Πριν από περίπου ενάμιση μήνα δήλωνε στο Basketblog.gr πως «η μεγαλύτερη έκπληξη του ελληνικού μπάσκετ πλησιάζει». Ήξερε ότι εφόσον η ομάδα του έκανε το απόλυτο στις εναπομείνασες επτά αγωνιστικές θα πετύχαινε το στόχο της απευθείας ανόδου στην Α1 και εμφανιζόταν σίγουρος γι’ αυτό. Όπερ και εγένετο. Εδώ και λίγα 24ωρα, η Κύμη ανήκει και τυπικά στην Α1, καθώς με τη νίκη επί του Φάρου (67-56), η ομάδα του κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α2, μια αγωνιστική προτού ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος. Έτσι, οι Κουμιώτες είναι πια έτοιμοι από την Α’ ΕΣΚΑΣΕ να αγωνιστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία, έχοντας καταγράψει έξι απευθείας ανόδους σε ισάριθμες σεζόν υπό τις οδηγίες του. Πλέον, η μεγαλύτερη έκπληξη του ελληνικού μπάσκετ είναι γεγονός και το όνειρο αυτού και του προέδρου της ομάδας, Αλέξανδρου Θεοδώρου, έχει πάρει σάρκα και οστά.
 
Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας αυτής, Βασίλης Μπρατσιάκος, μίλησε στο Basketblog.gr για την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της Κύμης, τονίζοντας πως αποτελεί προϊόν μιας τιτάνιας προσπάθειας από όλο το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου. Επιπλέον, ο κόουτς των Κουμιωτών επισημαίνει πως ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, κ. Θεοδώρου, ήταν αυτός που κράτησε ενωμένη στα δύσκολα την ομάδα, στο δρόμο για την κατάκτηση του «καλύτερου πρωταθλήματος της Α2 που έγινε ποτέ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Υπογραμμίζει δε, ότι δεν αμφέβαλε ποτέ για τις δυνατότητες της ομάδας του, δηλώνει ευτυχισμένος και δικαιωμένος, ενώ μοιράζεται το μυστικό της επιτυχίας όχι μόνο της φετινής σεζόν, αλλά και όσων έχουν προηγηθεί στο παρελθόν. Τέλος, περιγράφει με μία λέξη τον κάθε παίκτη του, όπως επίσης τη σχέση ομάδας-κόσμου σ’ ένα μικρό χωριό 2.500 περίπου κατοίκων, ενώ σε ό,τι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι, αποκαλύπτει πως έχει ήδη τεθεί νέο πλάνο πενταετίας, με στόχο την καθιέρωση της Κύμης στην Α1.
 
Η επιτυχία είναι ακόμη “νωπή”. Ωστόσο, θα ήθελα να μου περιγράψετε τα συναισθήματά σας – δικά σας αλλά και της ομάδας- μετά την επίτευξη του στόχου της ανόδου.
 
«Νομίζω ότι για όλους μας είναι η σπουδαιότερη στιγμή μας. Ήταν μια τιτάνια προσπάθεια από όλους μας – διοίκηση, προπονητές, μάνατζερ, φροντιστές, διοίκηση, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και φυσικά τους παίκτες μου- από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι σήμερα! Είμαστε ευτυχισμένοι και δικαιωμένοι.».
 
Ποια ήταν τα πρώτα λόγια που σας είπε ο Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο οποίος είδε το όνειρό του/σας να παίρνει σάρκα και οστά, μετά από κόπους χρόνων;
 
«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς μου είπε. Αλλά, σίγουρα, ήταν λόγια συγκινητικά και γεμάτα αγάπη.».
 
Ποια ήταν τα στοιχεία που σας οδήγησαν στην απευθείας άνοδο στην Α1;
 
«Το κυριότερο ήταν ότι μείναμε ενωμένοι έως το τέλος. Δουλέψαμε με πλάνο και μείναμε πιστοί σε αυτό.».
 
Σε προηγούμενη συνέντευξή σας στο Basketblog.gr, είχατε πει ότι ακόμα και μετά τις ήττες από Φάρο και Προμηθέα, νιώθατε σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας σας και πως σε καμία περίπτωση αυτά τα άτυχα αποτελέσματα θα κατέστρεφαν την εξαιρετική μέχρι τότε πορεία σας. Αισθάνεστε δικαιωμένος;
 
«Το τελικό αποτέλεσμα με δικαιώνει. Το πρωτάθλημα τελειώνει στις 30 αγωνιστικές και όχι από την 15η.».
 
Ποια ματς της ομάδας σας ξεχωρίζετε στο δρόμο για την άνοδο; Ποια θεωρήσατε εκείνη τη στιγμή ότι μπορεί να αποβούν καθοριστικά στη μάχη του πρωταθλήματος; Ή ποια θεωρείτε τώρα, ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τωρινής βαθμολογίας;
 
«Δεν ξεχωρίζω κανένα. Κάθε αγωνιστική είχε την σημασία της. Κάθε ματς ήταν υψηλού κινδύνου και ήθελε την ανάλογη προετοιμασία και προσοχή. Αν έχεις έπαρση και πιστεύεις ότι υπάρχουν εύκολα ματς, τότε θα έχεις πρόβλημα. Και ειδικά στο καλύτερο πρωτάθλημα Α2 που έγινε ποτέ. Κάθε μια νίκη, μας έφερνε όλο και πιο κοντά στον τίτλο.».
 
Υπήρξε περίοδος που να σκεφτήκατε πως χάθηκε η απευθείας άνοδος;
 
«Ποτέ. Από την αρχή είχα δηλώσει πως το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και θέλει υπομονή. Αρκεί να υπάρχει πίστη και αγάπη μεταξύ των μελών της ομάδας.».
 
Νιώθατε πάντα τη στήριξη της διοίκησης, ακόμα και μετά από άσχημα αποτελέσματα; Υπήρχαν τυχόν προστριβές και στιγμές εντάσεων μεταξύ σας;
 
«Η οικογένεια Θεοδώρου με προεξέχοντα τον Αλέξανδρο Θεοδώρου, ήταν παρούσα σε όλες τις δύσκολες στιγμές μας. Η συνεχόμενη στήριξη και πίστη σε εμένα αλλά και σε όλη την ομάδα μάς κράτησε ενωμένους έως το τέλος και μάς έφερε το πρωτάθλημα.».
 
Ξεχωρίζετε κάποιον/-ους παίκτη/-ες σας; Εάν όχι, θα ήθελα να μου περιγράψετε τον κάθε παίκτη σας ξεχωριστά με μια-δυο λέξεις.
 
«Καθένας από τους 14 παίκτες μου έδωσε τα πάντα για το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτούς και τους ευχαριστώ από καρδιάς που κατάφεραν το ακατόρθωτο. Να ανεβάσουν στην Α1 την ομάδα μας και να γράψουν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.
 
Χαρά μου, λοιπόν, να τους παρουσιάσω τον καθένα ξεχωριστά με μία λέξη. Μιλόσεβιτς-ηγέτης, Κακιούζης-καλλιτέχνης, Σιγκούνας-Thunderstruck, Τουτζιαράκης-Βράχος, Γκιζογιάννης-Μπόμπερ, Κατράνας-Κρύο αίμα, Λόλας-Άνεμος, Κωνσταντακόπουλος-Metalheart, Καρινιάουσκας-Εργάτης Πολυτελείας, Ψαθάς-Τείχος, Αράπης-Σοφός, Παπαντωνίου-Προπονητής, Σκουλούδης-Ταύρος, Σέττος-Αρχηγός.».
 
Γενικά, τι είναι η κύμη για την ομάδα; Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα χωριό, λίγων κατοίκων, το οποίο βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις.
 
«Ο τόπος είναι για την ομάδα και η ομάδα για τον τόπο.».
 
Ποια η σχέση προπονητών και παικτών με τους κατοίκους της Κύμη; Πώς είναι η καθημερινότητά σας εκεί; Σας χαιρετούν όταν σας συναντούν τυχαία στο δρόμο, στα μαγαζιά κλπ;
 
«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Υπάρχει πολύ αγάπη για όλους μας. Κι εμείς τους δίνουμε χαρά και ευτυχία με τις επιτυχίες μας.».
 
Μέσα σε πέντε χρόνια, ανεβάσατε το σύλλογο από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Α1, με ισάριθμες ανόδους. Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας σας;
 
«Ταπεινοφροσύνη, συνεχής μάθηση, αγάπη για το μπάσκετ και άρνηση της ήττας.».
 
Όταν το 2009-10 αναλαμβάνατε τις τύχες του συλλόγου, φανταζόσασταν ότι θα φτάνατε μέχρι εδώ κι ότι θα ζούσατε τέτοιες στιγμές;
 
«Ήταν ο στόχος από την πρώτη στιγμή και το είχα δηλώσει. Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν -τώρα- εδώ.».
 
Κατά καιρούς σας έχουν χαρακτηρίστει “προπονητή των επιτυχιών. Ασπάζεστε το προσωνύμιο αυτό;
 
«Τιμή μου, αλλά δεν είναι ατομικό άθλημα το μπάσκετ. Η επιτυχία είναι ομαδική. Διοίκηση (χωρίς την οικογένεια Θεοδώρου δεν θα ήμαστε εδώ), παίκτες (αυτοί δίνουν τη ζωή τους στο παρκέ και μας φέρνουν τις νίκες και τα πρωταθλήματα), προπονητικό τιμ (Συνεργάτες -Γυμναστής, Μάνατζερ, Φροντιστής, Γιατρός, Φυσιοθεραπευτής), είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας κάθε χρονιάς.».
 
Κεφάλαιο Α1. Θα παραμείνετε στην Κύμη και την επόμενη σεζόν, στην κορυφαία εποχή της ιστορίας της;
 
«Είναι στο πλάνο πενταετίας που θέσαμε με τον Αλέξανδρο Θεοδώρου. Τα κοστούμια περιμένω.».
 
Ποιος θα είναι ο στόχος εκεί;
 
«Είναι νωρίς ακόμη για τέτοιες δηλώσεις. Θα το γλεντήσουμε ακόμη δύο εβδομάδες και μετά θα τα πούμε όλα.».
 
Έχει γίνει κάποιος προγραμματισμός ενόψει της νέας χρονιά; Θα υπάρχει σημαντική ενίσχυση στο ρόστερ;
 
«Τα πάντα είναι έτοιμα από καιρό. Αλλά, όλα στην ώρα τους.».
 
Προσωπικά μιλώντας, πιστεύετε ότι ανοίγεται μπροστά σας μια προπονητική καριέρα, πέραν του «στενού» ευβοϊκού περιβάλλοντος;
 
«Έχει ανοίξει εδώ και πολύ καιρό.».