Ο Βαγγέλης Καράμπουλας είναι ο παίκτης που κάνει κακό στο… σασπένς της Α2. Ταυτόχρονα βέβαια, κάνει πολύ καλό στις ομάδες που τον επιλέγουν κάθε χρόνο, αφού έχει συνδέσει το όνομά του με συνεχόμενες ανόδους στην Α1 και κάθε καλοκαίρι μόλις συμφωνεί με κάποια ομάδα, αμέσως…. γίνεται γνωστός ο ένας από τους δύο που θα ανέβουν. Στην Καβάλα επανέλαβε την ευχάριστη… ρουτίνα του και περιμένοντας το τυπικόν της υπόθεσης, μίλησε στο baketblog.gr για την ομάδα, τους δικούς του στόχους και στιγμές από τη μέχρι τώρα πορεία του στα γήπεδα.

– Νικώντας και μέσα στην Τρίπολη μπορούμε να θεωρούμε δεδομένη την άνοδο ή πρέπει να περιμένουμε κι άλλο σε ένα πολύ αμφίρροπο πρωτάθλημα;
“Προσωπικά θεωρώ τελειωμένο πλέον το θέμα ανόδου και δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να το αρνούμαστε. Αλλο αυτό βέβαια και άλλο το κίνητρο που έχουμε όλοι μας και για τα υπόλοιπα παιχνίδια. Δεν πρόκειται να μας δείτε αδιάφορυος ούτε για μια στιγμή, δεν θα επαναπαυτούμε σε καμία περίπτωση, θα συνεχίσουμε να παίζουμε για τους εαυτούς μας και για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού”.

– Για σένα έχει γίνει ευχάριστη ρουτίνα να πανηγυρίζεις ανόδους. Ο τίτλος του “παίκτη ανόδων” σε κολακεύει;
“Ναι, μου αρέσει, δεν θα κρυφτώ. Είναι ωραίο γιατί επιβεβαώνονται και επιβραβεύοντα οι κόποι κάποιων χρόνων, καταλαβαίνω ότι αποδίδει η δουλειά που έχω κάνει. Πιο πολύ βέβαια χαίρομαι επειδή μπορώ να βοηθάω τις ομάδες που με εμπιστεύονται και με επιλέγουν στο να πετυχαίνου τους στόχους τους”.

– Στην Καβάλα βέβαια υπήρξε και ο… εκρηκτικός συνδυασμός με τον προπονητή των ανόδων, τον Γιάννη Τζήμα.
“Σίγουρα και έπαιξε ρόλο και στη δική μου απόφαση η παρουσία του κόουτς Τζήμα στη ομάδα. Είναι χρόνια στον χώρο, ξέρει την κατηγορία όσο λίγοι και χαίρομαι που μπόρεσα και συνεργάστηκα μαζί του, όπως είχα τη χαρά μέχρι τώρα να συνεργαστώ και με πολλούες άλλους αξιόλογους προπονητές. Πρέπει να πω δε, ότι από τη μέχρι τώρα συνεργασίας μας επιβεβαίωσα όλα τα καλά που είχα ακούσει γι’ αυτόν”.

– Εξ αρχής η Καβάλα ήταν το μεγάλο φαβορί για την άνοδο, αλλά το περιμένατε τόσο εύκολο;
“Οχι, σε καμία περίπτωση, ούτε πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά ούτε και όταν στις έξι πρώτες αγωνιστικές είχαμε υποστεί δύο ήττες. Επειδή όμως από τη αρχή είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και φυσικά στόχο την άνοδο, δεν τα βάψαμε μαύρα, δε χάσαμε τη ψυχραιμία μας και στην πορεία επιβεβαώσαμε και όσα πιστεύαμε εμείς για την ομάδα μας και όσα πίστευε ο κόσμος για εμάς”.

– Με πιο ψύχραιμο μάτι πλέον και χωρίς βαθμολογικά άγχη, ποιόν βλέπεις να σας ακολουθεί στην Α1;
“Εδώ και μη θεωρηθεί διπλωματική απάντηση, νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το φινάλε, πιθανώς και την τελευταία αγωνιστική. Είναι τόσες ομάδες τόσο κοντά, συμβαίνουν τόσα απρόσμενα αποτελέσματα κάθε εβδομάδα, οπότε είναι δύσκολο να πεις. Πιστεύω ότι ο Αρκαδικός έχει ένα προβάδισμα, αλλά όλοι όσοι είναι σε αυτό το γκρουπ έχουν τις πιθανότητές τους. Γι’ αυτό λέω, θα αργήσουμε να μάθουμε τον δεύτερο”.

– Και αφού… τελείωσες και τη φετινή δουλειά, έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι την επόμενη χρονιά; Θα κυνηγήσεις άλλη μια άνοδο ή το να παίξεις στην Α1 με την Καβάλα;
“Το δικό μου σκεπτικό πάντα είναι να πηγαίνω σε ομάδες που με θέλουν πολύ. Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσω ή να πάω σε μια ομάδα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω κάποιου είδους εγωισμό και να παίξω στη Α1. Εχω παίξει και σ’ αυτή την κατηγορία και φυσικά δε λέω ότι αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις δεν θα το ξανακάνω με χαρά. Πρέπει όμως πρώτα η ομάδα να μου δείξει ότι θέλει πραγματικά να με κρατήσει, ότι με θεωρεί απαραίτητο και στη νέα της προσπάθεια”.

– Εξάλλου τα τελευταία χρόνια στην Α2 μπορεί να βρει κάποιος και καλύτερα οργανωμένες ομάδες από μερικές της Α1.
“Οντως, τα οικονομικά προβλήματα έχουν ρίξει τα τελευταία χρόνια το επίπεδο της Α1. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποιες ομάδες της Α2 να μπορούν να προσφέρουν καλύτερες συθήκες εργασίας. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες στην Α2 που έχουν το ίδιο μπάτζετ με κάποιες της Α1 και μάλιστα χωρίς να έχουν έσοδα από τα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ. Αυτές σίγουρα δείχνουν ότι θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και είναι ευχής έργο να τους δοθεί η ευκαιρία”.

– Η Καβάλα όπως λειτουργεί και την έζησες, έχει τις βάσεις για να σταθεί με αξιώσεις και πάλι στην Α1;
“Ναι, υπάρχουν οι βάσεις και τα δύο χρόνια που είναι στην Α2 συνεχίζει να λειτουργεί άκρως επαγγελματικά. Εχει πολύ μεγάλη τύχη λοιπόν, γιατί θα επανέλθει σε μια κατηγορία την οποία ξέρουν οι άνθρωποί της, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να σταθεί, ενώ υπάρχει κι ένας άνθρωπος, ο κύριος Παπακωνσταντίνου ο οποίος τη στηρίζει πάρα πολύ. Νομίζω ότι το μέλλον διαγράφεται ιδιαίτερα αισιόδοξο”.

– Κάνοντας μια αναδρομή στην καριέρα σου υπάρχει κάποια χρονιά που σου έχει μείνει αξέχαστη;
“Η αλήθεια είναι ότι με βρίσκεις απροετοίμαστο. Είναι και καλό αυτό, με τη έννοια ότι παντού υπήρξαν στιγμές που μου έμειναν αξέχαστες και δεν μπορώ εύκολα να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη σεζόν. Τέλεια πέρασα και στον Ικαρο για παράδειγμα, ο Σπόρτινγκ θα είναι για μένα πάντα η πρώτη αγάπη, στην ΑΕΚ έζησα έναν πολύ μεγάλο σύλλογο… Συνολικά νιώθω πολύ τυχερός γιατί έχω ζήσει ωραία πράγματα στην καριέρα μου. Εντάξει, μπορεί να μην πήα πρωταθλήματα, δεν είμαι και ο… Σπανούλης εξάλλου, όμως γι’ αυτό που μπορώ να κάνω κάθε χρόνο ζούσα όμορφες στιγμές, κάθε σεζόν είχε τη δική της γλύκα”.

– Κάποιο “απωθημένο” σου έμεινε μέσα στα χρόνια μιας έστω και ευτυχισμένης όπως την παρουσιάζεις καριέρας;
“Ναι, υπάρχει κάτι. Θα ήθελα να παίξω σε μια ομάδα του εξωτερικού. Το λέω συνολικά σαν εμπειρία, θα ήθελα να ζήσω μια περίοδο σε μια άλλη χώρα, να γνωρίσω όχι μόνο το μπάσκετ τους, αλλά και τον τρόπο ζωής, την κουλτούρα τους. Εντάξει, δεν προέκυψε, αλλά μπορώ να το πβ απωθημένο με… τρώει λιγάκι”.