Όταν ψάχνει κάποιος για all around παίκτες στη γενιά των 2000 ένα από τα πρώτα ονόματα που έρχονται αναπόφευκτα στο μυαλό είναι αυτό του Κώστα Αλτίνη, ο οποίος την τελευταία διετία βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου διαγράφει εξαιρετικά ελπιδοφόρα διαδρομή.

Ο γκαρντ από την Κοζάνη, ο οποίος θυμίζει αρκετά στο στυλ παιχνιδιού του τον Δημήτρη Διαμαντίδη, κέρδισε μια θέση στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος παίδων με τη φανέλα του Άρη και στη συνέχεια αποφάσισε να γυρίσει σελίδα, πηγαίνοντας αρχικά στα Carnegie Schools Riverside, όπου έκανε πράγματα και θαύματα, έχοντας κατά μέσο όρο 17.1 πόντους, 8.5 ριμπάουντ, 6.3 ασίστ, 2.8 κλεψίματα και 1.2 κοψίματα ανά παιχνίδι, ενώ φέτος έκανε το μεγάλο άλμα για την Victory Christian Academy, με την οποία μετρά 14 πόντους, 6.2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2.3 κλεψίματα και 1.2 κοψίματα στο εξαιρετικά απαιτητικό σχολικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Το Basketblog εντόπισε τα ίχνη του 18άχρονου “μπόμπερ” με την τεράστια προοπτική, για τον οποίο ήδη ερίζουν αρκετά κολέγια και απέσπασε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του διεθνούς άσσου!

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Πως είναι μέχρι στιγμής για σένα η αμερικανική εμπειρία;

“Είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Πραγματικά πολύτιμη, όχι μόνο μπασκετικά αλλά σε όλους τους τομείς”. Ήταν εύκολη η προσαρμογή σου; “Η προσαρμογή μου σε αυτό το νέο περιβάλλον και στο απαιτητικό επίπεδο που υπάρχει εδώ, ήταν αρκετά εύκολη και γρήγορη, περισσότερο απ’ όσο την περίμενα να είναι”.

Νιώθεις ότι είσαι σε άλλο κόσμο σε σχέση με την παρουσία σου στην Ελλάδα;

“Η ζωή εδώ είναι πολύ διαφορετική. Είναι πραγματικά ένας διαφορετικός κόσμος, με άλλη νοοτροπία και κουλτούρα από την Ελλάδα, αλλά μία πολύ όμορφη και καλή εμπειρία παράλληλα”.

Πώς είναι το επίπεδο μπασκετικά και ο ανταγωνισμός;  

“Το επίπεδο μπασκετικά έχει διαφορετικές κατηγορίες. Υπάρχει το υψηλό, το μεσαίο, αλλά και το χαμηλό επίπεδο, αλλά όλα έχουν μέσα το αθλητικό κομμάτι και γενικότερα το παιχνίδι είναι γρήγορο”. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσεις στο παιχνίδι σου για να φτάσεις ψηλά; “Ντρίμπλα και αθλητικότητα. Αυτές ήταν πάντα οι μεγαλύτερες αδυναμίες μου και γι’ αυτό δουλεύω πάνω σ’ αυτές καθημερινά και έχω δει σημαντική βελτίωση, έχοντας ακόμα βέβαια τεράστια περιθώρια βελτίωσης, όχι μόνο γι’ αυτά τα δύο, αλλά για όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού μου. Φυσικά πάντα μπορούμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς του αθλήματος. Αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά και ακριβώς αυτό κάνω σε καθημερινή βάση”.

Είσαι σημαντικό στέλεχος των μικρων εθνικών ομάδων. Θα μπορέσεις το καλοκαίρι να ενισχύσεις την εθνική εφήβων;

 “Εφόσον λάβω κλήση από την εθνική ομάδα, ο στόχος μου θα είναι να συνεισφέρω όσο περισσότερο μπορώ ώστε να πάει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πολύ ψηλά”.

 Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον και μέχρι που θέλεις να φτάσεις;

 “Ο στόχος μου είναι, εκτός από το να παίξω επαγγελματικά, να εξασφαλίσω και ένα όσο το δυνατόν καλύτερο μέλλον για μετέπειτα. Από εκεί και πέρα, όσο πιο ψηλά μπορώ να φτάσω επαγγελματικά, τόσο το καλύτερο”.

Ποια είναι τα άτομα που σε έχουν βοηθήσει περισσότερο μέχρι σήμερα;

“Η οικογένειά μου πρώτα απ’ όλα. Με έχουν στηρίξει άπειρα σε κάθε βήμα που έχω κάνει μέχρι τώρα στην πορεία μου και συνεχίζουν πάντα να με στηρίζουν όσο μπορούν. Επίσης, ο πρώην προπονητής μου στην Κοζάνη και πρώην παίκτης, Άρης Χωλόπουλος, ο οποίος πίστεψε πραγματικά σε μένα και με βοήθησε πάρα πολύ ώστε να κάνω το επόμενο βήμα. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει όσα έχω πετύχει στη μέχρι τώρα διαδρομή μου”.