Σαν το παλιό καλό κρασί…

Την δεύτερη του νιότη δείχνει να διάγει ο Αλέξανδρος Μπάρδας ο οποίος στα 34 του χρόνια οδηγεί το «καράβι» του Πανερυθραϊκού από επιτυχία σε επιτυχία στο δύσκολο πρωτάθλημα του Νοτίου ομίλου της Β΄Εθνικής, έχοντας βρει όπως ο ίδιος αναφέρει τις ιδανικές συνθήκες που ζητάει ένας αθλητής στην καριέρα του.

Ο Μπάρδας έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες στην καριέρα του, έχοντας ως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε όλες είχε τον ρόλο του ηγέτη και leader. Την πολύ μεγάλη καριέρα ο χαρισματικός γκαρντ την έκανε στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στον ΟΦΗ όπου αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν στην Β’ Εθνική με Μαρούσι και Ένωση Ιλίου την περσινή σεζόν.

Την φετινή σεζόν αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας του, πίσω από τον Γιάννη Προδρόμου, με 231 πόντους σε 15 παιχνίδια, έχοντας 15,4 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ συνολικά έχει ευστοχήσει  σε 46 τρίποντα, έχοντας 11 μαζεμένα στα παιχνίδια με Ίκαρο στην Καλλιθέα και Φάρο στο «Στ.Καλαϊτζής».

Ο Αλέξανδρος Μπάρδας μίλησε στο basketblog.gr τονίζοντας το πόσο τυχερός αισθάνεται για την επιλογή του, το περσινό καλοκαίρι να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Ερυθραίας.

«Τα πάντα στην ομάδα μας είναι ακριβώς όπως τα θέλει ο κάθε αθλητής και αυτό που έχω να τονίσω είναι το κλίμα δεν είναι απλά καλό….είναι «μαγικό», ήταν τα πρώτα λόγια του πολύπειρου γκαρντ, για να συνεχίσει: «Αυτό που υπάρχει φέτος στην ομάδα είναι κάτι που δεν συναντάς εύκολα, καθώς είμαστε μια οικογένεια, και είναι σαν να αγωνιζόμαστε πολλά χρόνια όλοι μαζί. Αυτό ξεκινάει και από τον προπονητή μας τον Δημήτρη Χουχουλή, ο οποίος είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος, και όποιος το καταλάβει αυτό από νωρίς θα μπορεί να δουλέψει μαζί του και να προχωρήσει».

Στην συνέχεια τον ρωτήσαμε για την μεγάλη νίκη με τον Φάρο, και αν τελικά ήταν τόσο εύκολο, όσο φάνηκε: «Δεν ήταν καθόλου εύκολο, το αντίθετο μάλιστα. Εμείς μπήκαμε αποφασισμένοι στο παρκέ καθώς είχαμε κάνει μια «κακή» εντός έδρας ήττα από τον Αμύντα , και με όλο το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα ανταπεξήρθαμε και φτάσαμε στη νίκη» .

Η συζήτηση στράφηκε γύρω από τον Φάρο, και το πώς κατάφερε η ομάδα του να περιορίσει μια ομάδα που μαζί με την Κύμη έχουν τα μεγαλύτερα μπάτζετ στην κατηγορία, και αποτελούν τα φαβορί για την άνοδο στην Α2: «Εμείς όπως σας ανέφερε μπήκαμε πολύ καλά προετοιμασμένοι, και αποφασιμένοι καθώς απέναντι μας είχαμε ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ παικτών με πολλές λύσεις και βάθος στον πάγκο. Τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ στο παρκέ, και εμείς βγάλαμε στο γήπεδο το 110% των δυνατοτήτων μας, και έτσι το παιχνίδι έγινε εύκολο στην πορεία».

Μετά από μια περίεργη αγωνιστικά σεζόν στην Ένωση Ιλίου, φέτος βλέπουμε έναν άλλο Μπάρδα, ο οποίος σε κάθε τρίποντο που πετύχαινε βλέπαμε ότι ανέβαζε συνεχώς την αυτοπεποίθηση του. Τι συμβαίνει φέτος με σένα: «Όπως ανέφερε και παραπάνω το κλίμα είναι εξαιρετικό, ενώ η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν όλοι στην ομάδα είναι αμέριστη, και αυτό φαίνεται περισσότερο στις κακές ημέρες, όπου με στηρίζουν όλοι πάρα πολύ, και μετά όλα είναι εύκολα. Όλα είναι τέλεια και εύχομαι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και στο τέλος να κάνουμε ταμείο».

Μιλώντας για ταμείο…μπήκαμε στην διαδικασία να τον ρωτήσουμε για τους φετινούς στόχους του Πανερυθραϊκού, και ο στόχος της 3ης θέσης είναι εφικτός: «Στόχος μας είναι να κοιτάζουμε πάντα το επόμενο παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Σίγουρα ότι καλύτερο μπορούμε να διεκδικήσουμε εμείς θα το κάνουμε», για να προσθέσουμε στην συζήτηση την φιλοσοφία του Δημήτρη Χουχουλή, η οποία είναι ξεκάθαρη και λέει ότι η ομάδα του δεν «χαρίζεται» σε κανέναν αντίπαλο: «Ακριβώς αυτό συμβαίνει, και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στο παιχνίδι με τον Φάρο, αλλά και με την Κύμη εντός έδρας που χάσαμε στις λεπτομέρειες, και εμείς θέλουμε να κοιτάζουμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια».

Η νίκη επί του Φάρου, με βάση την ποιότητα του αντίπαλου φαντάζει η πιο μεγάλη νίκη την φετινή σεζόν, έλειπε μια μεγάλη νίκη : «Θεωρώ ότι και η νίκη με αντίπαλο τον Ιωνικό Νικαίας ήταν εξίσου πολύ μεγάλη, καθώς ο coach Καραγιάννης κάνει πολύ καλή δουλειά, και αυτές τις νίκες της ευχαριστηθήκαμε όλοι με την ψυχή μας».

Το φετινό πρωτάθλημα του Νοτίου ομίλου της Β΄Εθνικής φαντάζει από τα πλέον δυνατά σε όλα τα Εθνικά πρωταθλήματα. Εμείς τον ρωτήσαμε πως βλέπει το πρωτάθλημα, και αν η παρουσία του Φάρου και της Κύμης έχουν κάνει καλό ή κακό, καθώς έχουν έντονη δυναμική: «Σίγουρα όταν κάποιες διοικήσεις έχουν την δυνατότητα να χτίζουν τέτοια ρόστερ, για του υπολοίπους τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αλλά ομάδες σαν και εμάς που κοιτάζουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι, αλλά σίγουρα για το επίπεδο της κατηγορίας υπάρχει διαφορά! Θεωρώ ότι αυτές οι δυο ομάδες θα είναι στις δυο πρώτες θέσεις, αν και υπάρχουν ομάδες πολύ δυνατές, ενώ το ίδιο συμβαίνει και για την παραμονή, καθώς εκτός από τις δυο ομάδες που βρίσκονται πολύ χαμηλά, όλες οι υπόλοιπες κάνουν τον δικό τους πρωταθλητισμό, σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με λεπτές ισορροπίες. Είναι απλά ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα».

Τελειώνοντας τον ρωτήσαμε για το πόσο ακόμα σκοπεύει να αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο, και αν στην Ερυθραία έχει βρει το «λιμάνι» του: «Ελπίζω να συνεχίσω για αρκετά χρόνια ακόμα, αισθάνομαι καλά, και πάνω από όλα να είμαι υγιείς και δυνατός για να μπορώ να το κάνω, και βέβαια δεν θα έλεγα όχι να συνεχίσω στην Ερυθραία, που το ευχαριστιέμαι πάρα πολύ, και έχω βρει τον εαυτό μου σε αυτή την ομάδα».