Η Κράσνι Οκτιάμπρ έκανε την περασμένη Τετάρτη (14/10) στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ένα μεγάλο «βήμα» προς την πρόκρισή της στη δεύτερη φάση του Eurocup, έστω κι αν ήταν μόνο η πρεμιέρα. Το «διπλό» επί της ΑΕΚ, δίνει τον πρώτο λόγο στους παίκτες του Κίριλο Μπολσάκοφ που πήραν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα σε μία εκ των κύριων ανταγωνιστριών τους. Υπήρχαν και άτομα στη ρωσική ομάδα, βέβαια, που γνώριζαν το μέρος.

Ένας εξ αυτών, ήταν και ο Αρ Τι Γκουίν, ο οποίος έδωσε πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του πριν αποβληθεί με πέμπτο φάουλ, αδυνατώντας όπως και οι υπόλοιποι ψηλοί της Κράσνι να αντιμετωπίσει τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο Αμερικανός φόργουορντ, εν μέσω «οδηγιών» από τον γιο του στον χώρο των αποδυτηρίων για το… πώς θα παίζει καλύτερη άμυνα, μίλησε στο Basketblog.gr για τους παράγοντες που έφεραν αυτή την υψίστης σημασίας νίκη, ενώ σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεχάσει την χώρα μας. Αν και βρέθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, αναδεικνυόμενος βέβαια σε πρωταθλητή Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό το 2013, έχει να λέει τα καλύτερα για την εμπειρία που έζησε.

Αρ Τι, αρχικά συγχαρητήρια για την νίκη σας, η οποία ήρθε μετά από ένα «τρελό» ματς. Αυτή η νίκη, μήπως μετρά «διπλά» για εσάς, έχοντας κερδίσει εκτός έδρας έναν άμεσο ανταγωνιστή σας;

Όχι, είναι απλά μία νίκη για εμάς. Όπως ανέφερες, ήταν ένα «τρελό» παιχνίδι και χρειάστηκε σπουδαία προσπάθεια για να φτάσουμε στην νίκη αυτή, από τη στιγμή που αρκετοί παίκτες μας αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ. Συνεχίσαμε να παίζουμε, όμως, πολύ σκληρά μιας και αυτός ήταν ο χαρακτήρας του αγώνα και ήταν ο πρώτος λόγος που φτάσαμε στο θετικό αποτέλεσμα.

Αν, βέβαια, κάποιος δει απλά το τελικό αποτέλεσμα και το υψηλό σκορ, δε θα υποθέσει εύκολα ότι ήταν τόσο σκληρό το παιχνίδι.

Είναι αλήθεια πως υπάρχει απόσταση, από το να δεις απλά το σκορ και τα στατιστικά, μέχρι να παρακολουθήσεις τι ακριβώς έγινε στο ματς. Ήσουν από αυτούς που παρακολούθησαν το ματς και καταλαβαίνεις ότι το συμπέρασμα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που φαίνεται με μία πρώτη ματιά στα στατιστικά.

Είχατε δυσκολίες στην αντιμετώπιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, με σχεδόν όλους τους ψηλούς σας να μην μπορούν να παίξουν στην παράταση, λόγω αποβολής με πέντε φάουλ.

Βρέθηκε, δυστυχώς για εμάς, σε μία τρομερή μέρα και μας προκάλεσε πολλά προβλήματα. Είναι γεγονός, ότι δυσκολευτήκαμε πολύ στην αντιμετώπισή του και αυτό φαίνεται, όπως είπες κι εσύ, από τα φάουλ που χρέωσε τους σέντερ μας. Οι προπονητές μας, όμως, όπως φαίνεται είχαν τον τρόπο να αντιδράσουν και να ξεπεράσουν τα προβλήματα που μας δημιούργησε ο συγκεκριμένος παίκτης. Οι συμπαίκτες μου, παράλληλα, δούλεψαν ομαδικά και κατάφεραν να κερδίσουν το αποτέλεσμα.

Ποια άλλα σημεία ήταν «κλειδιά» για την νίκη σας;

Νομίζω πως ήταν πάνω απ’ όλα η ομοψυχία μας, το γεγονός δηλαδή ότι μείναμε μαζί, ενωμένοι σε όλη τη διάρκεια του ματς. Παρά το γεγονός, ότι κάναμε πολλά λάθη και θα μπορούσαμε να αποφύγουμε πολλούς εύκολους πόντους που δεχθήκαμε, αυτό που μας κράτησε ήταν το ότι δουλέψαμε ως σύνολο.

Θεωρείς ότι τα λίγα λεπτά διακοπής της αναμέτρησης, λόγω των επεισοδίων, σας ευνόησαν σε ένα σημείο όπου ο αντίπαλός σας είχε βρει ρυθμό;

Στην Ελλάδα, αυτό που συνέβη είναι απλά μέρος του παιχνιδιού και οι φίλαθλοι ζουν πραγματικά πολύ έντονα το ματς. Θεωρούν, ότι έχουν ακόμη και τη δύναμη να σταματήσουν το παιχνίδι και το «μομέντουμ» που έχει αποκτήσει μία ομάδα. Ήταν για εμάς άλλο ένα «εμπόδιο» που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και είμαι χαρούμενος που επίσης το ξεπεράσαμε.

Βρέθηκες στην χώρα μας για λίγο καιρό και πρόλαβες να γίνεις πρωταθλητής Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την Ελλάδα, και ειδικότερα από το ΟΑΚΑ;

Οι αναμνήσεις μου από εδώ παραμένουν εξαιρετικές. Το πρωτάθλημα, οι «τρελοί» Έλληνες οπαδοί και το ότι έπαιξα έστω για ένα μικρό διάστημα δίπλα σε σπουδαίους παίκτες, έκαναν φοβερή την εμπειρία μου. Θα μπορούσα να πω, ότι ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου και τα συναισθήματα είναι ανάλογα.