Η ομάδα της Καρδίτσας κατάφερε να πανηγυρίσει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Καβάλα με 76-65 για την τέταρτη αγωνιστική του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Κώστα Κομποδιέτα, ο Γιάννης Βαβάτσικος μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη της ομάδας του, το μέλλον της στην κατηγορία, αλλά σχολίασε κιόλας με μεγάλο ενδιαφέρον τις συνθήκες που επικρατούν στα γήπεδα της χώρας με την πανδημία του κορονοϊού.

Δείτε τις δηλώσεις του Γιάννη Βαβάτσικου:

-Επιστροφή στις νίκες για την Καρδίτσα και μάλιστα εκτός έδρας σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Πού κρίθηκε ο αγώνας με την Καβάλα;

«Ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί η Καβάλα προερχόταν από τρεις σερί ήττες, οπότε ξέραμε ότι θα έμπαινε στο γήπεδο πιο αποφασισμένη για να διεκδικήσει το ματς ή όποιες πιθανότητες της αναλογούσαν. Εμείς πηγαίναμε στην Καβάλα ξέροντας ότι είναι μια ομάδα μαχητική που θα παλέψει μέχρι τέλους. Δείξαμε ότι θέλαμε το παιχνίδι περισσότερο, είχαμε λιγότερα λάθη, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και πήραμε το παιχνίδι στο τέλος. Μας βοήθησε και ο Νίκος Κακλαμάνος στο τέταρτο δεκάλεπτο με 11 σερί πόντους και ξεφύγαμε τελείως μετά στο σκορ. Για να συμπληρώσω κάτι ακόμα, επειδή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο γήπεδό μας, όλα τα παιχνίδια μας θα είναι εκτός έδρας, είναι ένας μαραθώνιος, στον οποίο πρέπει να ανταπεξέλθουμε και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι συνέχεια».

-Η Καρδίτσα φαίνεται πως και φέτος διαθέτει ένα αρκετά καλό σύνολο για το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Ποιο πιστεύεις πως είναι το “ταβάνι” της στη φετινή κατηγορία;

«Μετά από ένα λίφτινγκ ουσιαστικά που έκανε η ομάδα, καθώς από την περσινή ομάδα παρέμειναν μόνο ο Νίκος Κακλαμάνος και ο Νίκος Καλλές, έγινε μια αλλαγή στο ρόστερ, ήρθαν στην ομάδα παίκτες που είμαστε λίγο πιο έμπειροι και με περισσότερες εικόνες στην Α2, όπως είμαι εγώ και ο Μάριος Ματαλών και από πίσω μετά είναι παιδιά που είναι ελπιδοφόρα, έχουν τσαγανό, έχουν τα φώτα να πάνε μπροστά και να πρωταγωνιστήσουν στην Α2. Ως επί το πλείστον έχουμε ένα νεανικό ρόστερ. Τα περισσότερα παιδιά διψάνε για διάκριση, έχουν ψηλά το ταβάνι. Τώρα σαν ομάδα, το ταβάνι θα το καθορίσουμε εμείς μέχρι εκεί που μπορούμε να φτάσουμε. Ήδη η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει δείξει πως πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2, έχει συνεχόμενες παρουσίες στα Playoffs. Κάτι τέτοιο ευελπιστούμε και φέτος, να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είναι ακόμα νωρίς, είμαστε μια καινούργια ομάδα, πρέπει να δεθούμε ακόμα καλύτερα μεταξύ μας και θα έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα το χαρεί και ο κόσμος γενικά που μας βλέπει».

-Τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας αυξάνονται διαρκώς. Δυστυχώς το μπάσκετ δεν έμεινε έξω από αυτήν την κατάσταση. Πώς είναι για έναν αθλητή να αγωνίζεται στον καιρό της πανδημίας και ποια πιστεύεις θα είναι η κατάληξη του φετινού πρωταθλήματος με αυτές τις συνθήκες;

«Τα πράγματα είναι λίγο περίεργα τον τελευταίο καιρό. Ήδη τα κρούσματα αυξάνονται επικίνδυνα. Όπως και σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στο μπάσκετ δεν θα έμενε απέξω. Παντού υπάρχουν προβλήματα, ήδη παρατηρούμε πως πολλοί αθλητές βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, οπότε πολλά παιχνίδια αναβάλλονται. Πρέπει να τηρηθούν από όλους μας τα κατάλληλα μέτρα, αυτά που μας έχουν προτείνει και μας έχουν συστήσει οι αρμόδιες αρχές, ώστε να μπορούμε να προφυλάξουμε και τους εαυτούς μας, αλλά και τους γύρω μας. Από την μια είναι αυτή η πλευρά, από την άλλη πλευρά είναι ότι είναι δύσκολο και για τις περισσότερες ομάδες, καθώς πόνταραν πολύ στο να έρθει κόσμος στο γήπεδο, μέσω των εισιτηρίων διαρκείας, οπότε κάποια πράγματα πάνε προς τα πίσω. Το ίδιο ισχύει και για εμάς την Καρδίτσα. Πέρσι η ομάδα εγκαινίασε ένα καινούργιο γήπεδο και φέτος ευελπιστούσε και εμείς σαν παίκτες να δούμε το γήπεδο γεμάτο και δεν μπορέι να πλησιάσει κανένας. Ήδη αυτό επηρεάζει τις περισσότερες ομάδες οικονομικά.

Τώρα για εμένα σαν αθλητή, αυτό που θα πω εκπροσωπεί και τους υπόλοιπους συναθλητές μου. Η κατάσταση είναι λίγο περίεργη. Δηλαδή πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας συνέχεια, πρέπει να απολυμαίνουμε τα χέρια μας συνέχεια, δεν πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο που δεν ξέρουμε τι κάνει, φοράμε πάντα μάσκα, είναι περίεργα, αλλά πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτό, για να πάει καλύτερα η χώρα και να εξαλειφθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η κατάσταση του κορονοϊού. Εν μέσω πανδημίας εμείς σαν αθλητές κοιτάμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα. Να μπαίνουμε στο γήπεδο, να παίζουμε μπάσκετ, να το ευχαριστιόμαστε, αλλά πόσο να το ευχαριστηθείς όταν παίζεις με άδειες κερκίδες, χωρίς κόσμο; Είναι πολύ διαφορετικά όπως και να το κάνουμε. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με αυτήν την κατάσταση. Να σημειώσω ότι φέτος στην ομάδα της Καρδίτσας έχουν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Έχουμε όλοι υποβληθεί σε εξετάσεις κορονοϊού, κάθε μέρα που πηγαίνουμε στο γήπεδο μας θερμομετρούν για τυχόν πιθανά συμπτώματα και όπως είπα και πιο πριν όταν όλα λειτουργούν στην ομάδα επαγγελματικά, τότε και εσύ οφείλεις να λειτουργείς σαν επαγγελματίας παίκτης και έτσι πρέπει να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο με ή χωρίς κόσμο, έτσι όπως έγινε η κατάσταση και να πρέπει να ανταπεξέλθεις στις συνθήκες.

Αν αυξηθούν τα κρούσματα γενικά στην Ελλάδα αλλά και σε αθλητές ειδικότερα τότε ναι θα πρέπει να γίνει μια διακοπή του πρωταθλήματος σε πρώτη φάση μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Η υγεία είναι πάνω από όλα. Με στεναχωρεί που δεν θα κάνω αυτό που αγαπάω, αλλά η υγεία έρχεται σε πρώτη μοίρα. Και για εμάς και για τις οικογένειές μας».