα του διαιτητή και όλα μπορούν έρθουν πάνω κάτω. Όταν η Κίντερ πλησίασε ήμασταν ήρεμοι, δείξαμε ψυχραιμία, αντιδράσαμε σωστά στο παρκέ και κερδίσαμε». 

-Πες μας τις πρώτες σκέψεις στο φινάλε του ματς και για τους πανηγυρισμούς;

 «Ήμασταν σίγουρα χαρούμενοι όλοι που πετύχαμε το στόχο μας, ερχόμασταν ήδη από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας μία μεγάλη επιτυχία και τα αισθήματα μας ήταν ανάμεικτα, χαρά, ικανοποίηση, θετικά πράγματα και σκέψεις».

-Ο κόσμος σας βοήθησε στον τελικό, γιατί η παρουσία του ήταν έντονη περίπου 3.500 είχαν έρθει στην Λωζάνη;

 «Σίγουρα μας βοήθησε η παρουσία των φιλάθλων μας και είχαν πολύ σημαντικό ρόλο στο να πετύχουμε το στόχο της κατάκτησης του Σαπόρτα και η παρουσία του στο γήπεδο ήταν πολύ έντονη.»

-Πάμε λίγο στο σήμερα, την ΑΕΚ πως την βλέπεις τώρα θεωρείς ότι μπορεί να επιστρέψει στις μεγάλες στιγμές και επιτυχίες του παρελθόντος;

 «Γίνεται μία προσπάθεια, αλλά νομίζω ότι για να φτάσει να πρωταγωνιστεί ξανά θέλει υπομονή, επιμονή και σωστές επιλογές, αλλά και ένα πρόγραμμα 5ετίας και κάθε σεζόν να υπάρχει και ένας συγκεκριμένος στόχος. Είναι δύσκολο, όλα να γίνουν από την μία στιγμή στην άλλη, χρειάζεται υπομονή και επιμονή».

 

Οι συνθέσεις του μεγάλου τελικού

ΑΕΚ: Χατζής 16, Κορωνιός 11, Μούρσεπ 15, Μπούι 15, Κακιούζης 12, Τσακαλίδης 7, Ντικούδης 7, Χάνσελ, Ο’ Σάλιβαν.

Κίντερ: Ντανίλοβιτς 18, Αμπιο 17, Οικονόμου 16, Σκονοκίνι 9, Αντερσεν 2, Στομπέργκας 13, Φροζίνι 2.