«Ο κόσμος μας μακάρι να είναι καλύτερος από ποτέ στον τελικό», μας απάντησε ο Γιαν Βέσελι σε συνέντευξη που μας παραχώρησε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η τελευταία προπόνηση της Φενέρμπαχτσε ενόψει του σπουδαίο τελικού (21:00) της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό.

 Ακόμα ο Τσέχος φόργουορντ/σέντερ μας μίλησε για τον μεγάλο τελικό, αλλά και την πρόκριση απέναντι στην Ρεάλ, ενώ αποθέωσε και τον Βασίλη Σπανούλη.

– Πες μου πως αισθάνεσαι που για ακόμα μία χρονιά είστε στον τελικό;

 «Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε και φέτος θέλουμε να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα ειδικά εδώ που έχουμε φτάσει».

– Ποιο ήταν το game plan σας για να αντιμετωπίσετε την Ρεάλ;

 «Θέλαμε να παίξουμε καλά στην άμυνα και να μην τους αφήσουμε να βρουν ρυθμό στην επίθεση καθώς αυτό είναι το δυνατό τους σημείο. Πλέον όμως κοιτάμε τον τελικό».

– Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε είναι ο έκτος παίκτης σας;

 «Φυσικά δημιουργούν σε κάθε παιχνίδι μας εκπληκτική ατμόσφαιρα και είμαι χαρούμενος όταν αγωνίζομαι μπροστά τους γιατί μας δίνουν ώθηση. Και είμαι σίγουρος ότι στον τελικό θα μας βοηθήσουν πιο πολύ από ποτέ».

– Και τώρα ο τελικός με τον Ολυμπιακό, πως τον βλέπεις σαν αντίπαλο;

 «Σπουδαία ομάδα. Άξιζαν να είναι στο final four και αυτό το απέδειξαν και στον ημιτελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Έχει πολύ καλό προπονητή και δυνατούς παίκτες».

– Σε τι είστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό;

 «Στο τι κάνουμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό στο παρκέ θα το δούμε αύριο την ώρα του αγώνα. Σίγουρα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα παίξουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας για να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα».

– Και λίγα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη;

 «Σίγουρα θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ για τον Σπανούλη, είναι πολύ μεγάλος και έμπειρος παίκτης και θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε τέλεια για να κερδίσουμε».