Παιδί της Καισαριανής ο Άλκης Παππάς ξεκίνησε να χτίζει την καριέρα του στη Νήαρ Ήστ, με τον Τόλη Καρνέση να είναι ο άνθρωπος που πίστεψε περισσότερο από όλους στο ταλέντο του βραχύσωμου ποιντ γκαρντ. Ο 27χρονος πλέον, Παππάς, μετά από το πέρασμα του από Ηλυσιακό και Περιστέρι, πήρ ε μεταγραφή για το Παγκράτι, έχοντας να καλύψει το τεράστιο κενό που άφησε πίσω του ο Φώτης Βασιλόπουλος, και ουσιαστικά να μπει στα παπούτσια  του.

Στις πρώτες 10 αγωνιστικές του απαιτητικού πρωταθλήματος της Α2, ο Παππάς έχει 7.5 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ έγινε ο «ήρωας» των  φίλων του Παγκρατίου, με το μεγάλο τρίποντο που πέτυχε εναντίον του Εθνικού στα 10’’ πριν το τέλος, και χάρισε την έκτη νίκη στην ομάδα του. Ο ίδιος μίλησε στο basketblog.gr για το πώς βλέπει το πρωτάθλημα, για την πορεία των «ροσονέρι» αλλά και για τους στόχους του το 2015.

Η φετινή σεζόν σε βρήκε αρχικά στο Περιστέρι, και μετά στο Παγκράτι, σε δυο ιστορικές ομάδες. Νιώθεις τυχερός και ευλογημένος για αυτό;

Το Παγκράτι και το Περιστέρι για να ξεκινήσω βρίσκονται κατά την γνώμη μου σε λάθος κατηγορία καθώς η θέση και των δυο είναι στην Α1, καθώς αποτελούν παραδοσιακές μπασκετικές ομάδες, με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο που είναι υποχρεωμένες να κάνουν πάντα πρωταθλητισμό ανεξαρτήτως της κατηγορίας που βρίσκονται. Και για κάθε αθλητή είναι πολύ ιδιαίτερο να αγωνίζεται σε αυτές τις ομάδες αφού οι απαιτήσεις είναι πάντα οι υψηλότερες

Πως κρίνεις την πορεία της νέας σου ομάδας σε αυτές τις πρώτες 10 αγωνιστικές;

Η χημεία που έχει αποκτήσει αυτή η ομάδα είναι για έμενα το κέρδος της αυτές τις πρώτες 10 αγωνίστηκες. Αν και αρχή του πρωταθλήματος έχει βρει τους ρόλους της και αυτό αντικατοπτρίζεται και στον βαθμολογικό πινάκα, σε ένα πολύ δύσκολο και ποιοτικό πρωτάθλημα όπως είναι της φετινής Α2.

Αντικειμενικός στόχος είναι η σωτηρία, ή έχετε και κάτι παραπάνω στο μυαλό σας;

Στόχος αυτής της ομάδας είναι να συνεχίζει να προπονείται και να βελτιώνει πράγματα στο παιχνίδι της κάθε μέρα. Το ποιοι θα υποβιβασθούν, ποιοι θα κάνουνε καλή πορεία και ποιοι θα ανεβούν θα φάνει στο γήπεδο. Πιστεύω πως έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης καθώς ακόμα δεν έχουμε δείξει όλες μας τις δυνατότητες.¨

Ήρθες να μπεις στα «παπούτσια» του Φώτη Βασιλόπουλου, πόσο δύσκολο ήταν αυτό;

Ο Φώτης (Βασιλόπουλος) είναι ένας πολύ καλός παίκτης ,που ήταν πολλά χρόνια στο Παγκράτι και δέθηκε με την ομάδα, ενώ πέρυσι έκανε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα και βοήθησε την ομάδα να καταλήξει ψηλά στην βαθμολογία. Μακάρι και εγώ φέτος να βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο να φτάσουμε εκεί που μπορούμε.

Πέτυχες ένα τρίποντο με τον Εθνικό, που σφράγισε μια νίκη. Τι σκέφτηκες πριν πάρεις την προσπάθεια;

Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι τόσο για εμάς όσο και για τον Εθνικό και ήταν σίγουρο πως θα ανεξαρτήτως της εξέλιξης του στο τέλος θα είναι ντέρμπι. Έτσι και έγινε. Απλά στην τελευταία επίθεση έτυχε να έχω εγώ την μπάλα και πηρά την προσπάθεια. Δεν έχεις κάτι να σκεφτείς εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς ήταν εύστοχο το σουτ και κερδίσαμε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας.

Πως βλέπεις το πρωτάθλημα, αναφορικά με άνοδο και υποβιβασμό;

Το επίπεδο της Α2 φέτος είναι πολύ υψηλό. Υπάρχουν κάποιες ομάδες οι οποίες έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά για μεταγραφές και έχουν φέρει παίχτες με μεγάλη εμπειρία από την Α1,οπως οι Αποστολίδης, Κυρίτσης. Τα ροστερ των ομάδων είναι πολύ δυνατά και αρκετές ομάδες συνεχίζουν να ενισχύονται ακόμα και τώρα! Η Λευκάδα για παράδειγμα απέκτησε τον Κυρίτση και έγινε ακόμα πιο δυνατή. Παρόλα αυτά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του και νομίζω ότι πολλά από τα “καλοκαιρινά” προγνωστικά για την κατάταξη τω ομάδων δεν θα επαληθευτούν.

Ποιοι οι στόχοι του Άλκη Παππά, και αν το Παγκράτι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία;

Είναι λίγο κλισέ η απάντηση αλλά νομίζω πως όλες οι φιλοδοξίες ενός παίχτη περνάνε από την πορεία της ομάδας. Η επιτυχία της ομάδας βοηθά και τον παίχτη να εξελίσσεται και να επιτυγχάνει τους προσωπικούς του στόχους. Στο Παγκράτι δουλεύουμε πολύ και σε ομαδικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο και αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα είναι καλό και για την ομάδα και για όλους τους παίχτες της.

Πως βλέπεις τον κόσμο της ομάδας σου;

Φέτος έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το απόλυτο μέσα στο Μετς, κερδίζοντας μάλιστα τους πρωτοπόρους Εθνικό και Λαύριο. Η έδρα του Παγκρατίου είναι παραδοσιακά πολύ ισχυρή. Το είχα δει σαν αντίπαλος αλλά τώρα το νιώθω περισσότερο σαν παίχτης της ομάδας. Από τον κόσμο αντλούμε μεγάλη ενέργεια και είναι κρίμα που δεν θα τον έχουμε στα επόμενα 3 παιχνίδια μας.

Ποιες οι ευχές σου για το 2015;

Μπορεί να είναι η πιο συνηθισμένη ευχή αλλά είναι και η πιο σημαντική. Να έχουμε όλοι υγεία και ευτυχία!! Όσο για αθλητές τους εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους και να συνεχίζουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Καλή χρονιά σε όλους μας!!!