Το καλοκαίρι υπέγραψε στον Διαγόρα Δρυοπυδέων για την Β’ Εθνική αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στην Ένωση, ένα “διαζύγιο” που ήρθε κοινή συναινέσει με τη διοίκηση του Διαγόρα. Ο 27χρονος γκαρντ δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι κυπέλλου και έτσι επέστρεψε εκ νέου στην ομάδα με την οποία συνδέθηκε τα τελευταία χρόνια.

Ο Λεωνίδας Βαιδάκης οδεύει προς την 4η άνοδο της καριέρας του και όντας λακωνικός, θεωρεί πως η δουλειά, η χημεία, το καλό κλίμα και η αφοσίωση στο πλάνο της ομάδας θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Το καλοκαίρι υπέγραψες στον Διαγόρα Δρυοπυδέων αλλά επέστρεψες ξανά στην Ένωση, όπου αγωνίζεσαι για 4η χρονιά. Τι δεν λειτούργησε σωστά στην περίπτωση του Διαγόρα;

“Δεν βγαίνουν όλα έτσι όπως τα έχεις σχεδιάσει, μου ήταν δύσκολο να φύγω απο μια ομάδα που βρισκόμουν 3 χρόνια και να προσαρμοστώ σε μια άλλη, να αλλάξω συμπαίχτες, προπονητή. Ο Διαγόρας έιχε θέσει υψηλούς στόχους, υπήρχε πίεση όπου εγώ δεν μπόρεσα να διαχειριστώ, δεν μου βγήκε, ίσως να μην είχα χημεία με την ομάδα”.

Από τη σεζόν 2014-15 υπήρχαν διαδοχικές αλλαγές κατηγοριών, μεταξύ Β’ και Γ’ Εθνικής. Αυτά τα 4 χρόνια τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά;

“Τη χρονιά κυρίως του 2015-16 υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός, αντιμετωπίσαμε ομάδες όπως ο Πανιώνιος, το Ηράκλειο και η σωτηρία κρίθηκε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, κάναμε κάποιες ήττες στην έδρα μας που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αλλά όλα κρίθηκαν στο τέλος. Επίσης πιστεύω ότι δεν έδεσαν οι μεταγραφές που είχαν γίνει τη χρονιά που έπεσε κατηγορία η Ένωση, γι αυτό την επόμενη σεζόν όλοι αυτοί οι παίχτες αποχώρησαν και έμεινε ο βασικός κορμός που υπάρχει εδώ και 4 χρόνια. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ήταν η μοναδική χρονιά που δεν υπήρξε καλό κλίμα μεταξύ μας και δεν βρέθηκε ποτέ η χημεία”.

Η Ένωση κυριαρχεί στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και δείχνει οτι θα βρεθείτε ξανά στη Β΄Εθνική. Τι διαφορετικό υπάρχει φέτος στην ομάδα που δικαιολογεί αυτή την εξαιρετική πορεία;

“Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν είχαμε το άγχος της ανόδου, διότι κανείς δεν μας πίστεψε όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Ο 1ος όμιλος είναι πιο δυνατός από τον 2ο του Νότου, το μπάτζετ είναι πολύ μικρότερο από πολλές ομάδες στη κατηγορία, οπότε δεν αγχωθήκαμε καθόλου για την πορεία μας. Είμαστε ομάδα φέτος, μια γροθιά. Η ομάδα στηρίζεται σε 12 ταλαντούχους παίχτες που μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή, υπάρχει χημεία μεταξύ παικτών αλλά και προπονητικού team. Ο προπονητής μας είναι πολύ έμπειρος, με γνώσεις, που προσπαθεί να πάρει το καλύτερο από κάθε αθλητή”.

Στην καριέρα σου έχεις 3 ανόδους, τη σεζόν 2011-12′ με τους Τιτάνες στη Γ΄Εθνική, τη σεζόν 2013-14΄στη Β΄Εθνική και με την Ένωση Ιλίου τη σεζόν 2014-15΄στη Β΄Εθνική. Βαδίζεις προς τη 4η άνοδο της καριέρας σου. Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

“Έτυχε να βρίσκομαι σε δύο ομάδες που υπήρχε καλό κλίμα. Με τον Παλαμά είχαμε στόχο την άνοδο και επετεύχθη διότι ήμασταν καλοί παίχτες ως μονάδες αλλά ήμασταν και ομάδα, επίσης η διοίκηση ήταν κοντά μας και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Με την Ένωση την 1η χρονιά (2014-15′) ήμασταν όλοι μια παρέα, δέσαμε οι παίχτες μεταξύ μας και πάλι σε συνδυασμό διοίκησης-προπονητή και παιχτών υπήρχε μια καλή επικοινωνία, το οποίο είναι σημαντικό έτσι ώστε να κυλήσει καλά μια χρονιά. Φέτος ευελπιστώ στην 4η μου άνοδο αλλά είναι μεγάλο το πρωτάθλημα, ακόμα είμαστε στον 1ο γυρο, θέλει δουλειά και αφοσίωση στο πλάνο του προπονητή και της ομάδας..πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά”.

Έχεις αγωνιστεί στο Βορρά  της Γ΄Εθνικής με τους Τιτάνες, αλλά και στο Νότο με την Ένωση. Ποιόν όμιλο θεωρείς πιο δύσκολο;

“Θεωρώ αρκετά πιο δυνατό το Νότο, υπάρχουν περισσότεροι παίχτες , πιο δυνατές και οργανωμένες ομάδες, Αυτός ήταν και ένας λόγος που έφυγα απο το Βορρά, ήθελα να αγωνιστώ σε ανταγωνιστικότερο επίπεδο και να βελτιώσω τον εαυτό μου”.

Ποιοί είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

“Δεν έχω κάποιο προσωπικό στόχο, ο στόχος μου είναι να ανέβει η ομάδα και πλέον είμαι σε μια ηλικία που θέλω να βελτιώνομαι και να περνάω καλά μέσα από το μπάσκετ, εάν πάψω να το διασκεδάζω θα το σταματήσω. Θέλω να το χαίρομαι και να βρίσκομαι σε ένα υγιές κλίμα σαν το φετινό”.

Τα όνειρά σου μέχρι που φτάνουν;

“Δεν σου κρύβω ότι πάντα είχα στόχο να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο, φέτος ήθελα να παίξω σε μια ομάδα που να έχει στόχο την άνοδο στην Α2 όπως ο Διαγόρας, ο οποίος όμως δεν επιτεύχθηκε. Πλέον ευελπιστώ να ανέβουμε στη Β΄Εθνική με την Ένωση και να μείνω στη ομάδα και την επόμενη σεζόν”.