Ο Πολύγυρος κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και πιο συγκεκριμένα στον τέταρτο όμιλό της απέναντι στην ομάδα της Αρετσού Καλαμαριάς.

Ο νεαρός αθλητής της ομάδας, Αιμίλιος Αλεξιάδης μίλησε στο Basketblog.gr για τον αγώνα αυτό, αλλά και για τους στόχους που έχει η ομάδα του στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στην παραγωγή ταλέντων στη χώρα μας, η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μειονεκτεί, αλλά και για τις συνθήκες της πανδημίας στο ελληνικό μπάσκετ την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Δείτε τις δηλώσεις του Αιμίλιου Αλεξιάδη:

-Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τη φετινή χρονιά για τον Πολύγυρο. Πού πιστεύεις πως κρίθηκε ο αγώνας της Κυριακής;

«Ήταν ένα κλειστό και πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Η σταθερά καλή μας απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως στην επίθεση ήταν το σημείο κλειδί της νίκης μας».

-Πώς βλέπεις την ομάδα σου στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής;

«Η ομάδα μας φέτος είναι ένα κράμα νεαρών παιδιών με ορισμένους πολύ έμπειρους παίκτες που στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να βγάζουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα μέσα στο παρκέ. Το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι εξαιρετικό, καθώς όλα τα παιδιά εχουν εξαιρετικούς χαρακτήρες και έχουμε δεθεί πολύ. Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει η καθοδήγηση και η υποστήριξη που έχουμε από τον προπονητή μας τον Δημήτρη τον Τσούρμα και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ. Η παραμονή στην κατηγορία είναι ο πρώτος στόχος μας και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι και η διοίκηση κάνει πολύ σοβαρή προσπάθεια να μας παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σε μια δύσκολη και περίεργη εποχή».

-Είσαι ένας νέος αθλητής που ξεδιπλώνει το ταλέντο του στις εθνικές κατηγορίες της χώρας. Πιστεύεις πως η χώρα μας εκμεταλλεύεται τα ταλέντα της στο έπακρο;

«Νομίζω είναι γνωστό ότι ο μηχανισμός ανάδειξης ταλέντων στη χώρα μας μειονεκτεί καθώς πολλές ομάδες των υψηλών κατηγοριών διστάζουν να δώσουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά και επιμένουν στο μοτίβο των ξένων παικτών να μονοπωλούν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Ελπίζω αυτό να αλλάξει στο μέλλον και να πάρουμε παράδειγμα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που συνεχώς παράγουν καινούργιους παίκτες».

-Τα δεδομένα των εθνικών κατηγοριών έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν, καθώς υπήρξαν πολλές ανακατατάξεις και πήραν άνοδο πολλές ομάδες. Πιστεύεις αυτό βοήθησε το επίπεδο του αθλήματος στην κατηγορία που βρίσκεσαι ή όχι;

«Το επίπεδο δεν είναι το ίδιο σε σχέση με άλλες χρονιές από την στιγμή που ανέβηκαν περισσότερες ομάδες, αλλά ήταν μια κατάσταση πρωτόγνωρη που είχε να διαχειριστεί η Ομοσπονδία και με γνώμονα να μην αδικηθεί κανείς προχώρησε σε αυτή την απόφαση. Μέσα από το πρόβλημα όμως που υπάρχει ίσως είναι μια ευκαιρία για πολλές ομάδες να παίξουν σε μια υψηλότερη κατηγορία και έτσι να αναδειχθούν καινούργια πρόσωπα».

-Ποια είναι τα συναισθήματα ενός αθλητή που αγωνίζεται σε ένα άδειο λόγω κορονοϊού γήπεδο; Πότε πιστεύεις θα αλλάξουν οι συνθήκες αυτές που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας;

«Σίγουρα δεν είναι το ίδιο να παίζεις σε ένα άδειο γήπεδο αλλά νομίζω όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που μας δίνουν οι ειδικοί. Πολύ σημαντική είναι η προσπάθεια πολλών ομάδων, όπως και του Πολυγύρου, να μεταδίδουν τους αγώνες τους σε live streaming έτσι ώστε να έρχεται και ο κόσμος σε επαφή με την κατηγορία. Το πότε θα τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση με την πανδημία νομίζω κανένας δεν το ξέρει και ούτε είναι σε θέση να κάνει την οποιαδήποτε πρόβλεψη».