Ο Αλέκος Μπάρδας αποτελεί έναν από τους παίκτες που κοσμούν με την παρουσία τους το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, και στα 37 του χρόνια τείνει να αποδείξει ότι ο χρόνος για τον ίδιο λειτουργεί ευεργετικά, με τον πολύπειρο γκαρντ να οδηγεί μαεστρικά τον Πανερυθραϊκό των θαυμάτων, με τα «Νησιά Φερόε», όπως οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους (λόγω επαγγελματικής κατάρτισης του κάθε παίκτη), να έχουν κερδίσει στο άντρο τους όλους τους θεωρητικά μεγάλους της κατηγορίας (δεν έχουν υποδεχθεί μόνο τον Εθνικό), και να έχουν χάσει μόνο από το Παγκράτι.

Ο Μπάρδας μιλώντας στο basketblog.gr θυμήθηκε το πως προέκυψε ο Πανερυθραϊκός στην ζωή του, λέγοντας ότι αυτό που ζει ο ίδιος και η ομάδα 1,5 χρόνο μετά είναι ονειρικό: «Θυμάμαι πέρυσι που ήρθα στην ομάδα, αν λέγαμε με τον coach ότι του 1,5 χρόνο μετά ότι θα είμαστε στην Α2, και θα είμαστε στην πρώτη εξάδα, μπορεί και να γελάγαμε μεταξύ μας», ενώ για να σταματήσει το μπάσκετ σύντομα ούτε λόγος: «Θα αγωνίζομαι όσο κρατάνε τα πόδια μου, νιώθω καλά, δεν πονάω, είναι ευτυχισμένος στην Ερυθραία και είμαστε πολύ δεμένοι», ενώ δεν έκρυψε την συγκίνηση του, για τις ευχές των οργανωμένων, για την έλευση προ ημερών του διαδόχου της οικογένειας Μπάρδα: «Τους ευχαριστώ τους οργανωμένους για το πανό και τις ευχές για τον διάδοχο, δεν έχω λόγια, με συγκίνησαν, και δείχνει ότι υπάρχει οικογενειακό κλίμα, παίκτες, προπονητές και κόσμος είμαστε ένα». 

Αναφορικά με το τι κάνει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του και κερδίζουν τον έναν «μεγάλο» μετά τον άλλον, η απάντηση του ήταν αφοπλιστική, λέγοντας ότι δεν κάνουνε απολύτως τίποτα: «Δεν κάνουμε τίποτα το ιδιαίτερο, εμφανιζόμαστε αξιόμαχοι σε όλα τα παιχνίδια τα οποία είναι όλα ντέρμπι, με όποιον αντίπαλο και να παίζουμε, και τα κυνηγάμε ως το τέλος! Αυτό δείχνουν και τα αποτελέσματα με τους τρεις πρωτοπόρους στην έδρας μας, την οποία έχουμε κρατήσει σχεδόν αλώβητη».

Μόνο μια ήττα έχετε στην έδρα σας, πως το εξηγείς αυτό: «Και το παιχνίδι κόντρα στο Παγκράτι το παλέψαμε ως το τέλος, και χάσαμε στην παράταση.Και αν δει κανείς την πορεία του Παγκρατίου, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για τυχαία ομάδα, έχοντας πολλά διπλά μαζεμένα. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια ως το τέλος τους.Όπως και με τον Φάρο, αλλά και την Κύμη, δηλαδή ομάδες που έχουν επενδύσει πολλά, μπαίνουμε μέσα και το θεωρούμε εύκολο το παιχνίδι. Και να χάσουμε από αυτές τις ομάδες δεν θα μας πει κανείς τίποτα, δεν υπάρχει άγχος, και σε αυτό σπουδαίο ρόλο παίζει ο προπονητής, ο οποίος μας έχει μεταφέρει όλο αυτό, ότι δηλαδή πάμε να το ευχαριστηθούμε.Με αυτή την λογική μπαίνουμε, και αφού καταφέρνουμε να μένουμε κοντά στο σκορ ως το τέλος, διεκδικούμε τις νίκες.

Σχετικά με την μεγάλη νίκη με τον Προμηθέα και το γεγονός ότι η νίκη φάνηκε να έρχεται εύκολα μας εξήγησε: «Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι, κάποια στιγμή στην τέταρτη περίοδο ο Προμηθέας μας προσπέρασε στο σκορ, αλλά δείξαμε χαρακτήρα, γιατί το είχαμε πιστέψει, και στο τέλος βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα και καταφέραμε να κερδίσουμε», ενώ για τους στόχους, η αποφυγή των πλέι άουτ έδειξε να είναι ο βασικότερος στην σκέψη του: «Οι στόχοι μας είναι συγκεκριμένοι, και αυτός είναι σίγουρα η αποφυγή των πλει άουτ, αλλά αυτό θα γίνει κοιτάζοντας παιχνίδι με το παιχνίδι, δε ξεφεύγει το κεφάλι μας. Αυτό κάνουμε, κάθε αγωνιστική βλέπουμε τον εκάστοτε αντίπαλο, και αν καταφέρουμε τον στόχο μας, την καλύτερη δυνατή κατάταξη».

Κάποιος θα μπορούσε να πει, ότι κερδίσατε τους «μεγάλους» αλλά και πάλι τα πλέι άουτ απέχουν μόλις δυο νίκες, θεωρείται «αδικία» ή ατυχία ότι κερδίζουν και οι ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με σας: «Σε καμία περίπτωση. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό, αυτό είναι καλό για την Α2, δείχνει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, και εκεί είναι που εμείς πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να καταφέρουμε ».

Θεωρείς ότι οι «μεγάλες» ομάδες της κατηγορίας δεν είναι τόσο άτρωτες τελικά ή απλά έχουνε κάνει κοιλιά : «Δεν έχουνε κάνει κοιλιά, απλά υπάρχουν στην κατηγορία ομάδες με την έννοια της λέξης, με καλό κλίμα και σωστή λειτουργία, και αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι μπορούνε να τις κοιτάξουν στα μάτια. Δίνει άλλη αίγλη και ομορφιά σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην ιστορία της κατηγορίας. Δηλαδή αν εξαιρέσεις την πρώτη τριάδα, και την μάχη που θα γίνει από μια σειρά ομάδων για την αποφυγή του υποβιβασμού και την πλέι άουτ, όλες οι υπόλοιπες είναι μεταξύ 4ης και 9ης θέσης, και όλα αυτά μέσα σε απόσταση δυο νικών. Δηλαδή με απλά μαθηματικά, με πορεία πρωταθλητισμού μια ομάδα σε αυτή την Α2, μπορεί να σώσει την κατηγορία.

Τελικά το κλειστό «Στ.Καλαϊτζής» χωράει τον κόσμο του Πανερυθραϊκού: «Από ότι φαίνεται το γήπεδο είναι μικρό, με αρκετό κόσμο να μένει από έξω σε κάθε παιχνίδι. Στη Νέα Ερυθραία έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από την διοίκηση, τους προπονητές και ειδικά στα τμήματα υποδομών. Οι γονείς έχουν αγκαλιάσει την ομάδα, την θεωρούν δική τους, και έρχονται για να δούνε την ομάδα τους. Χαίρονται με αυτό που βλέπουν, και φεύγουν γεμάτοι, είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε, γιατί βλέπουν ότι έχουν προσπαθήσει και δώσει το 100%.

Αυτό που μας αντιπροσωπεύει είναι η ομαδικότητα, σε κάθε παιχνίδι έχουμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, και με τον ίδιο σεβασμό θα αντιμετωπίσουμε και σήμερα (13/2) τους Μαχητές στα Πεύκα, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς οι Μαχητές είναι ομάδα με τα όλα της, με έναν πολύ σοβαρό προπονητή. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, και θα παλέψουμε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.οικογενειακό κλίμα, παίκτες, προπονητές και κόσμος είμαστε ένα».