Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της μεταξύ τους ημιτελικής σειράς, ο Ολυμπιακός φρόντισε να αποδείξει απέναντι στον Άρη, τον ισχυρισμό περί αδιαφιλονίκητου φαβορί, με το τελικό 98-53 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας να μην αφήνει κάποια αμφιβολία. Οι «ερυθρόλευκοι», είχαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον πλήρη έλεγχό του, φτάνοντας λογικά σε αυτό το αποτέλεσμα, χάρη σε ένα φοβερό επιθετικό «κρεσέντο», σε συνδυασμό με ακόμη μία εξαιρετική αμυντική ημέρα.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, αναφέρει στο Basketblog.gr τα στοιχεία που έκαναν την επικράτηση της ομάδας του να μοιάζει τόσο εύκολη, χωρίς να παραλείπει να τονίσει πως χρειάζεται και στη συνέχεια η ίδια σοβαρότητα. Μιλάει για τον χαρακτήρα που αποκτούν τέτοια ματς, εν όψει των επικείμενων τελικών, στους οποίους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός, ενώ δεν κρύβει την χαρά απάντων των παικτών και των μελών του τεχνικού τιμ για την πολύ καλή απόδοση στο συγκεκριμένο αγώνα.

Βαγγέλη, μία εύκολη επικράτηση για εσάς. Τι ήταν αυτό που έκανε να μοιάζει τόσο εύκολο σε αυτή σας την νίκη;

Πιστεύω πως είναι το γεγονός, ότι ήμασταν σοβαροί για 40 λεπτά, με αποτέλεσμα να ελέγχουμε το ρυθμό του αγώνα σε όλη του τη διάρκεια και να πετύχουμε ένα εξαιρετικό σκορ. Σε κάθε περίπτωση, μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είσαι, όταν δέχεσαι μόνο 53 πόντους. Από την άμυνα, άλλωστε, αντλούμε μεγάλο μέρος της δυναμικής μας και είναι εκείνη που μας δίνει το ρυθμό για να σκοράρουμε εύκολα καλάθια.

Στο να επιβάλετε το δικό σας ρυθμό καθολικά από το ξεκίνημα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να βγάλετε στην αρχή του ματς εκτός παιχνιδιού τον Βεζένκοφ;

Κάθε ομάδα έχει, φυσικά, τους καλούς της παίκτες και σίγουρα συγκεντρωνόμαστε αρκετά στον περιορισμό τους, όταν αγωνίζονται απέναντί μας. Ψάχνουμε πάντοτε τα αδύναμα σημεία τους, ώστε να τους βάλουμε στη διαδικασία να κάνουν πράγματα που δεν τους αρέσουν. Ο Αλεξάντερ έχει επίσης τα δικά του μειονεκτήματα, αλλά νομίζω ότι κατά γενική ομολογία, η άμυνά μας ήταν πολύ καλή, τόσο στα pick ‘n’ roll του Άρη, όσο και στην κυκλοφορία της μπάλας από την πλευρά του. Γι’ αυτό άλλωστε, υπήρξε και αυτή η μεγάλη διαφορά στο τέλος.

Τέτοια παιχνίδια, δίνουν την ευκαιρία στην ομάδα να δοκιμάσει κάποια καινούργια πράγματα ή να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής; Να συντηρήσει με λίγα λόγια τις δυνάμεις της, ύστερα από μία δύσκολη φάση όπως το Final-4 και πριν από μία ακόμη κρίσιμη στιγμή, όπως την πιθανότατη παρουσία σας στους τελικούς;

Δε θεωρώ ότι κάνουμε συντήρηση δυνάμεων. Πιστεύω, ότι όλοι πρέπει να παραμείνουμε τη δεδομένη περίοδο σε έναν καλό ρυθμό, ώστε να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στους τελικούς. Δεν έχουμε άπλετο χρόνο να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα, αν και τα αναζητούμε μέσω αυτής της διαδικασίας των play-offs, εν όψει των τελικών. Δεν υπάρχει, όμως, εφησυχασμός σε καμία περίπτωση. Πρέπει σε κάθε αγώνα να παίζουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και όσο χρόνο κι αν λαμβάνουμε, να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Αν υπάρχει κάτι παραπάνω που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός μεθαύριο, ώστε να περάσει ένα παρόμοιο απόγευμα, ποιο θα ήταν αυτό;

Νομίζω πως το σημερινό παιχνίδι ήταν αρκετά ικανοποιητικό για εμάς, ώστε να θέλουμε και μεθαύριο στα ίδια στάνταρ. Αν είμαστε, δηλαδή, το ίδιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι και έχουμε απόδοση σε ίδια ή παρόμοια επίπεδα, τότε δεν πιστεύω πως θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε.