«Ο κόουτς Ιτούδης είναι σπουδαίος προπονητής», απάντησε ο αρχηγός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Βίκτορ Χριάπα σε δηλώσεις που έκανε στο basketblog.gr. Επίσης μίλησε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και τη νίκη της ομάδας του, για τον στόχο των Ρώσων που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο final four της Κωνσταντινούπολης και τόνισε ότι πλέον οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν νιώθουν την πίεση των προηγούμενων ετών.

– Καλησπέρα Βίκτορ και συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη. Δύσκολο ματς για εσάς αλλά τα καταφέρατε. 

  «Μεγάλη και δύσκολη νίκη για εμάς σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο για να αγωνίζεσαι μπροστά σε τόσο κόσμο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εξαντλήσει τις πιθανότητες να νικήσει έως το τέλος, αλλά μας χώριζαν αρκετοί πόντοι και στο τέλος νικήσαμε».

– Πιστεύεις ότι στο τέλος του αγώνα που εσείς είχατε ένα μεγάλο προβάδισμα, χαλαρώσατε και ο Ολυμπιακός κατάφερε να σας πλησιάσει;

  «Πιστεύω ότι απόψε αγωνίστηκαν δύο μεγάλες και σπουδαίες ομάδες. Όταν ο ένας κερδίζει το πετυχαίνει γιατί είναι καλύτερος. Σίγουρα το ματς κρίθηκε στο τέλος και στην άμυνα περισσότερο και καταφέραμε να τους σταματήσουμε, αλλά δεν νομίζω ότι χαλαρώσαμε γιατί ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια».

– Είσαστε η μοναδική αήττητα ομάδα στην Ευρωλίγκα με 5-0 ρεκόρ είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για εσάς σωστά;

 «Είναι μία νέα σεζόν με νέους κανόνες και θα χρειαστεί να παίξουν όλοι με όλους. Δεν ξέρει κανείς πόσες νίκες θα χρειαστεί μία ομάδα για προκριθεί στα playoffs. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προχωράμε αγώνα με τον αγώνα».

– Πες μας λίγο τους στόχους της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη φετινή Ευρωλίγκα;

 «Σίγουρα πρωταρχικός στόχος είναι να προκριθούμε στα playoffs και να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και μετά να δώσουμε το παρών στο final four της Κωνσταντινούπολης. Αλλά χρειάζεται υπομονή γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

 – Νιώθετε καθόλου πίεση μετά την περυσινή κατάκτηση του τίτλου στο Βερολίνο;

   «Όλες οι ομάδες νιώθουν πίεση. Είμαστε μία σπουδαία ομάδα και με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Στόχος μας είναι και πάλι το final four όπως και πέρυσι, αλλά εμείς σαν ομάδα δεν νιώθουμε μεγάλη πίεση».

– Μίλησε μας και λίγο για τον προπονητή σου, τον Δημήτρη Ιτούδη;

  «Είναι ένας νέος προπονητής που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα μαζί μας και καταλαβαίνει το μπάσκετ πολύ καλά. Επίσης ξέρει πως παίζεται το σύγχρονο μπάσκετ και καταλαβαίνει το νέο τρόπο παιχνιδιού. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής».